Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Karol S Paweł Kwiatkowski Mariusz Kucharski Ewe Wu edward stan (7740 niezalogowanych)
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Hilton napisał:
nie mowmy juz o Kaczynskim Lechu. W budzecie zostaną grube miliony, bo nie trzeba bedzie mu placic dożywotniej emerytury, moze na szpitale sie kasa znajdzie, lub na biedne rodziny.

genialny pomysl na poprawe budzetu

moze by tak eksterminowac wiekszosc tych, co przed emerytura i w ten sposob podniesiemy szpitale i biedne rodziny..???

wspanialy wyraz szacunku tragicznie zmarlym, bo nie tylko prezydent nie bedzie pobieral swojej emerytury.
jeden z dowodcow naszych sil zbrojnych byl na dzien przed emerytura.

nic dodac Hilton, nic ujac.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fiona ntobie sie chyba cos w głowie prtzestawiło, ciągle o tym szacunku dla zmarłych mowisz. A wspomnialam o emeryturze prezydenckiej celowo, bo chyba sprawy sobie nie zdajesz jake to sa pieniądze. Ja swojego zdania nie zmienie. Nawet z powodu smierci pana Kaczynskiego. smialam sie z nieg jak zył, uwazam ze jego rzady byly niejakie, a takze ze nie potrafil ie zchowac, teraz nie zyje i ja mu daje spokoj. Nie zesram sie bo jakis facet zginął, i az tylu Polakow. Wiesz ilu polakow dzienne ginie w wypadkach ?????? Czy oddajesz im hołd i szacunek?? Nie, bo ich nie znasz, ja tych ludzi z samolotu tez nie znalam, slyszalam tylko o nich i widzialam jak niektorzy walą w bambuko. Z reszta poczytaj , bo sie tu na temat tej tragedii wypowiedzialm kilka razy i to w sposob bardzo spokojny, nikomu nie urągając. A teraz mnie to juz meczy. Jeszcze sie na czarno ubierzcie i zrobcie sobie ołtarzyki i zapalcie znicze.
Zenada, jakby to Dino napisal.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A byc moze i na czarno - bo wlasnie tego oczekuja po nas norwegowie - w ich odczuciu to wielka tragedia narodowa dla Pl. i napewno nie spodziewaja sie bagatelizowania tych wydazen i robienie sobie zartow na ten temat - a juz na pewno nie od samych polakow

Ja jutro w pracy bede napewno " pod lupa " - moi koledzy i kolezanki z pracy i nawet dzieci beda sie mnie dopytywac , a ja jak mam sie niby wypowiadac , ze Kaczynski to byl do bani i dobrze ze tak wielu zwinelo sie za jednym zamachem i fajnie, ze zaoszczedzone beda pieniadze na ich emetyturach ....

Nie sadze, zeby to bylo na miejscu - nawt gdybym sie z tym zgadzala to jestem pewna,ze nie zrobila bym kariery moimi wypowiedziami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
A swija droga to w istocie kazdy watek na forum zmienia szybko tematycznosc .... to pewnie tez typowo polskie...

To chyba jest jedyne forum gdzie można było pojechać po kim się chciało i jak chciało barbaro
Ale od jakiegoś czasu ktos prubóje to zmienić.Pytanie,czy mu się to uda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Hilton napisał:
Fiona ntobie sie chyba cos w głowie prtzestawiło, ciągle o tym szacunku dla zmarłych mowisz. A wspomnialam o emeryturze prezydenckiej celowo, bo chyba sprawy sobie nie zdajesz jake to sa pieniądze. Ja swojego zdania nie zmienie. Nawet z powodu smierci pana Kaczynskiego. smialam sie z nieg jak zył, uwazam ze jego rzady byly niejakie, a takze ze nie potrafil ie zchowac, teraz nie zyje i ja mu daje spokoj. Nie zesram sie bo jakis facet zginął, i az tylu Polakow. Wiesz ilu polakow dzienne ginie w wypadkach ?????? Czy oddajesz im hołd i szacunek?? Nie, bo ich nie znasz, ja tych ludzi z samolotu tez nie znalam, slyszalam tylko o nich i widzialam jak niektorzy walą w bambuko. Z reszta poczytaj , bo sie tu na temat tej tragedii wypowiedzialm kilka razy i to w sposob bardzo spokojny, nikomu nie urągając. A teraz mnie to juz meczy. Jeszcze sie na czarno ubierzcie i zrobcie sobie ołtarzyki i zapalcie znicze.

-nie poprzestawialo, mam tak zawsze
-gdbys nie wspomniala, pewnie nigdy bym sobie nie zdala sprawy ile moze wynosic taka emerytura
-ja rowniez swojego zdania nie zmienie
-jak cie meczy wypowiadanie sie na ten temat, to logicznie dawno powinnas zaprzestac, a wciaz jestes w watku "zaloba"
-nie ubiore sie na czarno i nie zrobie oltarzyka zachowam sie nadal tak jak uwzam za sluszne i nadal nie puszcze bezpansko swoich emocji, bo obrazanie kogokolwiek, nie wzmocni sily przekazu moich wypowiedzi
-nawet jak sie zmecze, nie bede nikomu uragac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
Jest mi tak przykro...i tak smutno...

Kowalski.
/gosc/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fiona66 napisał:
Hilton napisał:

-nie poprzestawialo, mam tak zawsze
-gdbys nie wspomniala, pewnie nigdy bym sobie nie zdala sprawy ile moze wynosic taka emerytura
-ja rowniez swojego zdania nie zmienie
-jak cie meczy wypowiadanie sie na ten temat, to logicznie dawno powinnas zaprzestac, a wciaz jestes w watku "zaloba"
-nie ubiore sie na czarno i nie zrobie oltarzyka zachowam sie nadal tak jak uwzam za sluszne i nadal nie puszcze bezpansko swoich emocji, bo obrazanie kogokolwiek, nie wzmocni sily przekazu moich wypowiedzi
-nawet jak sie zmecze, nie bede nikomu uragac

Ja tym ludziom tez nie urągałam, napisalam, ze jest to smutne, jest tragedia bo zginęli ojcowie ,matki, zony mezowie itd. ktos ich kochal i czekal na nich i to tyle.... politycznie dla Polski jest szansa na poprawe.
Masz racje, nie wiem co tu jeszcze robie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Nie zrobilam oltarzyka ze swieczka, ale ubralam sie powaznie ( na codzien mam raczej styl kolorowy i "wesoly" do szkoly i dobrze zrobilam , bo tak jak przypuszczalam dzieci w mojej klasie doptywaly sie o szczegoly dotyczace wypadku , a pozniej caly lunch - dyskusje w gronie moich kolegow - kondolencje itp.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
A u Mnie na kawie Szef wstał i wszyscy pozostali złożył z powagą kondolencje , każdy uścisnął prawicę usiedliśmy i była chwila głuchej cichej zadumy ...
A gdy szef wyszedł , rozpoczęła się lekka dyskusja nad tragiczną dyspozycją , wysyłania jednym środkiem TRANSPORTU tak dużej grupy najważniejszych oficjeli w Państwie... .
Czyli i Norgi też są zwykłymi ludźmi i lubią również dyskutować nad GŁUPOTĄ RZĄDZĄCYCH , bez względu na kraj pochodzenia Tychże...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Tat, tak - u mnie tez taki dyskusje - o samolocie, ze stary i radziecki, o tym , ze wszyscy razem lecieli , o komunikacji pomiedzy pilotami a wiza lotow itp. , ale najgorsze bylo pytani o to czy to byl dobry prezydent - i musialam sie uciec do dyplomatycznej odpowiedzi - to nie mnie osadzac ... ( bo tak naprawde, to nigdy nie odczulam na skorze jego rzadow )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok