Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3339 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jellyfishek napisał:
pewne badania marketingowe dowodzą, ze bold, powiększenie i błąd zwiekszają chęć do wzięcia udziału w dyskusji

dla twardogłowych - JOKE - popełniłam faila za co estetów polska język przepraszam

a masz juz stemple i pieczeci na Te Twoje papiery??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
nawet nie mysl o przyjezdzie z dziecmi w ciemno.
jesli chcesz cos tutaj ugrac najpierw kilka miesiecy pracy pozniej mozna myslec o sprowadzeniu tutaj dzieci.
a co jesli ci sie noga powinie ,okaze sie ze z jednej pensji nie jestes w stanie sie utrzymac,co bardzo prawdopodobne,stracisz tylko to co masz,a jeszcze mozesz stracic dzieci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jellyfishek napisał:
Dzieci znają angielski dobrze. Bywałam z nimi za granicą, nie liczę na oceny ze szkoły tylko.

Moje fachy:
po pierwsze sprzątanie - bo na nic nie liczę na początek więcej. tu mam doświadczenie jak każda kobita.
po drugie turystyka od organizacji turystyki po managerkę i sprzedaż oferty ponad 5 lat doświadczenia
po trzecie papiery polskie na technika handlowca - jak to brzmi...

A co w przypadku kiedy ja nie mam męża który by tam był od hooohoo hooo ?
jestem ja, dzieci i w Polsce zasiłek nie starcza nawet na mieszkanie. Najniższa krajowa też.
nie mam już też sił na walkę w polskich realiach.
Ale mniejsza o powody. Pytam jak jest na serio.
czy słyszycie o ofertach pracy ?
może macie coś ?
jak wynająć - bo znaleźć umiem - mieszkanie ?

Jezeli nie masz tutaj znajomych czy rodziny, to jest to raczej zadanie niewykonalne. Zalozmy, ze pakujesz walizki, bierzesz dzieciaki i ladujesz w Norwegii, i co ?! Gdzie spedzisz najblizsza noc ? Na lotnisku, na dworcu, ulicy ?
1. Mieszkanie. Jezeli nie masz pracy, nikt ci mieszkania nie wynajmie. Jezeli masz prace, to czasami jest to kilka tygodni, albo i miesiecy zeby znalezc mieszkanie. Zostaje ci hotel. Przelicz ile cie to bedzie kosztowalo zanim znajdziesz prace i mieszkanie.
2. Praca. Sprzatanie, to nie jest praca, ktora lezy odlogiem. Tutaj dziewczyny sie "zabijaja" zeby sie gdzies zalapac. W zawodach pozostalych jakie posiadasz bez perfekcyjnego norweskiego, to bardzo ciezko, a nawet jak znasz perfekcyjnie, to i tak beda woleli zatrudnic tubylca, bo norwedzy nie lubia jak im ktos chce cos sprzedawac z zagranicznym akcentem. Ogolny trend: do kontaktu bezposredniego z klientem, rodowity norweg ewentualnie szwed. To tez zalezy i od branzy., bo np. w sklepie francuskim sprzedajacym oliwe(O&Co)jest pewna francuska mowiaca perfekcyjnie po norwesku z powaznymi nalecialosciami francuskiego. Norwedzy sa tym zachwyceni i kupuja wszystko co im wcisnie
Zanim znajdziesz jakas prace i masz szczescie, to tez potrwa
3. Dzieci, jak to ktos tu sugerowal absolutnie nie sa zadnym problemem, pod warunkiem, ze masz pozwolenie od ich ojca na zamieszkanie z toba w Norwegii. W szkole na 100% dadza sobie rade i szybko sie zaklimatyzuja, zwlaszcza mlodsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Makaryna napisał:
jellyfishek napisał:
Dzieci znają angielski dobrze. Bywałam z nimi za granicą, nie liczę na oceny ze szkoły tylko.

Moje fachy:
po pierwsze sprzątanie - bo na nic nie liczę na początek więcej. tu mam doświadczenie jak każda kobita.
po drugie turystyka od organizacji turystyki po managerkę i sprzedaż oferty ponad 5 lat doświadczenia
po trzecie papiery polskie na technika handlowca - jak to brzmi...

A co w przypadku kiedy ja nie mam męża który by tam był od hooohoo hooo ?
jestem ja, dzieci i w Polsce zasiłek nie starcza nawet na mieszkanie. Najniższa krajowa też.
nie mam już też sił na walkę w polskich realiach.
Ale mniejsza o powody. Pytam jak jest na serio.
czy słyszycie o ofertach pracy ?
może macie coś ?
jak wynająć - bo znaleźć umiem - mieszkanie ?

Jezeli nie masz tutaj znajomych czy rodziny, to jest to raczej zadanie niewykonalne. Zalozmy, ze pakujesz walizki, bierzesz dzieciaki i ladujesz w Norwegii, i co ?! Gdzie spedzisz najblizsza noc ? Na lotnisku, na dworcu, ulicy ?
1. Mieszkanie. Jezeli nie masz pracy, nikt ci mieszkania nie wynajmie. Jezeli masz prace, to czasami jest to kilka tygodni, albo i miesiecy zeby znalezc mieszkanie. Zostaje ci hotel. Przelicz ile cie to bedzie kosztowalo zanim znajdziesz prace i mieszkanie.
2. Praca. Sprzatanie, to nie jest praca, ktora lezy odlogiem. Tutaj dziewczyny sie "zabijaja" zeby sie gdzies zalapac. W zawodach pozostalych jakie posiadasz bez perfekcyjnego norweskiego, to bardzo ciezko, a nawet jak znasz perfekcyjnie, to i tak beda woleli zatrudnic tubylca, bo norwedzy nie lubia jak im ktos chce cos sprzedawac z zagranicznym akcentem. Ogolny trend: do kontaktu bezposredniego z klientem, rodowity norweg ewentualnie szwed. To tez zalezy i od branzy., bo np. w sklepie francuskim sprzedajacym oliwe(O&Co)jest pewna francuska mowiaca perfekcyjnie po norwesku z powaznymi nalecialosciami francuskiego. Norwedzy sa tym zachwyceni i kupuja wszystko co im wcisnie
Zanim znajdziesz jakas prace i masz szczescie, to tez potrwa
3. Dzieci, jak to ktos tu sugerowal absolutnie nie sa zadnym problemem, pod warunkiem, ze masz pozwolenie od ich ojca na zamieszkanie z toba w Norwegii. W szkole na 100% dadza sobie rade i szybko sie zaklimatyzuja, zwlaszcza mlodsze.

Nad tym akurat bym polemizował jechać na wariata z PL do NO nie pisz nikomu że dzieci to nie problem, aczkolwiek z całą resztą sie zgadzam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak jest
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
A propos: dzieci!

Zaraz po wyladowaniu,sprzedaj dzieci b.v.!
Beda mialy zapewniona lepsza przyszlosc,w tradycyjnej homo-pedofilskiej norweskiej rodzinie,a ty bedziesz miala srodki na pierwsze dni pobytu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Przemysław Humski
(Wiking12)
Wiking
Ręce opadają kiedy czytam te fora na MN. Jak to Polacy -wszyscy oczywiście mili, uprzejmi i chętni do pomocy.... Jeśli chcesz rzetelnych informacji bez złośliwych komentarzy możesz napisać do mnie na maila tu na MojejNorwegii. Pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wiking12 napisał:
Ręce opadają kiedy czytam te fora na MN. Jak to Polacy -wszyscy oczywiście mili, uprzejmi i chętni do pomocy.... Jeśli chcesz rzetelnych informacji bez złośliwych komentarzy możesz napisać do mnie na maila tu na MojejNorwegii. Pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli!

No i co kobiecie wiecej napiszesz, niz to co napisano, czyli ze:
- mało jest pracy dla kobiet -bo wszystkie jadą sprzątać (EVIL)
- KOGO INTERESUJE , że masz dzieci (Gabriel)
- masz mieć zawsze 25l at być Piękna i wykształcona oraz co najmniej z 15lat praktyki w każdym zawodzie jaki oferujesz , potencjalnemu pracodawcy (Gabriel)
- wynająć.. trzeba miec stała prace i ok 30-40 tys na depozyt i pierwszy miesiąc czynszu. (PJo)
- praca przy sprzątaniu nie pozwoli ci sie utrzymać z dwójka dzieci (PJo)
- jesli chcesz cos tutaj ugrac najpierw kilka miesiecy pracy pozniej mozna myslec o sprowadzeniu tutaj dzieci (kryss)
- plus wszystko to, co napisala Makaryna
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:
Wiking12 napisał:

No i co kobiecie wiecej napiszesz, niz to co napisano, czyli ze:
- mało jest pracy dla kobiet -bo wszystkie jadą sprzątać (EVIL)
- KOGO INTERESUJE , że masz dzieci (Gabriel)
- masz mieć zawsze 25l at być Piękna i wykształcona oraz co najmniej z 15lat praktyki w każdym zawodzie jaki oferujesz , potencjalnemu pracodawcy (Gabriel)
- wynająć.. trzeba miec stała prace i ok 30-40 tys na depozyt i pierwszy miesiąc czynszu. (PJo)
- praca przy sprzątaniu nie pozwoli ci sie utrzymać z dwójka dzieci (PJo)
- jesli chcesz cos tutaj ugrac najpierw kilka miesiecy pracy pozniej mozna myslec o sprowadzeniu tutaj dzieci (kryss)
- plus wszystko to, co napisala Makaryna

no a to co jasta napisał, że czasami ...
wieje jak w kieleckim?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok