Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UWAGA NA OGŁOSZENIE: "SPRZĄTANIE W STAVANGER" - Norwegia

Czytali temat:
Jaroslaw Grabowski Ewelina Szczawińska Dominika Xyz (2544 niezalogowanych)
1 Post
Julia Witczak
(julkawit)
Wiking
Witam,
Na Mojej Norwegii w zakładce 'dam pracę' co jakiś czas ukazuje się ogłoszenie na temat sprzątania w Stavanger (obecnie jest ono pierwsze na liście). Może ktoś zdążył zauważyć, ogłoszenia o pracę tej osoby ukazują się na tym portalu często, co świadczy o równie częstej zmianie pracowników.
Mieszkam obecnie w Stavanger razem z koleżanką, która miała "przyjemność" pracować dla tej pani.
Nie ma ona w ogóle zarejestrowanej działalności gospodarczej i na czarno zatrudnia wiele dziewczyn do sprzątania. Czas przeznaczony na posprzątanie jednego domu absolutnie nie przekłada się na to ile wysiłku i ciężkiej pracy trzeba w niego włożyć. Przy tym płaci tylko 70 koron na godzinę, nie płacąc za swojego pracownika ubezpieczenia, podatków i nie zapewniając zakwaterowania. Do klientów trzeba dojeżdżać autobusem, co przy nieznajomości miasta okazuje się bardzo trudne. Kobieta jest chamska i niekulturalna. Jest to typowy przykład prostaka, który uciekł z biednej Polski i uważa się za wielkiego przedsiębiorcę. Szkoda tylko, że wszystko co osiągnął jest wynikiem żerowania i wykorzystywania innych.
Jest to czysty wyzysk, nie polecam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(gawronek80)
Wiking
sam fakt,że proponuje 70kr na godzinę sam za siebie mówi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
julkawit napisał:
Witam,
Na Mojej Norwegii w zakładce 'dam pracę' co jakiś czas ukazuje się ogłoszenie na temat sprzątania w Stavanger (obecnie jest ono pierwsze na liście). Może ktoś zdążył zauważyć, ogłoszenia o pracę tej osoby ukazują się na tym portalu często, co świadczy o równie częstej zmianie pracowników.
Mieszkam obecnie w Stavanger razem z koleżanką, która miała "przyjemność" pracować dla tej pani.
Nie ma ona w ogóle zarejestrowanej działalności gospodarczej i na czarno zatrudnia wiele dziewczyn do sprzątania. Czas przeznaczony na posprzątanie jednego domu absolutnie nie przekłada się na to ile wysiłku i ciężkiej pracy trzeba w niego włożyć. Przy tym płaci tylko 70 koron na godzinę, nie płacąc za swojego pracownika ubezpieczenia, podatków i nie zapewniając zakwaterowania. Do klientów trzeba dojeżdżać autobusem, co przy nieznajomości miasta okazuje się bardzo trudne. Kobieta jest chamska i niekulturalna. Jest to typowy przykład prostaka, który uciekł z biednej Polski i uważa się za wielkiego przedsiębiorcę. Szkoda tylko, że wszystko co osiągnął jest wynikiem żerowania i wykorzystywania innych.

A moaesz mi dac telefonik do tej pani?
Moze byc na priv.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
gawronek80 napisał:
sam fakt,że proponuje 70kr na godzinę sam za siebie mówi.

Pewnie nie liczac dojazdow i z zakwaterowaniem u tej pani gratis plus wyzywienie.
Bo to by bylo do przyjecia na poczatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
julkawit napisał:
Witam,

Czy chodzi o Agnieszke?
Jesli tak to ok.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kamkru45)
Wiking
to,że ogłoszenie ukazuje się często to wcale nie musi oznaczac ze ta pani czesto zmienia pracowników...może ma tyle pracy ze potrzebuje nowych osób??super ze czasami pojawiaja sie takie ofertY pracy bo jest tu tylu Polaków szukajacych pracy...a z praca teraz ciężko...wiec to ogłoszenie może komuś uratować tyłek.
A co do tej pani co tak oczernia to po zgodziła sie na prace jak jej stawka nie pasowała?może przecież siedziec tu 2 lata i nie pracowac tylko czekac az ktos jej zaproponuje prace za 210kr/godz..
a może nie nadawała sie do pracy?
ja robie na czarno za 80 kr i zarabiam więcej niż mój mąż kierowca.:woohoo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
kamkru45 napisał:
to,że ogłoszenie ukazuje się często to wcale nie musi oznaczac ze ta pani czesto zmienia pracowników...może ma tyle pracy ze potrzebuje nowych osób??super ze czasami pojawiaja sie takie ofertY pracy bo jest tu tylu Polaków szukajacych pracy...a z praca teraz ciężko...wiec to ogłoszenie może komuś uratować tyłek.
A co do tej pani co tak oczernia to po zgodziła sie na prace jak jej stawka nie pasowała?może przecież siedziec tu 2 lata i nie pracowac tylko czekac az ktos jej zaproponuje prace za 210kr/godz..
a może nie nadawała sie do pracy?
ja robie na czarno za 80 kr i zarabiam więcej niż mój mąż kierowca.:woohoo

I przez takich jak ty wszystko sie pogarsza. Psujesz rynek pracy i opinie Polakom. Masz swiadomosc co za brednie wypisujesz? Zeby zarobic 20 ooo musisz tyrac caly tydzien po 10 godzin i tym sie szczycisz? Twoj maz pracuje polowe tego co ty.
Pomyslalas co bedzie, jak ulegniesz wypadkowi w pracy, w cudzym mieszkaniu?

A co do zaznaczonego przez mnie tekstu - nieprawda, szanujaca sie osoba nie pracuje za 80 koron, taka stawka obowiazywala z 5 lat temu. Z 80 koron godza sie pracowac nieudacznicy bez wyksztalcenia i bez choby checi dzialania, bo otwierajac wlasny biznes bylabys ubezpieczona i na reke miala 150 koron. Ale ty ze strachu przed wielkim swiatem dajesz sie wykorzystywac pani, ktora ciebie wynajmuje i z kazdej twojej godziny pracy kasuje prawie polowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ja myślę, że kamkru nie tylko popsuła rynek pracy w Norwegii, ale nawet wywołała cały ten kryzys finansowy na świecie. Że też zachciało jej się zarabiać 20000 na miesiąc, a nie zostać biznesłuman na MN
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kasienia)
Wiking
tamta kramku czy jak ona sie nazywa to brednie pisze chyba sama ta pani agnieszka ja podstawila co za polaki skad oni sie wzieli to ja niewiem to co bylo napisane w 1 poscie o tej pani agnieszce to cala prawda wiem bo mialam z nia stycznosc a po drugie slawna jest na cale stavanger to chyba swiadczy o niej zle jak mowia o niej zle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jasta102 napisał:
Ja myślę, że kamkru nie tylko popsuła rynek pracy w Norwegii, ale nawet wywołała cały ten kryzys finansowy na świecie. Że też zachciało jej się zarabiać 20000 na miesiąc, a nie zostać biznesłuman na MN

Jasta nie rob tego, czego nie potrafisz. Wziales soboe za cel wkurzac wszystkich dookola?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok