Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3336 niezalogowanych)
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
"...kobieto bez pomocy od kogos z NO nie masz wielkich szans..." a propozycja czesia to pies????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
Sebastian napisał:
"...kobieto bez pomocy od kogos z NO nie masz wielkich szans..." a propozycja czesia to pies????

chociazby....szacun czesio!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Przemysław Humski
(Wiking12)
Wiking
Ja pierdzielę, czytając ten wątek na forum myślę, że w tej Norwegii to zupełnie beznadziejnie jest! Tylko kurcze dlaczego tu jesteście? Sorry ale każdemu z Was udało się jednak wynająć mieszkanie, jakimś cudem dostać pracę i funkcjonujecie tutaj - jak ? No chyba, że na tym forum to tylko inżynierowie, pielęgniarki, lekarze, przedszkolanki i inni specjaliści poszukiwani w Norwegii, ale jakoś w to wątpię!
Na pewno (jednak osobno) lub zapewne (a to razem się pisze) kobiecie nie będzie łatwo ale nikt z was nie może być pewien, że to się nie uda. Bo możliwe jest wszystko pod jednym warunkiem, że się w to wierzy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Wiking12 napisał:
Ja pierdzielę, czytając ten wątek na forum myślę, że w tej Norwegii to zupełnie beznadziejnie jest! Tylko kurcze dlaczego tu jesteście? Sorry ale każdemu z Was udało się jednak wynająć mieszkanie, jakimś cudem dostać pracę i funkcjonujecie tutaj - jak ? No chyba, że na tym forum to tylko inżynierowie, pielęgniarki, lekarze, przedszkolanki i inni specjaliści poszukiwani w Norwegii, ale jakoś w to wątpię!
Na pewno (jednak osobno) lub zapewne (a to razem się pisze) kobiecie nie będzie łatwo ale nikt z was nie może być pewien, że to się nie uda. Bo możliwe jest wszystko pod jednym warunkiem, że się w to wierzy!
moze sie uda może sie nie uda, a moze jej sie nie uda a dzieciom tak i kobieta wróci sama bez dzieci...

prawda jest taka ze taki wypad "w ciemno" z dziećmi to czysta głupota
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
AndersB napisał:

prawda jest taka ze taki wypad "w ciemno" z dziećmi to czysta głupota

Trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Przemysław Humski
(Wiking12)
Wiking
To oczywiste, ale nikt nie napisał, żeby najpierw przyjechała sama, zobaczyć, spróbować a potem dzieci dojadą. Musi przecież mieć najpierw umowę o pracę żeby się w ogóle zarejestrować i żeby dzieci zarejestrować to wtedy będą mogły pójść do szkoły. A prawda jest taka, że każdy musi spróbować swoich sił bo nasze opowiadania to tylko teoria dla niej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Owszem, takie porady rowniez byly, ale nie spodobaly sie chyba

czesio (dobra dusza) nawet zaproponowal chate na miesiac zeby przyjechala sie rozejrzec co i jak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Ewa Nazwisko
(jellyfishek)
Nowicjusz
o właśnie to mniej więcej chciałam wiedzieć.

Chciałam poznać realia a nie wyimaginowany obraz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Wiking12 napisał:

Weż pod uwagę jedno ... ta kobieta nie chce przeprowadzać się sama , ale z dziecmi , serio gówno mnie ona obchodzi , ale po co męczyć dzieci ...Niech się liczy z tym, że zawsze mogą je jej odebrac w Nor ! do takich spraw trzeba podhcodzić poważnie, dzieci to nie zabawka ...
Dużo osób, które tu przybylo miało na początku gdzie się zaczepić , póżniej znajmoy sprowadził znajomego i tak się to kręciło...

Kobieto twoje referencje z Polski nie są tu nic warte , bardziej mogą zaszkodzi w rozmowie w firmei sprzątającej niż pomóc ... ogólnie to ciezki przypadek, jakbyś jeszcze dzieci nie miała , to jak najbardziej można próbować ...a tak to polecam UK , pieniądze dobre ceny nizsze i praktycznie zerowe ryzyko , czemu tak sraszz sie z Norwegią ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jellyfishek napisał:
Chciałam poznać realia a nie wyimaginowany obraz.

WCALE TYCH REALIÓW NIE POZNAŁAŚ ...!!! .
poprzez Nasze Tu Wywody ...
---
Ponieważ Każdy z Nas Pisał na Podstawie Własnego Doświadczenia i z Własnego Podwórka ...
A to bardzo Różne i niespójne Informacje , zwłaszcza z Terenu Norge .
W Każdym rejonie Może być Inaczej .
---
Zapraszał ciebie >CZESIU< do Siebie na Miesiąc .
---
Co prawda nie wiem na jakiej zasadzie i czy razem z dziećmi .
Jednak warto było z tej Okazji skorzystać !!!.
---
Co prawda , miała byś Ogląd sytuacji rzeczywistej ... jednak z Czesiowego Miasteczka , gdzieś w Górach .
Być może całkiem Inne doświadczenie , od tego gdybyś była ...( "u Wandy w Oslo " )
---
I to było by naprawdę pożyteczne doświadczenie ... !!.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok