Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Heh i jak zawsze temat z wątku totalnie zmieniony ;]

Nasz syn ma na imię Max Jan. I uważam, że nie można potępiać rodziców jak daja na imię, bo to ich sprawa. Ale zawsze się znajdzie zyczliwa osoba której coś nie pasuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Tuptusiowata napisał:

Nasz syn ma na imię Max Jan. I uważam, że nie można potępiać rodziców jak daja na imię, bo to ich sprawa. Ale zawsze się znajdzie zyczliwa osoba której coś nie pasuje.

ważne że tobie się podoba bo mogło by być gorzej np.kunegundzia mama mogła dać tobie

i za dużo sobie sama dołożyłaś bo nikt nikogo nie potepia ani zle nie życzy ile ludzi tyle zdań
a tych Maxów swojego czasu sypało sie jak z rękawa potwierdzasz chyba tezę iż poszłaś za modą tylko z imionami jest tak ,że jak dziecko dorośnie to imie już modne nie jest a raczej to obciach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Raczej poszłam za tym aby mojemu synowi było latwiej za granicą, bo w Norwegii zostajemy na stałe. To raz a dwa prapradziadek mojego męża miał na imię Max i też dlatego. Moim zdaniem to fajne, krótkie i łatwe imie. Ale dla kogoś innego moze tak nie być.

Wiesz moja mama akurat miała mnie nazwać Fortunata-Karina. Dwuczłonowe imię ale zostało Ines. Też fajnie i krótko. Lecz oba te imiona mi sie podobają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Tuptusiowata napisał:

zgadza się......tylko twój sposób myślenia świadczy o twojej krótkowzroczności
może ..... cywil,szarik czy sunia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Tuptusiowata napisał:
Raczej poszłam za tym aby mojemu synowi było latwiej za granicą, bo w Norwegii zostajemy na stałe. To raz a dwa prapradziadek mojego męża miał na imię Max i też dlatego. Moim zdaniem to fajne, krótkie i łatwe imie. Ale dla kogoś innego moze tak nie być.

Wiesz moja mama akurat miała mnie nazwać Fortunata-Karina. Dwuczłonowe imię ale zostało Ines. Też fajnie i krótko. Lecz oba te imiona mi sie podobają

a ,że ja zawsze byłam piękna wiec bella Izabella tato mi tak mówił
myślę iż fajnie jest wybierać imiona,które coś znaczą mój pierwszy syn miał mieć na imię Filip ale koleżanki wyśmiały,że bedzie z konopi po 10 latach imie to ma mój drugi syn
wiecej dzieci nie planuję ale strasznie podoba mi się Dionizy lub Antoni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Nie ma co zmieniać zdania pod wpływem innych. Mi np podoba sie imie Frida dla dziewczynki ale większość osób mówi, że Frida to ta ściagaczka do noska dla dzieci. A mimo to jak będę miała córkę dam jej pewnie tak na imię chyba, że mi samej sie odwidzi do tego czasu

To ma się się Nam rodzicom podobać. Dla nas to ma znaczenie, sens czy przesłanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Tuptusiowata napisał:
Nie ma co zmieniać zdania pod wpływem innych. Mi np podoba sie imie Frida dla dziewczynki ale większość osób mówi, że Frida to ta ściagaczka do noska dla dzieci. A mimo to jak będę miała córkę dam jej pewnie tak na imię chyba, że mi samej sie odwidzi do tego czasu

To ma się się Nam rodzicom podobać. Dla nas to ma znaczenie, sens czy przesłanie

Raczej to przemyśl chyba nie kojarzysz jej z tą Fridą Kahlo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Biseksualizm? hehe zobaczymy jak to będzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
i jak zwykle zacząć jakiś temat i zaczyna się.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Izzy napisał:
retier1 napisał:
Anna90 napisał:
ale jak tu chcemy zostać i żyć to przecież dzieci w przedszkolu i szxkole jak by do niego mowili? Jak do mojego męża tak nie mówią, bo ciężko im tu wymówić

Ciekawe do czego byście jeszcze byli zdolni ..... żeby tylko tubylcy sie nie krzywili

i nie dziwię się,że BV kładzie łapę na polskie dzieci jeśli sami rodzice potulni się podkładają
15 lat koleżanka spędziła w USA była stewardesą,wcześniej pracowała w dużej korporacji ale dziecku nie dała na imię Noah,Chloe,Mia tylko Natalia gdy spytałam dlaczego odpowiedziała ,że dziecka kaleczyć nie będzie
Wybieranie dennych imion w cudzysłowiu modnych obserwuje się w śród bardzo młodych matek szczególnie słabo wykształconych ale za to jak pięknie będzie wołać do dziecka Naaaatan z Polskim akcentem zawsze na takie patrzę z pożałowaniem [/quote]

Po pierwsze to moze Ty jestes slabo wyksztalcona i prosze mnie tu publicznie nie obrazac!!! Nie znasz mnie wiec nie komentuj!!! Daje na imie dziecku tak jak mi sie podoba, a to co ktos o tym mysli to jest jego sprawa!!! ludziom jest strasznie trudno dogodzic, zawsze komus cos nie pasuje. Moje imie ponad 20 lat temu tez bylo dziwne i kazdy sie pytal skad takie imie, a w dzisiejszych czasach roksana jest prawie tak popularne jak kasia czy marta...
Nie potrafie zrozumiec takich osob co wtracacja sie i krytykuja kazdego. Najlepiej jest zajac sie swoimi sprawami a nie interesowac sie wszystkim dookola!!!
Jesli komus cos nie pasuje nie musi czytac naszych postow i durnie sie wypowiadac!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok