Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S Paweł Kwiatkowski Mariusz Kucharski Ewe Wu edward stan (7404 niezalogowanych)
1 Post

(Fiona66)
Wiking
BiZi napisał:
barbara67 napisał:
To chyba nie o to chodzi, ze Kaczynski , ale o narodowa zalobe po stracie prawie 100 polakow
A co do indiwidualnej gloryfikacji posmiertnej to sie zgadzam

chodzi mi oto, ze jak widze w TV co ludzie wyprawiaja...to az mnie szlag trafia...zgineli ludzie - tragedia ...zginal Prezydent - tragedia..rozumiem!! ALE nie oszukujmy sie...Kaczynskiego nie lubialo wiele, wiele osob. Nieraz pluli na niego na forach internetowych, w TV, sondarze tez mowily swoje. A teraz ? Zachowanie wielu osob swiadczy o tym, ze stracilismy drugiego po JP2, Ojca Narodu.....i tu mnie szlag trafia ! BO np. Anna Walentynowicz byla bardziej zasluzona dla kraju, a nikt nie mowi o niej jak o bohaterce narodowej....Matce Narodu....

Rozumiem, ze to sie tobie nie podoba, czy jak tam okreslasz szlag cie trafia..., ale przeciez wczoraj, dzis, tych ludzi nikt na sile nie wygonil z domow.

Postapili tak, jak uznali za stosowne, tak jak chcieli postapic.Nie tak, jak ty bys chcial ? no coz trudno...
Wszyscy mamy wolna wole...

Dzis ostatnia podroz odbyl L. Kaczynski, jutro, pojutrze....beda "wracac" nastepni. Nie sadze, by komus ujeto jego zaslug. Nie slyszalam i nie czytalam, by prezydenta ktos nazwal tak jak mowisz "ojcem narodu" wiec dlaczego o A. Walentynowicz mieliby mowic/pisac "matka narodu"?

troche fantazja cie ponosi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
BiZi napisał:
barbara67 napisał:
To chyba nie o to chodzi, ze Kaczynski , ale o narodowa zalobe po stracie prawie 100 polakow
A co do indiwidualnej gloryfikacji posmiertnej to sie zgadzam

chodzi mi oto, ze jak widze w TV co ludzie wyprawiaja...to az mnie szlag trafia...zgineli ludzie - tragedia ...zginal Prezydent - tragedia..rozumiem!! ALE nie oszukujmy sie...Kaczynskiego nie lubialo wiele, wiele osob. Nieraz pluli na niego na forach internetowych, w TV, sondarze tez mowily swoje. A teraz ? Zachowanie wielu osob swiadczy o tym, ze stracilismy drugiego po JP2, Ojca Narodu.....i tu mnie szlag trafia ! BO np. Anna Walentynowicz byla bardziej zasluzona dla kraju, a nikt nie mowi o niej jak o bohaterce narodowej....Matce Narodu....

Rozumiem, ze to sie tobie nie podoba, czy jak tam okreslasz szlag cie trafia..., ale przeciez wczoraj, dzis, tych ludzi nikt na sile nie wygonil z domow.

Postapili tak, jak uznali za stosowne, tak jak chcieli postapic.Nie tak, jak ty bys chcial ? no coz trudno...
Wszyscy mamy wolna wole...

Dzis ostatnia podroz odbyl L. Kaczynski, jutro, pojutrze....beda "wracac" nastepni. Nie sadze, by komus ujeto jego zaslug. Nie slyszalam i nie czytalam, by prezydenta ktos nazwal tak jak mowisz "ojcem narodu" wiec dlaczego o A. Walentynowicz mieliby mowic/pisac "matka narodu"?

troche fantazja cie ponosi...

to nie jest moja fantazja...

to co opisuje to jest kolejna cecha naszego Narodu...

..obluda...

takie jest moje zdanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
mam nadzieje, ze nie zapomna - on byl w kocu prezydentem Pl i jaki tam byl to byl , ale byl - jakby czesc historii
Ale za pol roku ludzie trzezwiej spojza na tem temat - z dystansu lepiej ocenic , no i juz bez emocji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
barbara67 napisał:
mam nadzieje, ze nie zapomna - on byl w kocu prezydentem Pl i jaki tam byl to byl , ale byl - jakby czesc historii
Ale za pol roku ludzie trzezwiej spojza na tem temat - z dystansu lepiej ocenic , no i juz bez emocji

okazali szacunek tragicznie zmarlej glowie panstwa.

jakbysmy sie tu czuli gdyby dzis norweskie dzienniki pokazaly przejazd kolumny z trumna prezydenta, a na ulicach warszawy pies z kulawa noga by sie platal ???

szacunek po smierci, tak niewiele trzeba by go godnie okazac, a jednak nie wszystkich na to stac. takie zycie, tacy ludzie...byli i beda.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Wlasnie Fiona - wazne jest, zeby sie pokazac i dobrze sie pokazac w oczach opinii publicznej miedzynarodowej - ze my polacy potrafimy okazac szacunek naszym zmarlym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Fiona66 napisał:
barbara67 napisał:

jakbysmy sie tu czuli gdyby dzis norweskie dzienniki pokazaly przejazd kolumny z trumna prezydenta, a na ulicach warszawy pies z kulawa noga by sie platal ???

szacunek po smierci, tak niewiele trzeba by go godnie okazac, a jednak nie wszystkich na to stac. takie zycie, tacy ludzie...byli i beda.

wystarczy ze wspomnisz zmarlego...pomodlisz sie w Kosciele....to juz jest szacunek..nie musisz wychodzic na ulice..rzucac kwiaty na jadacy samochod z trumna....klekac przed trumna..calowac trumne....rwac wlosy z glowy itd..

a tak wlasnie zachowuja sie ludzie ...

i to jest przykre..bo robia to w chwili uniesienia sytuacja...a z boku wyglada to ....niefajnie....

bo niedlugo beda chlac, cpac, krasc, lac sie po mordach ..i tyle z zaloby
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
barbara67 napisał:
Wlasnie Fiona - wazne jest, zeby sie pokazac i dobrze sie pokazac w oczach opinii publicznej miedzynarodowej - ze my polacy potrafimy okazac szacunek naszym zmarlym

a czy nie wystarczyloby pojsc do Koscoilka , pomodlic sie , i oddac czesc zmarlemu na pogrzebie?

zupelnie by wystarczylo...

czy my musimy zawsze sie "pokazywac"? nie mozna zrobic tego "normalnie"?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
BiZi napisał:
Fiona66 napisał:
barbara67 napisał:

wystarczy ze wspomnisz zmarlego...pomodlisz sie w Kosciele....to juz jest szacunek..nie musisz wychodzic na ulice..rzucac kwiaty na jadacy samochod z trumna....klekac przed trumna..calowac trumne....rwac wlosy z glowy itd..

i to jest przykre..bo robia to w chwili uniesienia sytuacja...a z boku wyglada to ....niefajnie....

no wlasnie nie musze, dokladnie tak jak napisales, nie musze robic czegos, czego nie chce, albo cos co ktos inny chce bym zrobila....

nie ublizaj tym, ktorzy calowali trumne, bo byla to corka prezydenta i jego brat, nikt iwecej !!!

nie widzialam rowniez w relacjach, by jakies wlosy fruwaly po warszawie, a kwiaty....to piekny gest.
warszawa w ciszy "prowadzila" kolumne z trumna, na spokojnie i z naleznym szacunkiem.

nadal fantazjujesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
BiZi napisał:

Ale ty dziubuś z głowy byś i tak nie dal rady, jedynie z klaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
BIZI ty to widzisz w bardzo czrnych kolorach - nie masz najlepszego zdania o polakach - twoich badz co badz ziemolach
Ludzie w w-wie wylegli na ulice na pewno nie tylko zeby okazac respekt, ale rowniez z ciekawosci ...
Ludzie to gatunek stadny i lubl sie gromadzic ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok