Opieka w szpitalu jest super także nic sie dziewczyny nie martwcie

ja rodzilam bez znieczulenia w wodzie i jestem zadowolona. Odrobinkę łagodzi to bóle. Macie osobna sale, nie słyszycie krzyków innych mamusiek, a położna jest otwarta na wszystkie wasze propozycje ktore moga zlagodzic bol i pomoc w trakcie porodu.

po porodzie jest możliwość zeby tatus został w szpitalu na jedna noc. Dostajecie pokoj rodzinny na 24 godziny

tylko nie wiem ile to kosztuje jeszcze bo czekamy na rachunek

ale jest to naprawde fajna mozliwość i rownież polecam

co do torby to nie musisz brac dużo rzeczy

napewno rzeczy osobiste, kosmetyki, jakis wygodny dresik, może koszule nocne w której latwo karmić maleństwo

podpaski, reczniki, bielizna jednorazowa jest w szpitalu. Dla dzidziusia sa pampersy, pieluszki flanelowe, jakis kocyk, kosmetyki do mycia. Warto zabrac jakies wlasne ubranka (body, skarpetki, czapeczkę) no i oczywiscie ubranka na wyjscie. Może sie rownież przydać rożek albo wlasny kocyk bo czasami daja takie bardzo grube kołderki.
Ja żałuję ze nie zabrałam ze soba laktatora bo mialam problemy z karmieniem, ale to juz indywidualna sprawa

mialam tez poduszke poporodową ktora bardzo ulatwiła mi życie w czasie połogu i poduszke do karmienia, tez pożyteczna rzecz
A jak maluszek bedzie spał to przyda sie cos do czytania, słuchania..

ja akurat nie skorzystałam bo Leonek często płakał, nie chciał jesć, a jak spał to ja również starałam sie zdrzemnąć.
To chyba tyle

Trzymam kciuki za szybkie porody