Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Jaroslaw Grabowski Ewelina Szczawińska Dominika Xyz (2589 niezalogowanych)
1 Post

(Fiona66)
Wiking
mikkii874 napisał:
Z CAŁYM SZACUNKIEM DO WSZYSTKICH KTÓRZY WYPOWIEDZIELI SIE NA TEMAT TEGO WATKU!
CZytam i nie wierze!ilu kłamców i oszustów jest na tym forum!Wszyscy sie chwalą na forum ile to ku...a nie zarabiają a w rzeczywistości h...ja mają! na poczatku jak tu przyjechali to napewno stawke mieli niska bo nie znam nikogo kto tu przyjezdza i na dzien dobry ma 200nok/godz!od razu wynajeli sami cały dom albo jeszcze kupili samochod.
jest tyle osob na forum szukajacych pracy i czy ktos z was komus pomógł?łatwo kogos dołowac,co
?nie pomogliscie z obawy zeby mu sie tylko nie polepszyło?
wiele osób to czyta ale nie odp bo ma to w dupie albo nie chce zeby go ktos wysmiał ze mysli inaczej.
to jest forum i kazdy pisze co mu sie podoba ale bez przesady.................czasami lepiej zamknąc gębe i sie nie wymądrzac.

No faktycznie, to zes sie wypowiedzial z owym "calym szacunkiem"

Posluchaj znerwicowanym czlowieku.Jak zaczynalm (legalna) prace w Norwegii, kilka lat temu, to dostalam 120 na godzine. Teraz mam znacznie wiecej Nie mam poki co wlasnego domu, samochod mi do nieczego nie potrzebny, wydaje 570 kr na bilet miesieczny. Nie potrzebne mi koszty zwiazane z utrzymaniem samochodu- do Polski latam samolotem. Takich jak ja, nie zarabiajacych kokosow, ale przyzwoite pieniadze legalnie, jest tu wieeeeelu Wielu rowniez, ma duzo wyzsze stawki ( nie kazdy jest niewykwalifikowanym pracownikiem w budowlance). Wyobraz sobie, ze ludzie znaja jezyki(oprocz ojczystego ), maja dobre kwalifikacje, doswiadczenie zawodowe i jeszcze do tego maja rozum w glowie i potrafia sie zorganizowac.
To przykre, ze obracasz sie w takim srodowisku, w ktorym nie miales szansy takich poznac

Ps, zapomnialam dodac panie mikii, ze h......ja rowniez nie mam Bom sie kobieta urodzila
Jesli oczywiscie dobrze rozszyfrowalam (w jezyku polskim piszemy przez "ch" jednak )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
konrad mucha
(mikkii874)
Wiking
nie jestem znerwicowany hihi!
jest wielu co maja legalna robote ale wielu co legalnej nie maja,znam jednych i drugich
ALE CO Z TYMI CO MAJA MNIEJSZA STAWKE?TRZEBA WYSMIEWAC I PONIZAC?tak jak ty??
jest wielu polakow co stracili cały swoj dobytek wskutek powodzi i potrzebuja pracy od zaraz i w dupie maja czy to legal czy nie legal.Ty tego nie pojmiesz bo obracasz sie w kręgu ludzi mądrych inteligentnych bogatych i pewnie zarozumiałych tak jak ty.
pewnie nigdy cie zadna tragedia nie spotkała bo jakbys miała tragiczna sytuacje finansowa,nie miałabys co do gara wrzucic albo dzieci w co ubrac to nie byłabys taka wygadana.Jakby nie było chętnych do pomocy i wszyscy by sie od ciebie odwrocili to ciekawe co bys zrobiła?mało przezyłas i niewiele wiesz o ciężkim życiu a jak cos wiesz to pewnie przechodzisz obojetnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
mikkii874 napisał:
nie jestem znerwicowany hihi!
jest wielu co maja legalna robote ale wielu co legalnej nie maja,znam jednych i drugich
ALE CO Z TYMI CO MAJA MNIEJSZA STAWKE?TRZEBA WYSMIEWAC I PONIZAC?tak jak ty??
jest wielu polakow co stracili cały swoj dobytek wskutek powodzi i potrzebuja pracy od zaraz i w dupie maja czy to legal czy nie legal.Ty tego nie pojmiesz bo obracasz sie w kręgu ludzi mądrych inteligentnych bogatych i pewnie zarozumiałych tak jak ty.
pewnie nigdy cie zadna tragedia nie spotkała bo jakbys miała tragiczna sytuacje finansowa,nie miałabys co do gara wrzucic albo dzieci w co ubrac to nie byłabys taka wygadana.Jakby nie było chętnych do pomocy i wszyscy by sie od ciebie odwrocili to ciekawe co bys zrobiła?mało przezyłas i niewiele wiesz o ciężkim życiu a jak cos wiesz to pewnie przechodzisz obojetnie.

Czy moglbys wskazac, gdzie wysmiewam i ponizam kogokolwiek, bo pracuje na czarno za glodowa stawke ???
Obracam sie w kregu ludzi normalnych, obojetnie czy bogatych, czy biednych(sama nigdy bogata nie bylam, ale kto wie, moze jeszcze bede ),wazne, aby sie z nimi dobrze czuc i zeby nie byli wczoraj "od pluga granatem oderwani"
co do biedy w zyciu i tragedii, to musze cie rozczarowac, ale od kilkunastu lat wychowywalam sama trojke swoich dzieci (dwoje juz jest dorosych, a ich ojciec, nawet nie wie gdzie sa i jak zyja), bo maz okazal sie idiota. Pracaowalam, zaocznie studiowalam i niezle mi zycie w dupe dalo. Rzucilam posade nauczyciela, by w Norwegii zaczynac na nowo, od sprzatania, po to wlasnie, by juz wiecej w domu nie bylo biedy. Pomimo tego, ani razu nie dalam sie tu wykorzystac na czarno, za glodowa stawke. Jestem zaradna i mam leb na karku. Dzieki temu dzis mam to co mam. Nigdy nie przechodze obojetnie wobec niepowodzenia, lub nieszczescia innych, bo tak mnie wychowano prosze szanownego pana. Kiedy nadarzyla sie okazja, "sciagnelam" z Polski 2 znajomych do pracy, a tu na miejscu zalatwilam prace 2 kolejnym. teraz takiej okazji juz nie mam, a jak sie tylko nadarzy, to na pewno zrobie to kolejny raz.
Sorry, ze musialam cie rozczarowac,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
konrad mucha
(mikkii874)
Wiking
nie rozczarowałaś mnie wcale...
nauczycielka i w taki sposób sie wypowiada na forum???przykładu nie dajesz i pewnie cie wyj...ali ze szkoły i przyszło ci roboty szukac w Norwegii..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
mikkii874 napisał:
nauczycielka i w taki sposób sie wypowiada na forum???przykładu nie dajesz i pewnie cie wyj...ali ze szkoły i przyszło ci roboty szukac w Norwegii..

Staralm sie kulturalnie ci cos wytlumaczyc, ale ty z tych, co to "wczoraj od pluga oderwani". Szkoda bylo tych kilku minut dla ciebie. Juz teraz wiesz jakimi ludzmi sie otaczam ? Takimi, ktorzy sa twoim przeciwienstwem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
mikkii874 napisał:
to jest forum i kazdy pisze co mu sie podoba ale bez przesady.................czasami lepiej zamknąc gębe i sie nie wymądrzac.[/quote]

...a mnie najbardziej,spodobalo sie to powyzej

rozumiem,ze to ty mikki (razem z powodzianami i tymi,ktorzy juz wiedza o zyciu wszystko) bedziesz tym 'wielkim pogranicznikiem' ktory bedzie pilnowal granicy,do ktorej mozna pisac bez zamykania geby?

p/s:
chwalic sie - nie wypada!
narzekac - nie mozna!
zacznijmy pisac - o pogodzie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
PIOTR MOSKAŁA
(PIOTRMLODY)
Wiking
panladnyzrodzina napisał:

p/s:
chwalic sie - nie wypada!
narzekac - nie mozna!
zacznijmy pisac - o pogodzie![/quote]

hehe DOOOBRE W HU*
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
mikkii874 napisał:

drugie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
mikkii874 napisał:

Staralm sie kulturalnie ci cos wytlumaczyc, ale ty z tych, co to "wczoraj od pluga oderwani". Szkoda bylo tych kilku minut dla ciebie. Juz teraz wiesz jakimi ludzmi sie otaczam ? Takimi, ktorzy sa twoim przeciwienstwem

Ze zwgledu na to ze jestem urodzonym skorpionem bywam dosc bezposredni , co pewnie widac z poprzednich postach....ALE widze Fiona66, ze rozumiesz moj punkt widzenia , tylko wyrazasz sie w bardziej wyrafinowany sposob , ale popieram Cie w 100 % , trzeba tepic buractwo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Syzyfowa praca
A najgorsze, ze oni czasami w ciagu jednego dnia sie namnazaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok