Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Do dziewczyn, którym zostało 6 tyg... mi zostało ok 4 tyg.. ale może się zdarzyć, że się spotkamy na porodówce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Mam do sprzedania ciuszki dla chłopca rozmiar 56 oraz 62. Więcej informacji na priv. Możliwość wysłania zdjęć na maila.

Mam do sprzedania laktator elektryczny firmy Avent używany tylko 2 dni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Ale to ,kobietki, rodzilyscie prywatnie czy w panstwowym szpitalu?
bo w Polsce jak sie nie zapłaci, to potraktują rodzącą jak mięso...moja mama jak 23 lata temu rodziła mojego brata (miała 32 lata) to ja wyzwali od "starej kurwy, ktorej sie zachcialo bachorów"....ale cóż...taka Polska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
W panstwowym szpitalu normalnie. Prywatnie to bardzo duzy koszt zapewne jak ogolnie na Norwegie. Tutaj podchodza do Ciebie na prawde milo, nie ma co narzekac na opieke. Maja tylko czasem lekarze glupie metody leczenia.

A co do polskich metod i słów nie ma co porównywać z norweskimi. W Polsce to Cię zjadą jak szmatę za to, że zaszłaś w ciążę i krzyczysz przy porodzie. No i broń Boże poproś w Polsce o znieczulenie to już w ogóle będą Cię wszyscy palcami wytykać na oddziale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
Z tego co mówisz to wszystko przemawia ZA porodem w Norwegii, a to trzeba być tam jakos zarejestrowaną w tamtejszej kasie chorych? co trzeba w tym kierunku zrobić?
A co masz na myśli mówiac o "dziwnych metodach leczenia"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Moja perspektywa. Jesli chodzi o prowadzenie ciazy to bezpieczniej czulam sie w polsce (wizyta co 2 tyg u mojego gina, sprawdzanie szyjki czy sie nie skraca) tutaj tylko tak ogolnie, co przy pierwszym dziecku zawsze jest strach tzn ja bynajmniej tak mam tym bardziej, ze dluuugo sie staralam o dzidzie.
Natomiast jesli chodzi o traktowanie ciezarnej przez personel tu a w polsce to jest jak niebo a pieklo!! tzn jeszcze nie rodzilam wiec nie wiem jaj mnie jeszcze moga potraktowac ale ostanie tygodnie mialam czeste wizyty w szpitalu, a to usg a to robili mi test na glukoze-cukier wyszedl podwyzszony. Co tydzien mialam wizyty, najpierw dali mi aparat do mierzenia cukru (myslalam ze pozyczaja ale dostalam na stale), pozniej wizyta z diabetologiem, lekarz cud, miod, malina!! zlecil mi dodatkowe badania na tarczyce (mam niedoczynnosc) a to powinna zrobic moja polozna!! zaprowadzil mnie na nastepne spotkanie z dietetyczka bo jakby nie patrzec szpital jest duzy i nie wiedzialam gdzie czego szukac. Kazdy mily, usmiechniety, przyjmuje Cie z usciskiem dloni .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Zeby urodzic w Norwegii i nie ponosić za to opłat w szpitalu trzeba mieć numer personalny i pozwolenie na pobyt stały. Kobieta w ciąży nie placi za wizyty u lekarzy, w szpitalu i u polożnych. Płaci jedynie na pogotowiu. Jeśli nie masz tych dokumentów porod w Norwegii jest płatny i pobyt w szpitalu.

A jesli chodzi o metody leczenia to mi w ciązy na moje silne bole plecow i kregoslupa lekarka przepisala mi paracet. Na nastepna wizyte poszlam kulejac bo takie mialam bole, tabletki nie pomagaly a ta sie mnie zapytala czy skrecilam kostke ;/ a ja, że nie. to sa takie bole bioder promieniujace do kregoslupa ze kulalam raz na jedna raz na druga noge.

A Ty Selena jestes w ciazy i masz zamiar tutaj rodzic?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Irena Binder
(selena)
Nowicjusz
jeszcze nie jestem ale planuję ciazę i planuje rodzić w Norge, wiec interesuja mnie te sprawy, bo słyszałam ze w Norge, w odróznieniu od Polski, traktują ciężarną NORMALNIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
hej ja też jestem przyszłą mamą, jestem właśnie w 9tc a już zaczełam myśleć o porodzie mam nadzieję, że to wszystko przeżyję, bo narazie mdłości to mnie męczą i niewiem już jak sobie z tym radzić mam nadzieję, że po 3m-cu przejdzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Aga ....
(poldame)
Wiking
hej ja jestem w 8 tc i też męczą mnie wszystkie możliwe dolegliwości- czekam tylko kiedy to się skończy planuję rodzić w Bergen i jestem też ciekawa jak to wszystko w Norge wygląda ???

pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok