Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
PIOTR Ch SYLWIA MĄDRA A A Joanna Jędras Kamil Wisniewski boj fra oszlo ayahuazca ayahuazca lugoo85 kowalski Urszula Chochrek mirdar88 Łukasz Ch Paulina NO Lunka Koszycka Daria Worytko (14385 niezalogowanych)
51 Postów
Nowicjusz
Heleno, daj sobie juz spokoj dla dobra swojego dziecka. Na poczatku mialas 90% sympatii tego forum. Potem... pojawily sie fakty. Postaw kreske nad bledami, ktore popelnilas i daj dziecku szance normalnego rozwoju bez twoich klamstw. Przemysl to. Teraz nawet tu, na forum, nie znajdziesz juz poparcia dla twojej zaklamanej wersji wydarzen. Pewnie sa demostracje ludzi, ktorzy uwazaja sie skrzywdzeni przez BV. Gdyby natomiast przeprowadzono sondaz wsrod ludzi, ktorym BV naprawde pomoglo, mogloby okazac sie, ze jest ich wiekszosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
chyba zostałam źle zrozumiana ja sie nie interesuje Pani sprawa jest juz lekko przedawniona nie interesuja mnie takze tanie sensacje i czyjes sprawy w podobnym tonie, interesuja mnie motywy BV funkcjonowanie, zasady, reguły, oraz tradyje i kultura norweska bo tu zamierzam poki co mieszkac i jak zamierzam zostac to chce musze i powinnam moim zdaniem to wiedziec. i niestety myli sie pani ze wyciagam jakies wnioski z prasy i tylko wyluskuje informacje ja wnikliwie analizuje wszystko co przeczytam porownuje sprawdzam i to zanim otworze gebe na forum
aha nie pytalam takze konkretnie pani o nic podsumowuje glosno moje wnioski ktore zakladam zawsze nie sa ani kompletne ani moga sie czasem wydac nieobiektywne a pani mnie utwierdzila tylko w przekonaniu swoim postem ze mam racje
ja nie chce byc wpedzana w jakas spirale strachu przed BV , ja zaczna wzbudzac jakiekolwiek moje obawy to pakuje sie w samolot i spadam do PL chociaz sadze i podkreslam bez powodu nawet sie mna i moim dzieckiem nie zainteresuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
I gwarantuje ci, ze nie beda. Jestem tutaj 28 lat, i jedne, co mozna zarzucic BV to, to, ze nie zajmuja sie dziecmi, nawet jezeli powinni - prozaiczna kwestia braku kasy i przepracowanych pracownikow - jak wszedzie...
Natomiast jezeli pije sie codziennie w domu, a dziecko odstepuje sie "panom" za rowerek, coz wtedy pozostaje jedynie wynajecie pana Rutkowskiego.
Tego pani Rybka (pozazycie) Ci nie opowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Ostatnio bv zainteresowało sie dzieckiem w przedszkolu które było w tej samej bluzce 3-ci dzień z kolei i smierdziało z buzi czyli że zebów nie myje, ogólnie zaniedbane - pani z przedszkola zgłosiła. I właśnie tego nie pojmuje Babsztyl pracujący w przedszkolu nie mający własnych dzieci, nawet odpowiedniego wykształcenia stwierdza że dziecko jest zaniedbane. Moze i miała racje ale mogła sama gębe otworzyć i zapytać rodziców co sie dzieje, ewentualnie później zgłosić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
ZoDe napisał:

Natomiast jezeli pije sie codziennie w domu, a dziecko odstepuje sie "panom" za rowerek, coz wtedy pozostaje jedynie wynajecie pana Rutkowskiego.
Tego pani Rybka (pozazycie) Ci nie opowie...[/quote]

W części ale negatywnej ,Ty jesteś wręcz jak fanka...mojej osoby, no.. takie mam wrażenie ...

Teraz widzisz jak szybko można uchodzić za taka matkę u takich osób jak Ty, gdzie Sądzą innych...

Wnioskuję, że jak na pobyt 28 laty, to nie masz żadnej wiedzy w temacie o instytucji BV .
I nie jesteś w stanie tego uwiarygodnić, a tym bardziej dać swoją osobą gwarancji innym rodzinom chociażby w kwestii której piszesz ...
tzn w kwestii komu pozostają dzieci odebrane, a komu udzielona pomoc.

Dla BV zarówno jedno i drugie jest pomocą.
Dla rodzin natomiast, pozbawieniem ich dzieci i rozwaleniem życia ,niż oferowaną pomocą i pozostawieniem im dzieci.

Klikać to ja też potrafię .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10144016

kom.Jane

De pleier å si at det var en uheldig hendelse, men nå er det visst en litt annen karakter på hendelsen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale w Polsce urzednikowi za dzialanie na szkode i przekroczenie uprawnien grozi 3 lata wiezienia
a dzieci zabieraja po wyroku sadu
a nie na podstawie ze sie pani jadzi wydawalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
ale jak sie wybieralo do Norwegii to sie to sie o tym poczytalo jak tu to i tamto jest a tragedie wszedzie sa wszedzie na calym swiecie. i ja rozumiem ze tu moga bezpodstawnie zabrac i maja wieksze uprawnienia i nikogo sie nie boja. a jednak po co sie nakrecac i straszyc ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
ale jak sie wybieralo do Norwegii to sie to sie o tym poczytalo jak tu to i tamto jest a tragedie wszedzie sa wszedzie na calym swiecie. i ja rozumiem ze tu moga bezpodstawnie zabrac i maja wieksze uprawnienia i nikogo sie nie boja. a jednak po co sie nakrecac i straszyc ??

Po to jest to tu napisane ,by można było poczytać a to ,czy się ktoś nakręca lub jest wystraszony to chyba nie ma nikt na to wpływu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok