Witam. Po kilku latach pracy w NO, choć nigdy nie były to pełne lata, w 2016 i 2017 dostałem tabelę 7300,według której pracodawca wypłacał pensję. Według tej tabeli istnieje możliwość odliczenia 10%, co zresztą po wymianie maili z pracodawcą (ponieważ byłem w Polsce) uczyniłem. Mój pracodawca twierdził, że dowiadywał się, że wszystko jest ok,o czym zapewniał mnie w mailu, więc we wstępnym rozliczeniu które dostałem dopisałem 10% standardfradrag i odesłałem. Urząd dał odpowiedź dopiero ostatniego dnia, ale otrzymałem zwrot za 2016 rok. W całym 2017 roku również miałem płacone według tabeli 7300. Jestem ciekaw czy to pomyłka urzędu, czy wszystko jest ok. Czy mogą się jeszcze doczepić 2016 roku,i żądać jakiegoś wyrównania, albo uwzględnić to co teoretycznie zostało źle wyliczone i żądać doplaty za 2016 rok w rozliczeniu za 2017 r? A może pracodawca dostał inną kartę na początku i sam ją za mnie zmienił, czy nie miał takiej możliwości? Sam nie wiem co o tym myśleć, ale najlepiej będzie chyba pójść do urzędu i samemu zapytać. Niestety wiele biur gdzie można było załatwić np kartę podatkową pozamykano, ale mam nadzieję, że w tej sprawie jednak ktoś mi pomoże
6 Lat, 11 Miesięcy temu