Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
58 Postów
Witam,
Technolog/inżynier produkcji - przemysł Oil/gas. 500 tys to dużo? Przeszedłem interview na które ściągnięto mnie do Norwegii, "znaleziono" mnie w Polsce, sam pracy w Skandynawii nie szukałem - po prostu wyszło. Miałem wybór pomiędzy Szkocją i stawką 40 tys Funtów a Norwegią 500 tys Koron do których mam nadzieje dojdzie sporo nadgodzin. Zobaczymy.
Wybrałem to drugie bo angielski znam dobrze a norweskiego w ogóle a zależy mi na poznaniu tego języka z uwagi na branże w jakiej pracuje. Kurs oplacany przez pracodawce pomogl mi w decyzji. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi.
pzdr
21 Postów
2013 napisał:
grzes333 napisał:
technik technolog zywienia zbiorowego
czekaj to ci nasraja 500tys
Frustracja przejawia sie i w takiej formie - zyczeniu co innemu niemile (pomijam wielbicieli scat).
Trzeba bylo sie troszke przylozyc do ksiazek kolego tegoroczny.
500 tys NOK to stawka przyzwoita na poczatek dla np. mlodego inzyniera z branzy morskiej szeroko rozumianej (bo akurat na niej sie troszke znam).
Stawki pozniej oczywiscie odpowiednio wieksze. Np na przykladzie przykladu osobistego: 15 lat w baznzy - ponad 700 tys. NOK brutto na rok.
Co daje 40 NOK NETTO z duzym ogonem na miesiac- przy usrednieniu z wakacjami i z pendlerowym zwrotem.
Takze tak to wyglada w tej Norwegii, czyli roznie - jedni sie irytuja inni odcinaja kupony. Zycie.
17146 Postów
(jasta102)
Maniak
chjusta napisał:
Np na przykladzie przykladu osobistego:
oj chyba polski inżynier magister
bo na humanistę mi nie wygląda
21 Postów
Serio serio? Liczylam ze Twoja wrodzona zlosliwosc idzie w parze z umiejetnoscia wylapania zartu slownego. Wolisz styl urzedowy? Jak ze SKATu?
I fakt autentyczny ( no zacytuj kolego to co obok po lewej - masz szanse) jam Ci mgr inz.
281 Postów
(grzes333)
Stały Bywalec
Frustracja przejawia sie i w takiej formie - zyczeniu co innemu niemile (pomijam wielbicieli scat).
Trzeba bylo sie troszke przylozyc do ksiazek kolego grzesiu czysta z hakiem.
tos malo widzial bo kucharze tez wyciagaja 260 kr/t