Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8 Postów
Maja93
(Maja93)
Wiking
Nie do końca, bo od dawna wiem o tym, że zabiera się dzieci polakom. Natomiast nie wiem jak to się odbywa i za co. Czytałam zeznania polaków. Nie wiem jakie wymogi są w Norwegii, żeby do tego nie doszło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Maja93 napisał:
Nie do końca, bo od dawna wiem o tym, że zabiera się dzieci polakom. Natomiast nie wiem jak to się odbywa i za co. Czytałam zeznania polaków. Nie wiem jakie wymogi są w Norwegii, żeby do tego nie doszło

Zabieraja napewno,ale tylko nieodpowiedzialnym rodzicom
To jest sen o Norwegii tylko na forach internetowych i w prasie polskiej...
Jezyk nie jest warunkiem koniecznym,zeby go poznac to i tak potrzebowalabys wiele lat...
Osobiscie odradzam.Zaopiekuj sie dzieckiem przede wszystkim..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
czytalem twoj post w temacie samotna matka
ty chyba jestes jakas oderwana od rzeczywistosci , nie masz roboty nei masz mieszkania , nie znasz nikogo w norwegii a z dzieckiem chcesz jeszcze jechac? nie wiem czy to glupota czy jak to nazwac

jak znasz tak dobrze angielski to jedz do uk a nie sie pchasz tu na sile i to jeszcze z dzieckiem
no i te studia... nei wiem czy ty w ogole zdajesz sobie sprawe jakie sa kozty utrzymania siebie i dziecka w norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Kobieto.. Matko...nikt Cię jeszcze nie uświadomił jakie groźne głupoty wypisujesz. To powinno być karalne już na etapie myślowego bzdurzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Hei,sando....zamilcz na tematy o których nie masx nawet dyletanckiego pojęcia: Barnevernet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
erykkleryk napisał:
czytalem twoj post w temacie samotna matka
ty chyba jestes jakas oderwana od rzeczywistosci , nie masz roboty nei masz mieszkania , nie znasz nikogo w norwegii a z dzieckiem chcesz jeszcze jechac? nie wiem czy to glupota czy jak to nazwac

jak znasz tak dobrze angielski to jedz do uk a nie sie pchasz tu na sile i to jeszcze z dzieckiem
no i te studia... nei wiem czy ty w ogole zdajesz sobie sprawe jakie sa kozty utrzymania siebie i dziecka w norwegii

-------
To ciekawe kto pobudza te idiotyzmy wśród Polaków w PL. Inną sprawą,że Norwegowie nie robią nic, żeby te sny o Ziemi Obiecanej sprowadzić do realu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(erykkleryk)
Wiking
co bysmy nie napisali i tak nikt w to nie uwierzy
pewnie mysla ze chcemy ich zniechecic bo boimy sie ze nam zabiora prace
a potem wychodzi jak zawsze, brak pieniedzy na powrot i na jedzenie i koczowanie na dworcach i pod mostami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
HeartB napisał:
Hei,sando....zamilcz na tematy o których nie masx nawet dyletanckiego pojęcia: Barnevernet.

Czego nie zrozumiales?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
erykkleryk napisał:
co bysmy nie napisali i tak nikt w to nie uwierzy
pewnie mysla ze chcemy ich zniechecic bo boimy sie ze nam zabiora prace
a potem wychodzi jak zawsze, brak pieniedzy na powrot i na jedzenie i koczowanie na dworcach i pod mostami

------
A zauważyłe s jaki gorący żal płynie po naszych ostrzegawczych sygnałach. " Podcinanie skrzydel" to najlagodniejsze określenie. Tepie karygodna głupotę zanim uderzy w jej autorów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
e
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok