Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(3427 niezalogowanych)
42 Posty
Ewa Nazwisko
(jellyfishek)
Nowicjusz
Dlaczego nie UK ?
Dlatego, że nie odnajdę się tam.
Kulturowo, obyczajowo. Nie chcę się martwić o dzieci.
Dlaczego w Norwegii mieliby mi dzieci odebrać ?
nie piję, nie palę, nie biję, nie klnę, nie znęcam się psychicznie nie ranię słowem...
powiedzcie mi o co chodzi z barne coś tam

co sugerujecie wykreślić z CV a co wpisać skoro polskie referencje, i doświadczenie nie mają sensu ?
Co do propozycji Czesia - Bardzo za nią dziękuję. Jednak pozostanę przy swoim staroświeckim wychowaniu.
Czesiu, w podziękowaniu za chęci, miodku pitnego chętnie dostarczę jak już będę na miejscu Doceniam, dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jellyfishek napisał:
Dlaczego nie UK ?
nie piję, nie palę, nie biję, nie klnę, nie znęcam się psychicznie nie ranię słowem...

co sugerujecie wykreślić z CV a co wpisać skoro polskie referencje, i doświadczenie nie mają sensu ?
Co do propozycji Czesia - Bardzo za nią dziękuję. Jednak pozostanę przy swoim staroświeckim wychowaniu.
Czesiu, w podziękowaniu za chęci, miodku pitnego chętnie dostarczę jak już będę na miejscu Doceniam, dziękuję.
Akurat w Norge się odnajdziesz ?! ... Gorzki Śmiech na Hali...
---
W UK jesteś w stanie normalnie się z każdym porozumieć ... wszak ponoć znasz Angielski , oraz właśnie Ich kultura jest bardziej podobna do Polskiej ...
---
W Norge nie każdy mówi po angielsku , chociaż Młode pokolenie , uczy się tego języka od Przedszkola ...!
W Norweskiej Szkole , twoje dzieci będą Musiały Nauczyć się najpierw Norweskiego By mogły się Normalnie uczyć !
---
I co najważniejsze , TU JEST CAŁKIEM "odwrócona " kultura w stosunku do Europejskiej ...
To Kraj w 99% Protestancki i wszystko jest oparte właśnie na Luźnym protestanckim postępowaniu ... jednak nie dotyczy to Dzieci !!! .
---
TU DZIECKO JEST PRZED RODZICEM ... rodzice to tylko zwykli opiekunowie , których można bezwzględnie zastąpić Innym opiekunem .
---
Tu KAŻDE DZIECKO MUSI MIEĆ OSOBNY POKÓJ ... stać ciebie na wynajęcie normalnego wielopokojowego mieszkania prosto z marszu !? .
---
NIKT CIEBIE NIE STRASZY >BV< poczytaj sobie historię Nikoli tylko wszystko od początku to może zrozumiesz mechanizm działania tej Instytucji .
---
Reasumując :
Chcesz wyjechać z Polski za Lepszym Jutrem to się naprawdę porządnie przyszykuj ....
Zwłaszcza Finansowo ...
Już ci Pisano ... by w Norge z Marszu znaleźć normalne mieszkanie dla DZIECI , to najpierw TRZEBA MIEĆ PRACĘ I TO PORZĄDNĄ ... !!! ORAZ NA START co najmniej w Twoim przypadku z TRZYDZIEŚCI TYSIĘCY POLSKICH ZŁOTYCH ...!!! .
---
---
SWOIM WPISEM NA TEMAT CZESIA , obraziłaś GO Moim zdaniem ...!!! .
Sugerując niestworzone rzeczy ... !!!.
---
Napisał bym coś Mocniejszego na twój temat ...
JEDNAK są ŚWIĘTA ... to daruję sobie twoje stwierdzenie iż ...
"pozostanę przy swoim staroświeckim wychowaniu.... " znowu gorzki śmiech na Hali ...
---
Czesio skoro zasugerował , że jest chętny udostępnić tobie chatę na miesiąc , to znaczy że dysponuje samodzielnym pokojem w którym mogła byś zamieszkać niczym nie skrępowana , być może i nawet z dziećmi ....
Tylko to trzeba być DOROSŁYM i Odpowiedzialnym Człowiekiem ... i trzeba mieć NIESTETY sporo kasy , by TU DO Norge Przyjechać , nawet do Czesia w Odwiedziny ... !!! .
---
TO JEST WŁAŚNIE między Innymi , ta INNA KULTURA tak różna od Naszej Polskiej ...
---
---
Co do twojego >CV< ... co byś nie zmieniła to i tak ono wyląduje w koszu w twoim przypadku , jednak to już zostało dokładnie opisane .
---
Nadmienię tylko to , że Tu by do danej Firmy wysłać "porządne >CV<" to trzeba cokolwiek wiedzieć , na temat tej konkretnej Firmy i tą informacją , podzielić się w Liście motywacyjnym .
---
ECH dużo by pisać ...
---
CHCESZ POWAŻNIE ZAISTNIEĆ W NORGE ... !?
---
TO PRZEPROŚ CZESIA I SKORZYSTAJ Z JEGO OFERTY , O ILE ONA JEST JESZCZE AKTUALNA .

---
Jednak uważam iż w twoim przypadku MIESIĄC to i tak za mało , byś zrozumiała niewidoczne różnice , między Polskim myśleniem a Norweskimi realiami życia codziennego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
jellyfishek napisał:
Dlaczego nie UK ?

Hahahahahaha ludze uwielbiaja klopoty, ale jak to Amerykanie mowia ,, I told you so,,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Ewa Nazwisko
(jellyfishek)
Nowicjusz
Napisz coś więcej o historii Nikoli.
Wyjaśnij i też proszę jak sobie poradziło 100 000 polaków.
Czy te wszystkie rodziny straciły dzieci ?

Czesiowi podziękowałam i za samą ofertę obiecałam mniodek pitny i na tym zakończmy ten temat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
jellyfishek napisał:

Czesiowi podziękowałam i za samą ofertę obiecałam mniodek pitny i na tym zakończmy ten temat.

nikt tu nie jechał w ciemno z dziećmi bez żadnego wsparcia !

Możliwe , że sobie poradzi , ale ryzyko jest zbyt duże , Polaków szukających pracy jest tu całe mnóstwo ... i oni mają zazwyczaj gdzie się podziać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
napisz konkretnie jaki masz plan na Norwegię, przyjedziesz tu i co ? jaki masz plan ? ile kasy ? gdzie się podziejesz ? tylko bez żadnego a może się zobaczy, punkt po punkcie od 1 do ... 20-30 ? czekam bo jestem ciekawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
jellyfishek napisał:

Co za sens pisac o Nikoli czy BV. Nie bedziesz przeciez sciagac do Norwegii dzieci, jezeli nie znajdziesz tu pracy. Wiec praca najpierw, a pozniej martwienie sie o dzieci.

A tak ogolnie, to imigrantow zarobkowych w Norwegii od groma. Znalezienie samemu pracy z Polski dla osoby z twoim wyksztalceniem/doswiadczeniem wydaje mi sie osobiscie zadaniem niewykonalnym. Powinnas byc tu na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
jellyfishek napisał:
Dlaczego nie UK ?

Akurat w Norge się odnajdziesz ?! ... Gorzki Śmiech na Hali...
---
W UK jesteś w stanie normalnie się z każdym porozumieć ... wszak ponoć znasz Angielski , oraz właśnie Ich kultura jest bardziej podobna do Polskiej ...
---
W Norge nie każdy mówi po angielsku , chociaż Młode pokolenie , uczy się tego języka od Przedszkola ...!
W Norweskiej Szkole , twoje dzieci będą Musiały Nauczyć się najpierw Norweskiego By mogły się Normalnie uczyć !
---
I co najważniejsze , TU JEST CAŁKIEM "odwrócona " kultura w stosunku do Europejskiej ...
To Kraj w 99% Protestancki i wszystko jest oparte właśnie na Luźnym protestanckim postępowaniu ... jednak nie dotyczy to Dzieci !!! .
---
TU DZIECKO JEST PRZED RODZICEM ... rodzice to tylko zwykli opiekunowie , których można bezwzględnie zastąpić Innym opiekunem .
---
Tu KAŻDE DZIECKO MUSI MIEĆ OSOBNY POKÓJ ... stać ciebie na wynajęcie normalnego wielopokojowego mieszkania prosto z marszu !? .
---
NIKT CIEBIE NIE STRASZY >BV< poczytaj sobie historię Nikoli tylko wszystko od początku to może zrozumiesz mechanizm działania tej Instytucji .
---
Reasumując :
Chcesz wyjechać z Polski za Lepszym Jutrem to się naprawdę porządnie przyszykuj ....
Zwłaszcza Finansowo ...
Już ci Pisano ... by w Norge z Marszu znaleźć normalne mieszkanie dla DZIECI , to najpierw TRZEBA MIEĆ PRACĘ I TO PORZĄDNĄ ... !!! ORAZ NA START co najmniej w Twoim przypadku z TRZYDZIEŚCI TYSIĘCY POLSKICH ZŁOTYCH ...!!! .
---
---

Coś się tych dzieci uczepił..

Z tego co pisała to dzieci mają 14 i 17 lat więc są już prawie dorosłe, zanim przyjedzie z dziećmi i BV miałoby jakiekolwiek zastrzeżenia to już bedzie za późno. dzieci nie zabierają z dnia na dzień....

Oprócz tego pani nie zrozumiała nic z tego co ludzie pisali tylko dalej brnie w swoim przekonaniu, a te 100tyś ludzi przyjechało do NO wynajmowało mieszkania i szukało pracy (przy sprzątaniu) zapewne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:Coś się tych dzieci uczepił..
Oj ... joj ... tam ... oj .
---
Pisze o dzieciach , ze ma gromadkę ... to sobie myślałem raczej o "drobiazgu" a nie starych koniach i klaczach o ile to "parka" .
---
W Norge 14 latek a już zwłaszcza po bierzmowaniu , nie jest traktowany jak Dziecko !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Gabriel napisał:
Joseph napisał:Coś się tych dzieci uczepił..
Oj ... joj ... tam ... oj .
---
Pisze o dzieciach , ze ma gromadkę ... to sobie myślałem raczej o "drobiazgu" a nie starych koniach i klaczach o ile to "parka" .
---
W Norge 14 latek a już zwłaszcza po bierzmowaniu , nie jest traktowany jak Dziecko !!!

Czasami lepiej by bylo zebys te swoje wydumane madrosci zostawil dla siebie, ale nie, Ty musisz w kazdym jednym temacie filozofowac, czesto nie majac bladego pojecia. Barnevernet pomaga rowniez mlodym ludziom, ktorzy wczesniej byli objeci opieka, nawet do 23 roku zycia. Oczywiscie jesli takiej pomocy potrzebuja i dobrowolnie uczestnicza w okreslonych projektach.

Nigdzie 14 latek nie jest traktowany tak samo, jak 5-letnie dziecko i nie ma to zadnego zwiazku z bierzmowaniem. Nadal jest to jednak dziecko, ktore musi pozostawac pod opieka osob doroslych, rodzicow, instytucji...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok