Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2783 niezalogowanych)
1564 Posty
Maniak
barbara67 napisał:
Dino napisał:

Wyłania się jedna z popularnych przyczyn (obok strachu i jako jego pochodna) tego, że jest tak, jak jest. Niechciejstwo, bardzo wygodne tłumaczenie, nie chce się głosować, nie chce się poprawnie pisać, nie chce się angażować, nie chce się robić czegokolwiek aby zmienić obecny stan rzeczy itp. itd.... No cóż...

To "niechciejstwo" moze byc dobrym argumentem w dyskusjach z tymi wiecznie niezadowolonymi z zycia, ze stanu rzeczy i ogolnie ze wszystkiego - wystarczy im tylko zadac pytanie o to, czy zrobili cos w zwiazku z tym swoim niezadowoleniem , czy sie sprobowali angazowac ???

Ale to jest swoja droga troche pl. nastawienie do zycia : na pytanie " Jak sie masz ?" rzadko otrzyma sie odp. "Det går bra, takk" ( Dobrze , dziekuje) - chociaz nie do mnie to oceniac - mam za maly kontakt z pl. i moze sie myle ???

To jest argument w dyskusjach i tyle. Co zrobisz, żeby takiego niechcącego zachęcić do działania? Polskie nastawienie, dokładnie, używane choćby przez bogatszych, aby zmniejszyć zazdrość piszących uprzejme donosy do skarbówki i kolejkę potencjalnych pożyczkobiorców. Znam osobę posiadającą dochodowy sklep, która stale narzeka do ludzi, jak to jest aż tak źle, że musi dokładać do interesu. Biedaczka, trzydzieści lat tak się męczy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Andrzej drab
(arturnor2)
Wiking
Witam!!!
Niestety zawsze odkąd świat istniał, była różnica zdań. Kłótnie, sprzeczki, bójki wojny, donoszenie itd…Dla tego ludzie wymyślili prawa, sądy, nadzory, administratorów itd… .Niestety my, jako użytkownicy nie jesteśmy w stanie nic na to poradzić, tutaj najważniejsza rola to administrator forum!!! To musi być człowiek, który potrafi wyważyć, co jest złe a co dobre, od niego zależy jak daleko posunie się użytkownik ze swoimi obelgami, to on może to zamknąć lub pozwolić na coś powinno być zamknięte. I tu wracamy do tematu, który kiedyś otworzyłem na tym form „czy działania administracji są prawidłowe” chyba jakoś tak to było. Zamiast dyskusji zaczęły się ubliżania, temat nie wygodny dla administracji!!! Więc można było na to pozwolić, znaleźli się użytkownicy, którzy jako goście mogli dodawać komentarze, co normalnie nie jest możliwe-chyba, że się mylę. W rezultacie zamknąłem temat na własne życzenie. Co też nie wydarzyło się od razu? Obrałem inną drogę, zacząłem walczyć bronią tych, co mnie atakowali. I co i nic konto moje zostało zamknięte i zablokowane. Jedna osoba może ubliżać bezkarnie druga nie. I nie chodzi mi tu o wyzwiska czy używanie słów wulgarnych, lecz o wyśmiewanie się z użytkowników w taki sposób jak to czyni Gabriel. Tak teraz jestem anonimowy, choć chyba wszyscy wiedzą, o kogo chodzi, ale nie z własnej woli to działanie administracji spowodowało moją anonimowość. Zawsze mogę ujawnić moje dane, ponieważ jestem przekonany o ty, co pisze!!! Więc nie walczcie z użytkownikami tylko z administracją!!! Nie pozwalajcie ubliżać sobie ani nikomu innemu.
arturnor
znów zablokowano mi konto to pewniw też zablokują
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Na tym forum masz prawo cicho siedziec i nic nie mówić. Ale pociesz sie tym, ze istenieją tez fora, gdzie administrator usuwa z twojego posta emotikony Nawet w piktograficzny sposob nie sposób wyrazić swe emocje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A mi jeszcze jakos nikt nie usunal zadnego posta - chociaz tez uzywam piktogramow i nie zawsze sie zgadzam z moimi przedmowcami .

Ale zgadzam sie z tym , ze niektore posty sa do tego stopnia obrazliwe ze na pewno lepiej je usunac - choc to zmniejszy czytalnosc watku - bo to jak za czasow cesarza rzymskiego - ludzie chca cyrku i chleba ( a moze to bylo vino i cyrk?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
To był chleb i igrzyska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A co mi z tym cyrkiem - musimy to sprawdzic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
PANEM ET CIRSENSIS------CLEBA I IGRZYSK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A moze mi sie po prostu do cyrku chce ....? - ale to sie swietnie sklada bo lece do Oslo ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
retier1 napisal:
Można by tu tylko jeszcze dodać że tych "bojacych się" od razu się atakuje za to że potrafią myśleć inaczej,moga mieć swoje zdanie.Niekoniecznie takie same. Nie raz i nie dwa wytyka się im brak IQ przy tych dysputach,w ten czy inny sposób. A najgorszą ich wadą jest to że nie potrafią wykrzyczeć swoich racji,popartych na ogół odpowiednią ilością naszej łaciny. Kto już miał naprawdę dość,dawno poszukał sobie coś spokojniejszego,lub całkiem dał sobie spokój.[/quote]

...zapomniales dodac panie retier,ze mozna 'miec dosc' rowniez ze wzgledu na ta mentalna poprawnosc,ktora zaczyna sie goscic na mn. na te usmieszki,obrazania sie,to ciagle wytykanie kto jest lepszy itd.itp. czyli wszystko na norweska nute: byle tylko pić i festować-przeciez jestesmy najbogatsi!
zreszta to nic nowego,pozniej juz tylko welniane mundurki i na pochod!

p/s: jesli ktos mnie zapyta: hvordan gar det?,z najwieksza przyjemnoscia odpowiem: ga til helvete!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
panladny napisał:
retier1 napisal:
Można by tu tylko jeszcze dodać że tych "bojacych się" od razu się atakuje za to że potrafią myśleć inaczej,moga mieć swoje zdanie.Niekoniecznie takie same. Nie raz i nie dwa wytyka się im brak IQ przy tych dysputach,w ten czy inny sposób. A najgorszą ich wadą jest to że nie potrafią wykrzyczeć swoich racji,popartych na ogół odpowiednią ilością naszej łaciny. Kto już miał naprawdę dość,dawno poszukał sobie coś spokojniejszego,lub całkiem dał sobie spokój.

...zapomniales dodac panie retier,ze mozna 'miec dosc' rowniez ze wzgledu na ta mentalna poprawnosc,ktora zaczyna sie goscic na mn. na te usmieszki,obrazania sie,to ciagle wytykanie kto jest lepszy itd.itp. czyli wszystko na norweska nute: byle tylko pić i festować-przeciez jestesmy najbogatsi!
zreszta to nic nowego,pozniej juz tylko welniane mundurki i na pochod!

p/s: jesli ktos mnie zapyta: hvordan gar det?,z najwieksza przyjemnoscia odpowiem: ga til helvete![/quote]

Chyba Panuladnemu pomylily sie watki z co nas irytuje w no. - a tak swoja
droga, jezeli sie tak panu nie podoba metalnosc no. to co pan tutaj robi ???

A poza tym z jakimi pustakami ma pan do czynienia, co uwazaja ze sa lepis i bogalsi i festuja caly czas nasmiewajac sie z innych ??? - moze to ci z Paradise hotel - bo tylko tam spotkalam sie z podobnym nastawieniem (?????)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok