Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S Paweł Kwiatkowski Mariusz Kucharski Ewe Wu edward stan (7425 niezalogowanych)
28 Postów
Darek ...
(Vikingdar)
Wiking
BiZi napisał:

byl dobrym czlowiekiem ale napewno nie swietym...

Swiete slowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Bizi n-popieram w całości. Strata bliskich to jedno . i wyrazy współczucia, kondolencje i bardzo mi przykro..Kropka.

Już wcześniej pisałem że nikt nie zauważył przez 1,5 dnia że lecieli nie tylko politycy.OBSŁUGA TEŻ LUDZIE.kROPKA

Dla czego lecieli jednym samolotem-bo oszcz,edność na kosztach przelotu lub przejazdu , a można było udać sie dzień wcześniej , wziąść hotel, dobrze popić za zwycięstwo Braci Kaczyńskich w zmuszeniu Rosji do przyznania się do prawdy w temacie Katynia, i gdyby sie wszystko udało to jaki argument w walce wyborczej i politycznej by zyskali.
Ale przeciewż trzeba było sie ogrzać w blasku Prezydenta, przybycie inna drogą było by traktowane jako manifestacja odrębności poglądowej a Bracia głosili zasade ,,Kto nie z nami ten przecviw Nam,,

Państwo Polskie wyasygnowało po 40 000 plz, dla każdej z rodzin, co da jakieś 3,5 mln plz, tak że oszczędność na emeryturze niewielka.
Kardynał Dziwisz sprzedał majestat i świętość pierwszej Polskiej stolicyKrakowa,Jaro uleczył urażone ambicje, i jeszcze bardziej napuchł z dumy, myśle że już kombinuje jak załatwic sobie miejscówke koło brata, i ciekaw jestem czy gdyby wybory prezydenckie i parlamentarne wygrala opozycja a wtym samym czsie zmarł(czego oczywiście nie życze), któryś z byłych Prezydentów, czy kardynał byłby tak samo łaskawy.

Już słysze na forach że Jaro Na Prezydenta , więc może od razu monarchia, tylko kłopot z następcą, bo kandydat nie żonaty, i w ieku mało prokreacyjnym.;

Szacunek dla rodzin zmarłych, brak szacunku dla wszystkicvh którzy przy okazji ,kawałek tortu medialnego,politycznego,społecznego chcą ciachnąć.

A chcą tylko dla tego że im na to pozwala społeczeństwo reagując z przesadą i egzaltacją, umiaru u nas nie szukajcie.

Co do norków to dzisiaj jadą do szkoły rano widziałem na prywatnych posesjach ,przy szkole gminnej , na CPN-ie flagi opuszczone do połowy i dla mnie jako Polaka na obczyźnie to wystarczy.
W szkole kondolencje złożyła na dyrektorka szkoły, we wszystkich klasach , łącznie z tymi gdzie norweskiego uczyły sie muzułmanki wystawiono palące sie świeczki przewiązane czarną wstążką.KROPKA

WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
BiZi napisał:

A ja do tej pory myslalam, ze jestem jakims Antychrystem - bo tez sie z tym zgadzam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Darek ...
(Vikingdar)
Wiking
barbara67 napisał:
BiZi napisał:

A ja do tej pory myslalam, ze jestem jakims Antychrystem - bo tez sie z tym zgadzam

velkommen til klubben
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Szanuje Wasze wypowiedzi i uwagi do mojego komentarza, w końcu wolność słowa i myśli, aczkolwiek uważam, że
skoro padła decyzja, że były Prezydent zostanie pochowany wraz z Marią na Wawelu, to widać, że jednak miał sporo swoich zwolenników, którzy tak postanowili. Z drugiej jednak strony, co nam do tego, gdzie będzie leżał Kaczyński?
Myślę, że jednak zasłużył na to. Choć wcale również i mi nie podobały się Jego rządy ani Tuska. Nie głosowałam na żadnego z nich.
Kaczyński, jako Głowa Państwa Polskiego powinien być godnie pochowany, a czy Wawel to najodpowiedniejsze miejsce?
W każdym bądź razie uważam, że Wasze krytyczne podejście do osoby Kaczyńskiego, nie jest na miejscu. Bo u nas w Polsce nie wiem, jaki by musiał być Prezydent, żeby wszystkim nam dogodził, po prostu ze względu na obecne sytuacje i poprzednie, ciężko u nas cokolwiek zmienić, a zwłaszcza na lepsze.

POZDRAWIAM SERDECZNIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
nowa_26 napisał:...skoro padła decyzja, że były Prezydent zostanie pochowany wraz z Marią na Wawelu, to widać, że....
DLA mnie nie powinno być podziału na lepszych i gorszych...

WSZYSCY CO ZGINĘLI W TEJ KATASTROFIE POWINNI BYĆ POCHOWANI W JEDNEJ SPECJALNEJ KWATERZE..
.I TYLE ...
SKORO Prezydent z Małżonka na WAWEL to i POZOSTALI RÓWNIEŻ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Gabrielu , napisales : SKORO Prezydent z Małżonka na WAWEL to i POZOSTALI RÓWNIEŻ...

Prosze cie nie badz dziecinnym ... w koncu rozumiesz, ze ci ludzie roznili sie ranga spoleczna

Swiat ze swoimi podzialami spolecznymi nie jest sprawiediwy . ale moze to i lepiej

Ja np. nie chcialabym byc pochowana na Wawelu ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anglia KoŁ
(nowa_26)
Wiking
Zgadzam się w zupełności z Barbarą, co do opini na temat rangi osób katastrofy.
Nawiasem mówiąc: też nie chciałbym zostać pochowana na Wawelu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Chciałabym podzielić się kilkoma moimi spostrzeżeniami na ten temat. Bardzo nie chciałam pisać niczego nieprzychylnego, ale nie mogę tego uniknąć, ponieważ według tego co pisze prasa zagraniczna, a o czym milczy polska decyzja o lądowaniu należała do Kaczyńskiego. Jeśli jest tak naprawdę (ciekawe ile nagrań z czarnych skrzynek ujawnią?) to w tym świetle Lech Kaczyński nie dość, że nie jest bohaterem, ale sporo ludzi, rodzin i obywateli może poczuć żal, że z powodu jego bezmyślności straciliśmy wielu, których niejednokrotnie szanowaliśmy bardziej niż Pana Prezydenta. Przez jedną decyzję mogliśmy stracić stabilność Państwa. Kaczyński generalnie przez dziennikarzy nielubiany jest teraz gloryfikowany. Ciekawe jak dziennikarze wybrną z całej sytuacji, jeśli domysły o rozkazie lądowania wydanym przez Kaczyńskiego okażą się prawdą? Obawiam się też, że może i zostanie pochowany na Wawelu, ale pewnie wkrótce i tak przeniesiony w inne miejsce z powodu protestów. Ja osobiście jestem w szoku po tej tragedii, ale dlatego, ze zginęli tam po prostu ludzie, w tym tacy, których naprawdę szanowałam. O LK dość szybko zapomniałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
gama28 napisał:
Chciałabym podzielić się kilkoma moimi spostrzeżeniami na ten temat. Bardzo nie chciałam pisać niczego nieprzychylnego, ale nie mogę tego uniknąć, ponieważ według tego co pisze prasa zagraniczna, a o czym milczy polska decyzja o lądowaniu należała do Kaczyńskiego. Jeśli jest tak naprawdę (ciekawe ile nagrań z czarnych skrzynek ujawnią?) to w tym świetle Lech Kaczyński nie dość, że nie jest bohaterem, ale sporo ludzi, rodzin i obywateli może poczuć żal, że z powodu jego bezmyślności straciliśmy wielu, których niejednokrotnie szanowaliśmy bardziej niż Pana Prezydenta. Przez jedną decyzję mogliśmy stracić stabilność Państwa. Kaczyński generalnie przez dziennikarzy nielubiany jest teraz gloryfikowany. Ciekawe jak dziennikarze wybrną z całej sytuacji, jeśli domysły o rozkazie lądowania wydanym przez Kaczyńskiego okażą się prawdą? Obawiam się też, że może i zostanie pochowany na Wawelu, ale pewnie wkrótce i tak przeniesiony w inne miejsce z powodu protestów. Ja osobiście jestem w szoku po tej tragedii, ale dlatego, ze zginęli tam po prostu ludzie, w tym tacy, których naprawdę szanowałam. O LK dość szybko zapomniałam.

a jak Ty wybrniesz jesli Twoje domysly okaza sie idiotyczne ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok