Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
Joseph napisał:
jasta102 napisał:
czy sięga ona 1 %
znaczy się czy ma rację raz na 100 razy w tych swoich poradach prawno-budowlano-ogólnoświatowych

Wystarczy odwrócić pytanie i brać za pewnik to ze 100% tego co kuweciarz pitoli jest dokładnie odwrotnie....

ale przecież stary już jest to i może się pomylić
i czasami coś dobrze doradzić

No w sumie racja, mozna mu to wybaczyc nic na to nie poradzi ze stary jest...
Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Yatsek napisał:
a jesli instalujesz u siebie, to i kredyt pewnie masz... a jak kredyt to i ubezpieczenie.. jak Ci wejdzie kominek to bedziesz musial troszke wiecej placic za ubezpieczenie a i zapewne beda chcieli moze jakas czujke dymowa podlaczona do alarmu... a i jeszcze (w zaleznosci od konstrukcji, umiejscowienia pieca itd) moga chcec zewnetrzne drabiny ewakuacyjne, gasnice itd.... tak dodatkowo mysl tez i o tym...
Kominek mozna budowac samemu. Jedyne co trzeba, to po zbudowaniu uzyskac godkjenning od odpowiedniej instancji - czyli dzwonisz do lokalnej stacji strazy pozarnei i ony przysylaja czlowieka, ktory sprawdza, czy wszysko jest wykonanne zgodnie z przepisami. Jezeli wszystko jest OK, to mozesz kominek zaczac uzywac. Nie musisz przy tym zglaszac tego do zadnego ubezpieczenia, i nie musisz miec dodatkowych chujnikow, itp.
Problem z ubezpieczeniem ma sie jezeli ma sie pozar w domu a jednoczesnie nie posiada godkjenning od strazy pozarnej.
www.norskvarme.org/forbruker/regler-om-piper-og-ildsteder/

Wszystkie przepisy do montowania wszystkich rodzajow kominkow sa na necie.

Jezeli kominek stawia firma majace kominki jako specjalizacje, to dostaje sie od nich papier, ktory dostarcza sie do strazy pozarnej. Wtedy nikt juz do domu nie przychodzi sprawdzac wlasciwosc wykonanaia.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Kominek mozna budowac samemu. Jedyne co trzeba, to po zbudowaniu uzyskac godkjenning od odpowiedniej instancji - czyli dzwonisz do lokalnej stacji strazy pozarnei i ony przysylaja czlowieka, ktory sprawdza, czy wszysko jest wykonanne zgodnie z przepisami.
Jezeli wszystko jest OK, to mozesz kominek zaczac uzywac.

---
ANO
Właśnie
---
JEŻELI ....!!!
---
Inaczej Pan ze straży wystawia dokument nakazujący demontaż danej zabudowy !!!
---
---
Dlatego najpierw trzeba wystąpić o warunki , zresztą to wszystko jest jasno opisane w tym Linku który sama zamieściłaś ...!
---
I to by było wszystko w tym temacie ...
---
Najłatwiej jest sobie pokpić sprawę i zaczynać od końca .
---
Ja rozumiem ... POLAK WSZYSTKO POTRAFI I ZAŁATWI ...
Czyimś kosztem ...!
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
... CAŁKIEM POWAŻNA PROPOZYCJA...
NIECH
TAM

I tak Mi się nudzi ...

---
Ogłaszam , że w związku z tym iż w końcu ,
uporządkowałem swoje wszystkie sprawy związane z BYŁĄ już "Moją" firmą .
ORAZ Z NAV-em ...
---
I jestem Wolny , od wszelkich obowiązków zawodowych ... i nie MAM REALNEGO i Konkretnego zajęcia , na co najmniej dwa najbliższe miesiące -/takie sobie luźne założenie / .
---
To proponuję Swoją Osobę ...
Jako Darmowego Pracownika
... nie tylko w Moich Wyuczonych Zawodach ...!!!
w dowolnym Miejscu w Norge ... !
---
Warunek jeden z Nielicznych , to skromne i SCHLUDNE samodzielne pomieszczenie ,
na nocleg w tym konkretnym czasie jak JEST PRACA to mieszkam ,
Niema to WYBYWAM ...

/ Mam stałe miejsce zamieszkania i cały czas płacę normalny czynsz , nawet jak będę na jakimś projekcie / ...!!! ....to UKŁON W STRONĘ ELISE ...
---
Więcej konkretnych ustaleń związanych z Tą ofertą będę omawiał na >PW< .
---
Czasu coraz Mniej ...!!!!

Pozostał już tylko ...
JEDEN MIESIĄC i 23 dni = 54 dni ...!
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
bodys napisał:A sprawdzałeś stronkę na finnie småjobber?
Tam przecież możesz wychaczyć małe fuszki,nawet i w Twoim okręgu podejrzewam...
Pisałeś coś o spawaniu murowaniu itd...
W moim często poszukują spawaczy itp

Wyhaczyć , to Ja mogiem przez nogiem , jak sem popijem ...! .
---
Czy ja w tym przesłaniu napisałem , że szukam Jakiejś FUCHY !? .
---
Raczej NIE ! .
---
Owszem szukałem pracy i to całkiem konkretnej
Jednak Teraz na Razie PRACY NIE SZUKAM , Mam bowiem zabezpieczenie finansowe z NAV .
---
Z tej racji spokojnie oferuję Rodakom Na Poziomie Ekonomicznym Swoją DARMOWĄ pomoc w drobnych pracach .
---
To coś takiego podobnego jak Kiedyś w PRLU Auto Stop .
Jechało się na wakacje i za nocleg , pomagało się na wsi w gospodarstwie .
---
Ot Mam pomysł na projekt jak wyżej ,tylko jak widzę to wszyscy mają DOMY i grunty !!! , a jak przychodzi do realu , to jak widać wszyscy gnieżdżą się w blokowiskach .
Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gabriel napisał:

To coś takiego podobnego jak Kiedyś w PRLU Auto Stop .
Jechało się na wakacje i za nocleg , pomagało się na wsi w gospodarstwie

tylko jak widzę to wszyscy mają DOMY i grunty !!! , a jak przychodzi do realu , to jak widać wszyscy gnieżdżą się w blokowiskach .

Gabriel, w tym PRLU Auto Stop to takich jak ty to nocowalo sie w stodole.
Nocowanie w chałupie, to zupelnie inna sprawa
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Gabriel, w tym PRLU Auto Stop to takich jak ty to nocowalo sie w stodole.
Nocowanie w chałupie, to zupelnie inna sprawa

ELIZO ... !!!
OOOOoo

Dla Mnie Osobiście , Chłopaka z Miasta , taki Nocleg w stodole na sianie , był ZAWSZE nie lada Atrakcją .
---
I Gospodarz nie każdego wpuszczał do stodoły !!! .
---
Ja miałem te fory , ponieważ nie paliłem papierosów .
Koledzy przeważnie , koczowali w stogu siana na polu z daleka od stodoły ...!!! .
Zgłoś wpis
22 Posty
Arne Boks
(tedeor)
Wiking
do Gabriela: Ty masz jakas paranoje na temat przepisow budowlanych w Norgie.Postawilem wklad kominkowy w miejsce starego na parafine.O czym Ty piszesz jakich/ustaleniach izgody kocesjonowanych Osob a juz zwlaszcz jesli chodzioPRAD,WODE OGIEN/ Pisalem juz to: sam zrbilem lazienke w miejscu w ktorym jej nie bylo .Sam osobiscie wymienialem kable elektryczne ,o czym poinformowalem kontrol elektrycznaz INFRATEK bo mialem taka w domu.I co? ano KONTROLLL AV ELEKTRISKE GODKJENT,taki otrzymalem list .rownierz w styczniu mialem BOLIGSJEKK zfirmy ubezpieczeniowej gosciu sprawdzal wszystko ,wewnatrz ina zewnatrz.W raporcie bylo/watpie czy widziales kiedykolwiek tutejszy /mam wymienic gasnice. WIEC NIE STRASZ BO SIE ZESRASZ. Zgodze sie z Toba i z tymi wymogami przy budowie NOWEGO DOMU.
Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gabriel napisał:
ELIZO ... !!!
OOOOoo

Dla Mnie Osobiście , Chłopaka z Miasta , taki Nocleg w stodole na sianie , był ZAWSZE nie lada Atrakcją .

No skąd my tu biedni w miescie sodołe ci znajdziemy
Zgłoś wpis
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a nie żal będzie ich zostawić
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok