Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja to bym chciala ja wszystkiego nauczyc i widziec jak zaczyna raczkowac itd. no i uczyc ja polskiego a wiem ze tutaj nie przywiazuja np. uwagi do uczenia korzystania z nocniczka, 3 latki jeszcze chodza w pieluszkach... a my jak maz skonczy studia to wyjezdzamy do PL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tu sie zgadzam z twoim zdaniem...bardzo dlugo dzieci nosza pieluchy...moja jak poszla majac 2 i pol roku do przedszkola i powiedzialam ze wola siusiu to opiekunki byly w szoku ze taka mala a juz wola,a ja myslalam ze pozno ja oduczylam

u mnie jest inaczej...ja bym chciala tutaj zostac... ale wiadomo kredyt na dom wziac to nie sztuka ale splacic go
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Co do jazdy na polskich tablicach,to ja wcale nie moglam jezdzic. Nawet jednego roku. A to z racji zakladania firmy. Od razu musialam kupic auto na norweskich tablicach. I tak tez zrobilam.Polskie sprzedalam i kupilam tutaj. Kasia,wcale Ci sie nie dziwie,ze nie chcesz malej zostawiac. Ja nawet o tym nie mysle. Moze pozniej. I jest to calkiem zrozumiale. Wiec jakas praca wieczorami albo w weekendy wchodzi w gre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aga31- ja to nie wiem jak ja zostawie ale zawsze moge co 3 miesiace jezdzic do PL i wracac. g]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kasia,patrzac na to zdjecie,to tez wydaje mi sie to niemozliwe Tez bym nie zostawila na Twoim miejscu... A te wyjazdy do Polski co 3 miesiace to jest jakies wyjscie. Przeciez nie zostawisz meza i nie wrocisz do Polski. Nie po to braliscie slub i macie dziecko,zeby sie teraz rozstawac. Te kwestie prawne w tym kraju chyba nigdy nie przestana mnie zaskakiwac...Mam nadzieje,ze to sie jednak jakos rozwiaze. W tym momencie to wszystko wyglada paskudnie. Masz prawo byc zla. Ale wiem,ze czas przyniesie jakies dobre rozwiazanie. Takie to jest juz nasze zycie. Nie zawsze dostajemy to czego chcemy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
No wiec Aga sama widzisz- jak ja moge ja zostawic... juz teraz jest problem jak ja chce zostawic na godzinke z tesciowa i jak przyszlam to plakala a jak ja wzielam to sie wtulila i spokoj
jeszcze mamy znajoma norwezke ktora nam moze pomoze z praca jestesmy dobrej mysli narazie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
I tak trzymac Trzeba myslec pozytywnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kasia ale masz dwa śpiochy w domu ja tez bym dziecka nie zostawiła i aż serce sie kraje na samą myśl ale tak jak mówi Aga na pewno to sie jakos rozwiąże bo przecież jesteście małżeństwem i okropnie to niesprawiedliwe trzeba wierzyć że sie to jakoś ułoży ale tez łatwo nam jest mówić i na pewno każda z nas na Twoim miejscu by sie tak czuła jak Ty teraz. Trzymam kciuki żeby sie to jakos rozwiązało
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Agnieszka Jarosińska
(Agagdańsk)
Wiking
Jejku!aż mi się wierzyć nie chce że takie jazdy z papierami, urzędami, pozwoleniami i innymi tego typu sprawami odchodzą gdziekolwiek indziej niż w Polsce!!!!!! Jestem w szoku!!!1cwale się nie dziwię że masz dość!!! Musisz jednak wszystko przetrwać- znajdź w sobie siły-bo przecież to dla Waszego przyszłego szczęścia! dla Waszej Niuńci i Twojej rodzinki! wierzę że Jesteś wściekła, ale popieram Age31- wrzeszcz, płacz ile wlezie-to pomaga ale przy tym mów do Swojego Aniołka ciepłe słowa Nie dziwię się, że nie chcesz zostawić Dzidzi z teściową Dasz sobie radę, razem z Mężem dacie, bez Jej pomocy... Składaj papiery jeszcze raz- może tym razem się uda. Wiesz jak jest-co urzędnik to na inne rzeczy patrzy, więc w końcu się uda GŁOWA DO GÓRY!!! A nawet jak Będziesz miała z Małą przyjeżdżać do PL co 3 mieś to na bank Twoja rodzina się ucieszy, a i Ty psychicznie odpoczniesz
Aga31- i co? mimo łażeniu po sklepach wciąż nic ???????? Jeeeejku...Masakra. Ale pamiętam, że po terminie ja też fisiowałam- z łez w śmiech i znów w łzy to już tak chyba musi być ale później...później, jak już nie masz czasu zjeść, się wysikać czy ciągle śmierdzisz mlekiem, mimo iż właśnie wyszłaś spod prysznica to czasem wracasz z tęsknotą do ciąży Na szczęście ten "zły okres" szybko mija...A gdy widzisz Maleństwo śpiące na klacie swojego Ukochanego to już wszystkie złości mijają ...tylko zmęczenie nie mija zbyt szybko...
Buziaki dla Was bądźcie dzielne!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Moj maz stwierdzil ze polskie urzedy to pestka co do norweskich... tak sie sklada ze mam bratowa rosjanke a wlasciwie uzbekistanke (no ale to jedno) i tez skladali dla niej o pobyt w PL... moj brat nie pracowal i moi rodzice "wzieli ja na opieke" i tez byl wywiad ale po 2 miesiacach dostala karte pobytu i nie bylo zadnych problemow...
Aga31 - moja bratowa lezy w szpitalu ale jutro bedzie wiadomo czy zostaje czy ja wypuszcza i bedzie czekac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok