Gabriel napisał:
Elise napisał:Myslimy, ze placac 36%-40% podatku przez pol roku, nie jestes w stanie odpracowac dalsze pol roku dagpenger na permitteringu.Szanowna Pani , skądinąd Nieznajoma ...
---
Myślałem , że Pani jest inna od Tego Forumowego "bydełka" , jednak wiedzę iż stara się Pani , Usilnie dopasować do tego Grona ...
---
Może Hołota typu mariankowego nie rozróżnia ... Dagpenger od Permittering ..
jednak Pani Powinna !!!
---
Jak na razie jeszcze w Norge NIE KORZYSTAŁEM Z DAGPENGER ...
---
Po prostu nie kwalifikuję się n ten zasiłek ... !!!
---
A Permittering nie jest zasiłkiem dla Mojej Osoby , tylko dla Firmy w której Pracuję ...!!!
---
Ja na permitteringu tracę z każdą wypłatą ~38 % Podstawowego zarobku brutto .
---
Z miłą chęcią już od Poniedziałku Podejmę Pracę w Każdej Inne Firmie Która zagwarantuje Normalny Etat .
Jednak Nie jestem w stanie zwolnić się OSOBIŚCIE z Obecnej Firmy / Porzucić Firmę / bez Faktycznej pracy gdzie Indziej /
---
Jeżeli tego Pani nie pojmuje , to bardzo Ubolewam nad tym Faktem ... !
Błysnął matematyk znowu
A te 62% to co w powietrze idą, oddajesz do nav!
nie pisz bzdur, że nie dostajesz dagpenger:
Dagpenger ved permittering i
Dagpenger under arbeidsløshet to te same pieniądze i z tej samej kasy idą pasożycie.
Pracodawcy i nieroby takie jak ty korzystają z tego żeby nie mieć kosztów i płatny urlop... co roku...
sam piszesz że masz tak co rok od paru lat, a nic z tym nie robisz tylko czekasz na mannę z nieba.
teraz zacząłeś skomlić o to żeby ktoś ciebie przygarnął ktoś do siebie bo grunt ci się pali pod nogami hipokryto...
po raz kolejny głąbie ci napiszę, jak skończył ci się permittering to pracodawca ma obowiązek dać ci pracę lub ciebie zwolnić, ale nie ty wolisz siedzieć na dupie i biadolić że chcesz pracować..
Jakbyś miał jaja to byś postawił pracodawcy jasno sprawę ( w dodatku w twoim wieku to jakieś odszkodowanie się należy jak cie zwalniają). Dostał opsigelse i do NAV, a tam można robić różne kursy, szkolenia co by nie być inwalidą na rynku pracy, tylko tobie się nie chce pasożycie zafajdany...