Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Anatan1 (7944 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
jasta102 napisał:
Po pierwsze to powinni w Polsce kandydatom na nauczycieli robić IQ test. Te niewiasty co mają poniżej 100 to gonić do zbierania warzyw, a nie do uczenia cudzych dzieci. Poniżej 100 to chodzi o punkty w teście, a nie obwód w piersiach.

Jesteś męskim szowinistą. Nauczyciele to takze mezczyźni, im nie nalezy robic testu IQ? Mam jeszcze pytanie dodatkowe, co zrobic z tymi, ktorzy taki test juz zaliczyli wczesniej??? Bo chyba wiesz o tym, ze test na IQ robi sie tylko raz, pozniej nie jest juz miarodajny....

Ciekawy pomysł z testem IQ, dołożyłbym do tego testy psychologiczne ukierunkowane na specyfikę zawodu. Ci, co przeszli test IQ wcześniej, mogą wylegitymować się wynikiem i po kłopocie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja proponuje IQ testy dla kazdego i kamore gazowa dla tych ponizej - ile tam jasta proponowal .....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
barbara67 napisał:
A ja proponuje IQ testy dla kazdego i kamore gazowa dla tych ponizej - ile tam jasta proponowal .....

No to stalo sie,jasta do gazu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Głębko wierzę, ze jasta nie jada tych warzyw zbieranych przez ćwierćinteligentow, bo głupota przechodzi tez przez skorę i przez żołądek .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
test na IQ ma być wprowadzony przy rejestracji na MN
poniżej 100 rejestracja będzie nie możliwa !!!!!
a poniżej 60 będzie automatycznie generowana informacja z poradniami i uczelniami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
barbara67 napisał:

To się nie sprawdzi. Taka akcja nie mogłaby mieć końca, ciągle rodziliby się nowi ludzie, których po odchowaniu i zbadaniu IQ trzeba będzie zagazować. Zbuntowaliby się w końcu ci, którzy zakwalifikowali się do żywych, inteligentni ponoć. Zresztą, jak uczy nas ta nielubiana historia, szybko zaczęto by gazować wyglądających, myślących i zachowujących się inaczej niż przewidziała to norma. Czyli powtórka z rozrywki.
   Jesli test IQ jest miarodajny dla oceny inteligencji, to wystarczy przeprowadzić badania i ustalić minima niezbędne do poprawnego wykonywania poszczególnych zawodów. Przecież warzywa ktoś musi zbierać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Najlepiej by było IQ tatuować na czole. Na pewno nikomu by to nie zaszkodziło, a czasami mogło by pomóc. Coś jak krem NIVEA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Przy okazji dyskusji o IQ, kompetencji, takich tam różnościach i słownych potyczkach w wątku obok (a zapytano tylko: "Gdzie mieszkają?" ), proponuję dla odprężenia artykuł z dość ciekawym materiałem filmowym.

kontakt24.tvn.pl/temat,pod-prad-czolowka...obwodnicy,23950.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Dino napisał:
barbara67 napisał:

To się nie sprawdzi. Taka akcja nie mogłaby mieć końca, ciągle rodziliby się nowi ludzie, których po odchowaniu i zbadaniu IQ trzeba będzie zagazować. Zbuntowaliby się w końcu ci, którzy zakwalifikowali się do żywych, inteligentni ponoć. Zresztą, jak uczy nas ta nielubiana historia, szybko zaczęto by gazować wyglądających, myślących i zachowującywww.mojanorwegia.pl/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=179&func=post&do=quote&catid=3&replyto=66353ch się inaczej niż przewidziała to norma. Czyli powtórka z rozrywki.
   Jesli test IQ jest miarodajny dla oceny inteligencji, to wystarczy przeprowadzić badania i ustalić minima niezbędne do poprawnego wykonywania poszczególnych zawodów. Przecież warzywa ktoś musi zbierać.

Ta moja propozycja z gazowaniem to byla oczywiscie podpucha - nie sadzilam, ze ktos to moze potraktowac powaznie - chyba, ze jast nowym nasista

Testy IQ sa idiotyczne - sa rasizmem naukowym bo staraja sie udowodnic wyzszosc jednej grupy spolecznej nad inna .
Jak ma sie wysokie iq plemion zamieszkujacych dzikie dzungle do iq mieszkancow Nowego Yorku ????
Inteligencja to umiejetnosc przetrwania i dopasowania sie do srodowiska - moim skromnym nie popartym testami iq zdaniem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
barbara67 napisał:
...
Testy IQ sa idiotyczne - sa rasizmem naukowym bo staraja sie udowodnic wyzszosc jednej grupy spolecznej nad inna .
Jak ma sie wysokie iq plemion zamieszkujacych dzikie dzungle do iq mieszkancow Nowego Yorku ????
Inteligencja to umiejetnosc przetrwania i dopasowania sie do srodowiska - moim skromnym nie popartym testami iq zdaniem

Zgodnie z twoim rozumowaniem psycholodzy są rasistami. Bawią się niewiele wartymi testami po to, aby udowadniać wyższość jednej grupy nad inną. Co z podziałem inteligencji na różne rodzaje, lansowanym przez Ciebie, skoro to tylko umiejętność przetrwania i dopasowania się do środowiska. Może to też rasistowskie wymysły psychologów na rzecz udowodnienia wyższości umiejącego czytać nad umiejącym pisać i odwrotnie. Może cała psychologia z podziałami na grupy społeczne itp. jest nic nie wartą propagandą rasizmu. Może się okazać, że psycholodzy są nieprzydatni, skoro błądzą już w podstawach. Przydadzą się do zbierania warzyw.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok