Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin sz Przemek Anonymous Bartek Karpowski Piotr Bucenko (16425 niezalogowanych)
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
tu się muszę z Tobą zgodzić sainz123 Bez śrubokrętu nic nie przykręcą, nóż jest przecież do krojenia a pilniczek do paznokci. To tylko taki głupi przykład ale z życia wzięty Ale trzeba przyznać że prowadzą BARDZO wyluzowany tryb życia i nie przejmują się takimi drobnostkami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marcin S.
(m.a.s.h.)
Wiking
Hej!
Goraco pozdrawiam!Mieszkam juz w Norwegii 6 lat, praca ktora wykonuje
moze nie jest szczytem moich marzen, ale za szczyt swoich marzen w Polsce
musialbym zaplacic praca od switu do nocy, tu zrobie swoje i mam czas dla siebie...
Ciezko Ci bedzie jesli wyladujesz na jakims zapomnianym przez Boga miejscu
ale tylko wtedy gdy nie znajdziesz sobie jakiegos zajecia, kazdy ma jakies hobby,
wiec nie bedzie zle
Co do Norwegow, przez te pare lat poznalem 4 o ktorych moglbym powiedziec
ze sa moimi przyjaciolmi, i sa nimi w polskim slowa tego znaczeniu,
ale nie mowie ze reszta to zli ludzie sa jacy sa, my tez jestesmy dziwni!
Dla porownania przez tyle lat tu poznalem mase Polakow z ktorymi pracowalem
i tylko jeden to moj przyjaciel!!
3Majsie cieplo unikaj łosi a wszystko bedzie dobrze!POZDRAWIAM POWODZENIA!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(donia180894)
Wiking
Witam mieszkam już w Norwegi 4 lata co prawda jestem jeszecze dzieckiem
ale wiem już co nieco o szkole w norwegi mam 15 lat jak poszłam do szkoły pierwszy raz
to się stresowałam ale poszło wszystko ok... norweskiego nauczyłam się w
ciągu roku chodziłam do szkoły dla obco krajowców bo są takie szkoły a jak nie to kursy specjalne a potem poszłam do szkoły norweskiej normalnie generalnie tu poziom w szkole jest wiele niższy i dzieci tak się nie stresują jak w Polsce naprawda taka szkoła jak dla dzieci w Polsce to poprostu bajka....tutaj żeczywiście nie ma żadnego stresu ani nic ale idze się zdenerwować bo nie któzy norwedzy to tacy zamuleni wporwunaniu do nas polaków...Ale ogulnie jest lepiej inne życie lepsze jeśli się zna język i ma się pobyt to wszystko idze samo pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariolka)
Wiking
Dzięki Donia ,fajnie usłyszeć jest opini kogoś kto chodzi do szkoły i posłuchać z perspektywy ucznia.Jak przyjechałaś do Norwegii to miałas 11 lat to tak jak moje dzieci a w jakim jesteś mieście.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
ALICJA WIŚNIEWSKA
(ALICJA73)
Wiking
zgadzam się z twoja opinią.pozdrawiam ciepło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Hej jestem w Norwegii 6 miesięcy z dziećmi mąż jest już kilka lat.CÓrka poszła o rok wyżej do klasy niż w polsce dostała polską tłumaczke i powiedziała że do polskiej szkoły by juz nie wróciła poziom dużo niższy brak stresu.Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Przemek Jarosiewicz
(przem.dancer)
Wiking
Ja jestem w Norwegii od maja 2008 roku.
Pracuję tu i tańczę,planuję studia ale zobaczymy jak z tym wyjdzie...
Jeżeli chodzi o opinię na temat norwegów to niestety muszę się zgodzić z sainz123.Poznałem bardzo dużo norwegów.W sumie większość moich znajomych tutaj to norwegowie i prawda jest taka jak sainz123 napisał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Lucyna Bendyk
(lusi863)
Wiking
czy ma ktos moze slownik bialo-niebieski do nerweskiego odsprzedac??? pilne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
renata kubat
(rene)
Wiking
WITAM PONOWNIE
czytalam na forum rozne opinie roznych osob....
ja naprawde nie wiem skad u ludzi taki pesymizm??? ja mieszkam w malutkiej miejscowosci, gdzie kazdy kazdego zna i jestem w totalnym szoku jak ktos pisze o jakiej niechceci norewgow lub podawaniu do sadu o pierdoly itp....
mysle ze osoba ktora to pisala tak naprawde poznala ludzi bardzo powierzchownie i po 5 min znajomosci ich ocenia...
tak jak mowilam bedzie ciezko na poczatku, ale w koncu uznasz ze podjelas sluszna decyzje!!!! najlepiej bedzie jesli nie bedziesz sluchac nikogo i sama ocenisz.
naprawde zycze ci duzo szczescia i powodzenia!!!!
ja mieszkam na poludniu i jest tutaj wspaniale!!!!
pozdrawiam goraco!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Przemek Jarosiewicz
(przem.dancer)
Wiking
rene....
niestety nie było to 5 minut.
mieszkam z Norwegami i spędzam z nimi 24h.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok