Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin sz Przemek Anonymous Bartek Karpowski Piotr Bucenko (16428 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Witam
Ja z rodziną mieszkam tu dopiero 2,5 miesiąca , krótko ale jak na razie nie nażekam . W okolicy w której mieszkam jest więcej obcokrajowców niż Norwegów a Norwedzy których znam są dośc sympatyczni . Nie znam jeszcze języka , nauczyłam się na razie podstawowych zwrotów . Nie mam tu jeszcze żadnych znajomych i więkrzośc czasu spędzam na kanapie przed komputerem , ale mimo to uważam że podiełam dobra decyzję , w końcu moja rodzina jest razem . Pozdrawiam i powodzenia życzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
renata kubat
(rene)
Wiking
..I DLA MNIE RODZINA NAJWAZNIEJSZA!!!! TAM MOJ DOM GDZIE MOJE DZIECI I MAZ MOJ!!! SUPER DECYZJE PODJELAS!!! TRZYMAM KCIUKI,NAPEWNO DASZ RADE!!!
BARDZO SIE CIESZE ZE KOLEJNA MADRA POLKA W NORGE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
renata kubat
(rene)
Wiking
... MAM NADZIEJE ZE ZMIENISZ ZDANIE....
ZYCZE CI POWODZENIA

WAZNE ZEBY BRAC ZYCIE GARSCIAMI I NIE NARZEKAC ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Witam wszystkich forumowiczow. Podczytuje sobie to forum i prawdę mówiąc traktuje to jak grupę wsparcia. W sierpniu razem z dziecmi wyjeżdżam do Norwegii,do męża. Boje sie tego wyjazdu, ale także uważam ze rodzina jest najważniejsza. Z przerażeniem obserwuje jak dzieci odzwyczajaja sie od ojca. Początkowo była tęsknota, łzy, telefony do taty...czas mijał a moi synowie( 8 i 6 lat) coraz rzadziej mieli jakaś historyjke do opowiedzenia tacie. Teraz już bardzo rzadko chcą z nim rozmawiać. Serce sie kroi. Ja niestety tez muszę przyznać, ze człowiek sie do wszystkiego przyzwyczaja. Rzucam więc prace w Polsce i zabieram sie w nieznane. Mam nadzieje kochani, ze znajdzie sie tutaj jakaś brania dusza z okolic Bergen. Nie umiem żyć bez ludzi, więc mam nadzieje ze może jakaś kobitka tez z chęcią kiedyś wypije kawę z rodakami. Mam nadzieje ze znajdę tam prace ( w Polsce jestem nauczycielem angielskiego w Liceum), ale przez pare miesięcy zamierzam zając sie dziecmi, pomoc im zaklimatyzowac sie w nowym miejscu. Pozdrawiam Was kochani forumowicze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Gosiagral napisał:
Witam wszystkich forumowiczow. Podczytuje sobie to forum i prawdę mówiąc traktuje to jak grupę wsparcia. W sierpniu razem z dziecmi wyjeżdżam do Norwegii,do męża. Boje sie tego wyjazdu, ale także uważam ze rodzina jest najważniejsza. Z przerażeniem obserwuje jak dzieci odzwyczajaja sie od ojca. Początkowo była tęsknota, łzy, telefony do taty...czas mijał a moi synowie( 8 i 6 lat) coraz rzadziej mieli jakaś historyjke do opowiedzenia tacie. Teraz już bardzo rzadko chcą z nim rozmawiać. Serce sie kroi. Ja niestety tez muszę przyznać, ze człowiek sie do wszystkiego przyzwyczaja. Rzucam więc prace w Polsce i zabieram sie w nieznane. Mam nadzieje kochani, ze znajdzie sie tutaj jakaś brania dusza z okolic Bergen. Nie umiem żyć bez ludzi, więc mam nadzieje ze może jakaś kobitka tez z chęcią kiedyś wypije kawę z rodakami. Mam nadzieje ze znajdę tam prace ( w Polsce jestem nauczycielem angielskiego w Liceum), ale przez pare miesięcy zamierzam zając sie dziecmi, pomoc im zaklimatyzowac sie w nowym miejscu. Pozdrawiam Was kochani forumowicze

Bardzo wzruszajacy post.

Bede Twoja fanka. Dacie sobie rade, masz ulatwione zadanie
bo Angielski i dyplom Pedagoga, to juz jest jakas podstawa.

Najwazniejsze aby Maz jesli do tej pory
znalazl juz "pocieszycielke",
stanal po WLASCIWEJ stronie!

Nie zazdroszcze Tobie tej "niewiadomej"
z ktora przyjdzie sie Tobie zmierzyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
beauty napisał:

Bardzo wzruszajacy post.

Gosia nie zwracaj uwago na to co pisze ta Pikna, ona po prostu każdego i wszystko mierzy swoją miarą...
Życzę powodzenia i mogę jedynie napisać, że decyzję popieram w 100% - sama zresztą taką podjęłam kilka miechów temu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Jasna napisał:
ona po prostu każdego i wszystko mierzy swoją miarą...

No tak!!! Masz racje!!!

A czy kobyla nie mierzy "swoja miarka"
kazdego i wszystkiego co zdola pojac?

BTW
Jasna nie bierz Tego do Siebie,
ja tylko chce uswiadomic, ze slepemu trudno zobaczyc kolory!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Witam ponownie . Ja nie jestem hura optymista, więc wiem, ze czeka mnie trudny okres. Jednakże jestem pewna, ze jakoś damy radę.Początkowo pewnie wystarczy nam tylko na utrzymanie i mieszkanie, ale bedziemy razem trochę szukałam pracy przez Internet, i nawet dostałam od firmy proffice jakies papiery odnosnie zalatwiania zaswiadczen o niekaralnosci i "politiatest" . Napisali, ze po zalatwieniu formalnosci mam szanse na prace jako nauczyciel angielskiego w zastępstwo, ale z mężem stwierdziliśmy, ze nie mogę tak z biegu pójść do pracy. Priorytetem dla mnie są moje dzieci, pomoc im w zaklimatyzowaniu sie w nowym kraju. Nie wyobrażam sobie zostawiania ich na świetlicy od pierwszych dni. Chłopcy są narazie bardzo pozytywnie nastawieni do wyjazdu, ale chyba mało rozumieją z tej całej sytuacji.
Dziękuje Ci Jasna za słowa otuchy, I Tobie Beauty także, mam nadzieje, ze mój mąż nie znalazł sobie tam jednak pocieszycielki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
beauty napisał:
Gosiagral napisał:

Bardzo wzruszajacy post.

Beauty- zamknij pizde choc ten jeden raz.
Å tobie Gosia gratuluje. Poradzisz sobie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gosiagral napisał:
Mam nadzieje kochani, ze znajdzie sie tutaj jakaś brania dusza z okolic Bergen.
oj baranich duszy ci pełen dostatek w okolicach Bergen
wierz mi na słowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok