Imperator1988 napisał:
PS. Co do listy u Fylkesmannen to zaktualizowali ja zanim nawet jeszcze zaczalem pracowac wystarczylo ze zrobil sie Pazdziernik. Lecz jesli poszukujesz polskiego imienia to niestety nieznajdziesz polskie mam w Paszporcie Polskim i na dowodzie oraz uzywam w prywatnych sytuacjach. Jesli chodzi o zycie zawodowe to w Norweskim paszporcie mam norweska wersje mojego imienia i taka sie posluguje zawodowo i profesjonalnie w Norwegii. Nie kazdy przeciez na imie ma Adam ze zmieniac na Norwegie nic nie musi Z nazwiskiem tez moze byc trudno bo ani w Polsce ani w Norwegii takowe nie jest czesto spotykane jako nazwisko, jesli juz gdzies to w Szwecji.

Buhahahahaha

Oto lista zatrudnionych :
www.fylkesmannen.no/Telemark/Om-Fylkesmannen/Ansatte1/

1 wersja twojej "urzekajacej"historii jest taka, ze w dupie pracujesz, a nie tu gdzie podajesz

2 wersja, o wiele bardziej zalosna od pierwszej - probujesz sie kreowac na Polaka na forum, a jestes zwyklym sprzedawczykiem, ktory dla konkretnych korzysci zaprzedal swoje polskie pochodzenie
Niby to z jakiego powodu nie mozna posiadac polskiego imienia w paszporcie ?
Jestes naczelnym, sztandarowym sprzedawczykiem, ktory wstydzi sie swojego polskiego pochodzenia i pomiedzy Norwegami udaje na codzien Norwega

Ja pracuje od kilku lat w swoim wyuczonym zawodzie z Polski. W tej chwili nie ma zadnej innej Polki/Polaka tu gdzie pracuje, a mam "pod soba" 8 pracownikow. Mam typowo polskie imie i dwuczlonowe nazwisko (zyczylam sobie uzywac swojego i meza).W imieniu, jak i w nazwisku mam polskie dwuznaki i widzisz "farbowany norwegu", zarowno wspolpracownicy, jak tez rodzice i dzieci z ktorymi pracuje wymawiaja pieknie "po polsku" moje imie i nazwisko. Nawet gdybym kiedys wystapila o obywatelstwo (poki co nie mam takiej potrzeby), to w norweskim paszporcie i we wszystkich dokumnetach imie i nazwisko pozostaloby nie zmienione.

Nie dziwie sie, ze nie masz sie z kim napic