Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Satan napisał:
Krystian85 napisał:
Joseph napisał:
Witamy cebulaka.
Skąd te 35%, jak ktoś zarabia 500+k rocznie to może???

------------
36 % to stawką dla Polaka bez mózgu
22-25 % to stawką dla Polaka z mózgiem ale bez rozumu
14 - 16 % to stawką Polaka inteligentnego
ca. 10 % to stawką Polaka z etykietą expert
0 % to stawką Polaka idioty ( na czarno)
-------------
wezykiem........

Jaka jest stawka dla Polaka z muzgiem?

----------
W tym przypadku stawką wyraża się wymiernym kopem w doope, bo i tak będzie zbyt głupi, żeby walczyć o swoje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Przecież jak ściągną za dużo to będzie w zwrocie. A facet dobrze policzył, generalnie ściągną 35%. Zresztą nawet jak mniej to i tak nie będzie zgodnie z urojeniami przyjeżdzających do pracy do Norwegi. Niewiem jak ale ludzie sobie w łepetynie potrafią ubrdać że wyślą 10 tysi zł do polszy. Tak czasem bywało ale dawno i to były nadgodziny z plusem , i dużo nadgodzin i pokój za 2000-3000nok. A i tak facet podał optymistyczny obraz z tym ok 3500zł/m-c bo co mają powiedzieć ci dość liczni co z bemanningu nie dostaną zleceń choć na cały etat. A jeszcze gdzie koszty podróży do i z Polszy. Jak ktoś nima w PL żadnej roboty to może mu się opłacać . Ale jak ktoś liczy na zrobienie kupki kasy to nie ma takiej opcji. Za to bemanningi się zachowują jakby atrakcję oferowały bo wymogów na pół strony lub więcej. Ale chyba nie mają ludzi bo jakby mieli to by co dziennie nie ząsmiecały internetu ofertami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
blacharsk napisał:
Dziękuje za radę Hilton ale dla mnie to bez znaczenia ile nadpłacam podatku. I tak zostanie mi zwrócony. Znaczenie ma to dla nowo przyjezdnych którzy naczytali się że w Norwegi można zarobić krocie. A następnie wypłakują nie na "barakach" przy piwie od "biedronki" że nie tak miało być. Czy warto przyjechać czy nie to osobista decyzja. Ja osobiście zastanawiam się nad przeprowadzką do Szwecji korona szwedzka stoi podobnie jak norweska obecnie a życie jest dużo tańsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Krystian85 napisał:
blacharsk napisał:
Dziękuje za radę Hilton ale dla mnie to bez znaczenia ile nadpłacam podatku. I tak zostanie mi zwrócony. Znaczenie ma to dla nowo przyjezdnych którzy naczytali się że w Norwegi można zarobić krocie. A następnie wypłakują nie na "barakach" przy piwie od "biedronki" że nie tak miało być. Czy warto przyjechać czy nie to osobista decyzja. Ja osobiście zastanawiam się nad przeprowadzką do Szwecji korona szwedzka stoi podobnie jak norweska obecnie a życie jest dużo tańsze.

------------
Nadplata podatku w N to kamuflowane info o glupocie płatnika, który kredytuje biedna Norwegię na ro, gdy mógłby w 10 sek dopasować tax card żeby generalnie wychodziło na zero do dopłaty w kwietniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
sand vinik
(sandvinik)
Początkujący
Krystian85 napisał:
Joseph napisał:
Witamy cebulaka.

------------

-------------
wezykiem........

co z tego ze zaplaci 16 % podatki jak 80% wyplaty zaniesie do banku i dalej wpiepsza zupki chinski i parowki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
blacharsk
(blacharsk)
Wiking
Dzięki za rady odnośnie podatków i ich płacenia. Ostatnio jak dałem namówić się na "optymalizację podatkową" straciłem więcej niż to było warte. Można kombinować mi osobiście się nie chce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
sandvinik napisał:
Krystian85 napisał:
Joseph napisał:
Witamy cebulaka.

------------

-------------
wezykiem........

co z tego ze zaplaci 16 % podatki jak 80% wyplaty zaniesie do banku i dalej wpiepsza zupki chinski i parowki

------------
Jasne....lepiej kredytowac N i wpieprzac osmiormiczki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lomo napisał:
A facet dobrze policzył, generalnie ściągną 35%. Zresztą nawet jak mniej to i tak nie będzie zgodnie z urojeniami przyjeżdzających do pracy do Norwegi.

Jestem słabej wiary i na słowo to nie wierzę w nic, jedynie suche ( mokre to winnym przypadku) fakty (mogą być autentyczne ) mnie interesują, wiec weź mi podaj link, scan jakiegoś selvangivelse gdzie komuś pobieraja / pobrali zaliczki 35% przy tabeli 7200 ba nawet jakiejkolwiek przy dochodach 26250 kr/ miesiąc.
Wiecznie filozofujesz i mijasz się z prawdą byle tylko pasowało to do twojego widzimisię, może teraz udowodnisz mi niedowiarkowi jak to faktycznie jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
sand vinik
(sandvinik)
Początkujący
a ile tego kredytu niby 1/5 tego co zaniesie do banku tytulem odsetek
wytlumacze ci na patyczkach tak zebys zrozumial
bo o podatkach to masz takie pojecie jak pies o gwiazdach

zarobisz 6 patyczkow - 1 patyczek na podatek a ty 5 zaniesiesz do banku zeby zeby dostac 1 patyczek

ale skoro wolisz miec 1 zamiast 5 to twoja sprawa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Kazdy wierzy w co chce.
Ja wierze ze Place 85 % podatku i nikt mi tego nie zabroni.
Wiara czyni cuda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok