Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca - Norwegia

8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
Cześć !
Mieszkam w Polsce ale bardzo chciałabym wyjechać do Norwegii. Problem tkwi, że mam 3 letnią córeczkę i potrzebuję pewnej pracy żeby nie wylądować na lodzie. Macie jakieś propozycje jak znaleźć taką pracę ? W internecie same ogłoszenia dla facetów, dla kobiet bardzo mało propozycji. Dodam, że bardzo dobrze mówię po angielsku i kończę właśnie studia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
pewnej pracy w norwegii nie ma , tymbardziej dla osoby bez zadnych kwalifikacji
a tak w ogole to jak by ci ktos obcy napisal ze jest to bys przyjechala tak?

jedynym sposobem jest poderwanie kawaliera na tym forum ktory ci jakos pomoze
ale chyba wiesz ze nie bedzie to pomoc bezinteresowna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
Gdyby napisał, że jest i mam przyjechać to wiadomo, że bym nie przyjechała. Natomiast jeśli podałby dane pracodawcy, wszystko byłoby dogadane, ja bym miała pewność, że to nie jest ściema to bym przyjechała.
Obawiam się, że mimo sporych chęci przyjazdu do Norwegii, nie jestem typem osoby, która poderwie kogoś na forum internetowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
bardzo ciezko jest teraz o prace, dla osob ktore juz tu sa a dla osob ktore sa w pl to nie wiem czy sa jakies szanse

musisz wiedziec ze oprocz pracy musisz miec mieszkanie a nikt ci nie wynajmie mieszkania bez kaucji , min 10-15 tys koron depozytu plus oplata za 1 msc

tak wiec moim zdaniem to jedynym madrym rozwiazaniem jest wyjazd przez agencje ktora zapewni ci prace i mieszkanie

nie licz na niczyja pomoc bo mozesz sie mocno zdziwic

drugie rozwiazanie to takei o ktrorym juz wspomnialem , jest wielu samotnych facetow no , moze ktorys chcialby cie przygarnac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
A możesz podać link do strony takich agencji ?
Chcę wyjechać do Norwegii żeby żyć samodzielnie i nie chcę żeby ktoś mnie przygarniał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
nie znam takich agencji bo nigdy z nich nie korzystalem
wiem ze tak najlepiej ale bez znajomosci ,pieniedzy i jescze bedac w polsce to naprawde masz male szanse

lepiej popros znajomych z norwegii , jesli masz takich , moze ci pomoga
sam znam kilka osob ktore tu przyjechaly z nadzieja ze im sie uda a teraz siedza w domu , pracuja 1-3 dni w tyg i gdyby nie jedzenie z polski to nie mieli by co jesc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
Przyznam, że to mało zachęcające. Myślałam, że jak już wyjadę to będzie lepiej niż tutaj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
czysta prawda,myslisz ze to tylko tak wyjechac i juz ? wszystko jest ?
sa osoby ktorym sie udaje ale to rzadkosc
wiekszosc ktora przyjezdza w ciemno zostaje z palcem w dupie i nie ma nawet za co wrocic do kraju , tez widzialem takie przypadki
musisz znalezc wlasny sposob ale nie licz na kogos
dla mnie przyjezdzanie w ciemno i liczenie ze ktos obcy z forum poda kontakt albo zalatwi prace to szalenstwo
pomoc moga jedynie znajomi w ostatecznosci agencje pracy ,innej opcji nie widze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
Jak działa barnavernet ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
oj dziewczyno , wez najpierw dowiedz sie czegos o kraju do ktorego chcesz jechac,
dziala tak ze jesli nei bedziesz miala odpowiednich warunkow i srodkow pienieznych do wychowywania dziecka to sie z nim pozegnasz na zawsze
to tak w skrocie

zauwazylem taka prawidlowosc ze jesli mezczyzna czegos chce to najpierw sprawdza , dowiaduje sie co jak dziala , organizuje i dopiero podejmuje decyzje czy warto ryzykowac a u kobiet to wyglada nieco inaczej , poprostu chce i na tym sie konczy kwestia przygotowan i organizacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok