Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nawet w tym strejkowym temacie mozna zauwazyc do czego prowadzi socjalizm i sztucznie zawyzone place.... Mianowicie prowadzi to do elementow "srodkowych" ktore pobieraja czesc pensji pracujacego poniewaz kapitalista nie moze odrazu tego pracujacego zatrudnic za nizsza stawke prawdopodobnie z powodu tariffavtale...

A tak kapitalista by oglosil ze zatrudni tego kto wezmie mniej z posrod wszystkich ktorych uzna za wykwalifikowanych do wykonywania danej pracy dobrze i efektywnie.... I byloby to z korzyscia zarowno dla calego panstwa jak i rozwoju biznesu.... A tak tworzy sie szara strefe....

Socjalizm jak zwykle tworzy problemy nieznane w zadnym innym ustroju.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:Nawet w tym strejkowym temacie mozna zauwazyc do czego prowadzi socjalizm i sztucznie zawyzone place.... Mianowicie prowadzi to do elementow "srodkowych" ktore pobieraja czesc pensji pracujacego poniewaz kapitalista nie moze odrazu tego pracujacego zatrudnic za nizsza stawke prawdopodobnie z powodu tariffavtale...
A tak kapitalista by oglosil ze zatrudni tego kto wezmie mniej z posrod wszystkich ktorych uzna za wykwalifikowanych do wykonywania danej pracy dobrze i efektywnie.... I byloby to z korzyscia zarowno dla calego panstwa jak i rozwoju biznesu.... A tak tworzy sie szara strefe....
Socjalizm jak zwykle tworzy problemy nieznane w zadnym innym ustroju.
Tobie to już wszystko się miesza tak z grubsza ! .---
Tu na Forum , nie szukam pracy na dziko .
Taką Mam , tu na miejscu .
---
Dałem uczciwe ogłoszenie i podobną ofertę do Twojej , z tą jednak różnicą iż jest to Oferta realna , dla dwóch stron .
---
To nie jest tak iż daję komuś forsę , a on się zmywa i ma w dupie co dalej zemną się dzieje ! .
Tu ten ktoś , musi też pracować i być "opiekunem" w Firmie w początkach adaptacji .
---
Nigdzie nie ukrywałem , jaki jest Mój stan znajomości językowej , pomijając oczywiste różnice dialektów .
---
Co do szarej strefy z twojego rozumowania .
To taka zawsze była i nadal będzie , bez względu na fakt istnienia nawet najbardziej Idealnego Kapitalizmu jaki sobie wyśnisz i wymyślisz . Ponieważ zawsze będzie ktoś kto tej pracy nie ma i pójdzie pracować do tego co tą pracę MA . Żaden system nawet i Twój nie da rady istnieć bez PODATKÓW ... które zawsze są do ominięcia ... nawet w najgorszych sennych majakach o idealnym kapitalizmie dla idealnego kapitalisty jakim Ty sam chcesz być .
---
Jeszcze chwila i wyruszam w podróż na Południe ... !
---
Może właśnie w Twoje strony i zawitam na żebraną wódkę ... !!!
...
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jest tylko drobna roznica moja oferta zlecenie dla specjalisty od rynku pracy w zamian za pomoc we wprowadzeniu mojego kuzyna na Norweski rynek pracy jest 100 % legalna.....

Aby twoja oferta mogla byc legalna to ten twoj posrednik by musial zalozyc firme taka jak Adecco do tego i tak musialbys otrzymywac pensje wedlug tariffavtale.... poniewaz nizsza pensja o ile istnieje tariffavtale jest poprostu w socjalizmie nielegalna....

A w kapitalizmie idealnym to wszyscy pracujac na czarno beda robic na bialo bo podatek beda placic od osoby miedzy innymi na policje, sadownictwo, wojsko, wieziennictwo oraz np. drogi czyli sprawy ktorymi nawet w kapitalizmie musi zajmowac sie panstwo.... (w kapitalizmie globalnym wojsko jedynie odpada, ale policja za to kosztuje jeszcze wiecej).....

Wiec jak juz mowilem socjalizm tworzy problemy nieznane w kapitalizmie. A pozatym punkt programu jest taki ze oplata za pomoc specjalisty od rynku pracy jest absolutnie legalna w swietle prawa w przeciwienstwie od % z pensji o ile ta pensja wtedy spadnie ponizej najnizszej legalnej a pobierajacy nieposiada firmy takiej jak Adecco....

Lecz oczywiscie rob co chcesz niech socjalisci traca.... kapitalisci sie z tego jedynie smieja bo im wiecej takich przypadkow tym upadek socjalizmu jest blizszy. Poprostu podkreslam polityczne znaczenie tej sytuacji "strejkowej".

A na wodeczke jak najbardziej zapraszam byc moze uda sie zebrac niektorych bohaterow tego strejkowego watku na imprezie w Skien aby wreszcie mogli na zywo sie zapoznac..... Jakos tak mam dziwne przeczucie ze gdyby wszyscy sie spotkali to zamiast wyzywania sie czy walk MMA, doszloby do ciekawej a przynajmniej zabawnej konwersacji przy butelce wysmienitej wodki
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:A na wodeczke jak najbardziej zapraszam byc moze uda sie zebrac niektorych bohaterow tego strejkowego watku na imprezie w Skien aby wreszcie mogli na zywo sie zapoznac.....
... Jakos tak mam dziwne przeczucie ze gdyby wszyscy sie spotkali to zamiast wyzywania sie czy walk MMA,
...doszloby do ciekawej a przynajmniej zabawnej konwersacji przy butelce wysmienitej wodki

Nie wiem do czego ewentualnie dojdzie ...? .
---
Niemniej Ja odgraniczam "życie Na Forum od Życia Realnego "
---
Jeżeli ktoś w realu zachowuje się podobnie jak na Forum w sensie chamskiego zachowania to odcinam się od takiej Osoby definitywnie .
---
Wystarczy jak Tu na Forum , sobie Pajacuję i Dworuję .
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dlatego taki eksperyment naukowo socjalny bylby swietnym pomyslem o ile trafisz w okolice Skien w koncu Vcds kiedys rozwazal rowniez przybycie na impreze wiec niemoze stacjonowac daleko (ten ktory proponowal ci praktyki kierowcy)

Jeszcze tylko miszcza odnalezc oraz zaprosic pozostalych i bylby naprawde wesoly eksperyment socjalny.....

PS. Jeszcze zabawniejsze moze byc jesli nikt z przybylych nie bedzie wiedzial kto jest kim
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:PS. Jeszcze zabawniejsze moze byc jesli nikt z przybylych nie bedzie wiedzial kto jest kim
W Moim przypadku , jest to niemożliwe .
---
Ponieważ nie przewiduję na razie , ogolenie się na łyso i zgolenie brody .
Mnie to wisi , czy ktoś wie kim Ja jestem czy też nie wie !
Zgłoś wpis
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Dlatego taki eksperyment naukowo socjalny bylby swietnym pomyslem o ile trafisz w okolice Skien w koncu Vcds kiedys rozwazal rowniez przybycie na impreze wiec niemoze stacjonowac daleko (ten ktory proponowal ci praktyki kierowcy)

Jeszcze tylko miszcza odnalezc oraz zaprosic pozostalych i bylby naprawde wesoly eksperyment socjalny.....

PS. Jeszcze zabawniejsze moze byc jesli nikt z przybylych nie bedzie wiedzial kto jest kim

po paru zdaniach bedzie wiadomo
1 starkuje pewnie nieprzyjedzie
2 mowi kolaboraty
3 rzyga na polakow
4 traca sarkazmem
5 lubi zwierzat
6 nie lubi wyksztalciuchow
7 chce pomoc w znalezieniu pracy
8 mowi krotka acz bardzo dosadnie

itd,itd
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:
negocjacje...taa....
A to nie były twoim zdaniem negocjacje !? .
---
Tu chciałeś 25% od zarobku brutto , a Prywatnie zacząłeś PAJACOWAĆ , że Rotacja , że Brak Języka ...! a.............................. xxxxx................... .!!!
Że chujo mujo i z Igły Widły ...
---
Tak przy okazji ... praca w rotacji miesiąc w miesiąc to nie jest 25% ... TYLKO ponad 50% z zarobku !!!
---
Zamknął byś "buźkę" i siedział cicho ..." w swoim czesiowym światku... "
Zgłoś wpis
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To juz czasiu sie na dobre wyleczyl, czy jeszcze kiedys raz sprobuje pomoc rodakowi ?
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:...a miałem kurwa zdrowy odruch pomocy bliźniemu...i znowu w pizdu cały plan

A Miałem już wykasować twoje posty !!!
----
Proszę bardzo zaraz sam przytoczę naszą konwersację .
Co w tym złego jest , że chciałem po drodze do Oslo wpaść na Kawę i bezpośrednio porozmawiać o ewentualnym Układzie !?
---
Co jest w tym złego lub Nagannego , że dopytywałem się prywatnie czy to śmiechy czy poważna propozycja PAJACU ...
---
Tu na Forum rżnąłeś POMOCNEGO a prywatnie zamknąłeś drzwi na SKOBEL ...!!! .
---
Idź lepiej w SWÓJ CZESIOWY ŚWIATEK I NIE WKÓRWIAJ NIKOGO ...!!!
---
Chamska zagrywka ...
---
Trzeba było Jasno i dobitnie napisać na FORUM , że to tylko zwykłe podśmiechujki i wcale bym do ciebie nie walił drzwiami i oknami na prywatne wiadomości .
---
Mnie nie jest tak przyjemnie PRYWATNIE poniżać się byle szmacie !!! jaką teraz Tu reprezentujesz !!!
---
WYGŁUPIAM SIĘ I PAJACUJE NA FORUM ...!!!
---
Prywatnie rozmawiam całkiem Poważnie ... i tak samo Poważnie traktuję każdego kto do Mnie napisze o ile Mi nie UBLIŻA ...
---
A TY SWOIM WPISEM prywatnym BEZPODSTAWNIE MI UBLIRZYŁEŚ ... !!!
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok