Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
iksiński igrek hugo11 hugo11 Maciek .,.,.,.,., Malgorzata Skora Marta Janus Łukasz Dulęba Onaa Onaa (11996 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
saka napisał:
Fachurra napisał:
Takie pisanie pamietnika to tez ciezka praca . Palce bola , oczy pieka , w gardle sucho . ( Kiedys wylalem szklanke wisniowego likieru na klawiature i pomimo ze szybciutko wszystko wylizalem , to klawisze kleily sie jeszcze przez miesiac . Od tego czasu - na sucho ).
"

a wiesz, że na klawiaturze zbiera się więcej bakterii niż w muszli klozetowej?
a wiesz, że klawiaturę można przetrzeć wilgotną ściereczką?

Saka co tam bakterie,chyba z byka spadłaś jak myślisz,że tyle dobroci by zmarnował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
hihi, niech by i lizał klawiaturkę, co tam bakterie. luzik!

ale lepiąca się przez miesiąc klawiata... już sama myśl o tym przyprawia mnie o stan przedzawałowy
(o ile to w ogóle jest prawda)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Nie sądzę ,bo jak ja zalałam kiedyś herbatą, to klawiatura była do wymiany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
cyganka napisał:
Czytanie jednak lepiej mi wychodzi od pisania, przeczytalam wszystkie strony pamiętnika , tutaj wypoczęłam , tutaj się pośmiałam, więc pisz nadal Fachurra, pozdrawiam i uszaripe(po cygańsku -czekam)

Ciesze sie zawsze kiedy moge sprowokowac usmiech na czyjejs buzi . A jeszcze bardziej , jesli jest to sliczna buzia !!!

Przy okazji : czy mozesz przetlumaczyc mi na jezyk cyganski taki tekst : "Ze szystkich widzianych tu zdjec , Twoje jest najladniejsze i gdybym byl nieco mlodszy , to zrobilbym wszystko zeby Ciebie osobiscie spotkac ".
Jesli mi to przetlumaczysz, to napisze to tutaj do Ciebie i wszyscy beda sobie lamac glowy nie rozumiejac o co chodzi !!!

Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
saka napisał:
Fachurra napisał:
Takie pisanie pamietnika to tez ciezka praca . Palce bola , oczy pieka , w gardle sucho . ( Kiedys wylalem szklanke wisniowego likieru na klawiature i pomimo ze szybciutko wszystko wylizalem , to klawisze kleily sie jeszcze przez miesiac . Od tego czasu - na sucho ).
"

A wiesz, ze alkohol dezynfekuje i neutralizuje bakterie ? A jesli wysypia Ci sie pieniazki z portmonetki to pozamiatasz je i wrzucisz do kubla na smieci , czy pozbierasz i zabezpieczysz w portmonetce ?
Wszystko zalezy od indywidualnego podejscia do zagadnienia !

Dobrego i wesolego dnia ,

zyczy Tobie i innym - Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Fachurra napisał:
cyganka napisał:
Czytanie jednak lepiej mi wychodzi od pisania, przeczytalam wszystkie strony pamiętnika , tutaj wypoczęłam , tutaj się pośmiałam, więc pisz nadal Fachurra, pozdrawiam i uszaripe(po cygańsku -czekam)

Ciesze sie zawsze kiedy moge sprowokowac usmiech na czyjejs buzi . A jeszcze bardziej , jesli jest to sliczna buzia !!!

Przy okazji : czy mozesz przetlumaczyc mi na jezyk cyganski taki tekst : "Ze szystkich widzianych tu zdjec , Twoje jest najladniejsze i gdybym byl nieco mlodszy , to zrobilbym wszystko zeby Ciebie osobiscie spotkac ".
Jesli mi to przetlumaczysz, to napisze to tutaj do Ciebie i wszyscy beda sobie lamac glowy nie rozumiejac o co chodzi !!!

Fachurra

Na mujsinaw mirinaw Fachurra!!!!!!! Angalinaw duk!!!!!!!!!!!

Odnosnie zdjecia ładnej buzi,to Ty też możesz Fachurra umieścić sobie taką samą i miło będzie patrzeć na Ciebie, bo czyż nie o to chodzi wielu osobom z forum ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
cyganka napisał:

Odnosnie zdjecia ładnej buzi,to Ty też możesz Fachurra umieścić sobie taką samą i miło będzie patrzeć na Ciebie, bo czyż nie o to chodzi wielu osobom z forum ? [/quote]

Hi !
Czy to jest tlumaczenie tego tekstu o ktore prosilem ? Bo jakies krotkie .
Wyslij potwierdzenie .
Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
OBOZ PRACY 55

Bogu dzieki , ze Kasko zaprosil mnie na ta polonijna gre w kulki . Wszedlem w najwyzsze kregi towarzyskie polskiej emigracji w Sztokcholmie . Ale od poczatku...

Spotkalismy sie w „Knut Krog” , wszyscy wypicowani ( pozyczylem sobie z szafy Gino smoking i muszke ), ogoleni , niektorzy chyba nawet napili sie wody po goleniu , bo tak od nich zalatywalo . Tak jak Kasko kazal . Ustalilismy , ze nie pojedziemy do kregielni wszyscy naraz , tylko w malych 2-3 osobowych grupkach , zeby nie podpadlo . Kilku przynioslo w kieszeniach po pare flaszek ze sklepu monopolowego na wypadek gdyby poznym wieczorem w kregielni mialo zabraknac – to my mamy . Ta Kaskowa kumpela , Cizia to rzeczywiscie fajna laska ,wiec od razu wzialem od niej numer telefonu . Zaklepala nam miejsca przy roznych stolikach , zeby sie towarzystwo troche pomieszalo , a poniewaz bylismy jednymi z pierwszych to zajalem najlepsze krzeslo – blisko bufetu i z widokiem na wejscie , zeby obserwowac kto przychodzi . No i zaczeli sie zlazic . W wiekszosci jakies sztywniaki z takim typowym przyklejonym do twarzy usmiechem . Patrzysz na niego –szczerzy zeby ( to oznacza: „o , jaki jestem zadowolony z zycia „ ) , mysli ze na niego nie patrzysz – opadaja mu kaciki ust do samej brody . Baby wystrojone jak na Boze Cialo ( jednej nawet dyndala jeszcze na tylku metka z cena , wiec chcialem jej to urwac i o malo nie dostalem w pysk juz na poczatek ). Inna paradowala po sali trzymajac torebke z napisem „Prada” , jakby to bylo jej swiezo urodzone niemowle , ktore trzeba wszystkim zaprezentowac . U facetow zauwazylem inny fenomen : niektorzy chyba gdzies sie spieszyli , bo co chwila spogladali na swoje wielkie zegarki , a potem tak umiejetnie opierali reke z zegarkiem o oparcie krzesla , albo o stol, zeby i wszyscy inni mogli zobaczyc , ktora jest godzina . No i oczywiscie telefony ! Co chwila gdzies tam brzeczy , albo spiewa ( jeden mial nawet melodie „Jeszcze Polska...” ) . Wtedy jego wlasciciel prowadzi krotka rozmowe , przewaznie w jakims zagranicznym jezyku ( jeden gadal nawet po chinsku albo japonsku ) , a potem nie wklada juz telefonu do kieszeni tylko kladzie go przed soba na stole , tam gdzie jest najlepsze swiatlo , zeby wszyscy widzieli ze nie ma guzikow , a tylko ekranik po ktorym puka sie paluszkami . I jeszcze kluczyki od aut.. Tych sie tez nie wklada do kieszeni zeby nie uszkodzily podszewki , tylko macha sie nimi jakis czas , a potem kladzie kolo telefonu bez guzikow w dobrze oswietlonym miejscu . Jednego z tych zmotoryzowanych widzialem jak parkowal zardzewialego Fiata Cinquecento w bocznej uliczce przed kregielnia , a przy jego kluczykach wisi taki srebrzysty jaguar . Hm , mozna sie nauczyc duzo dobrych manier na takim spotkaniu . C.d.n.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
Fachurra napisał:
saka napisał:
Fachurra napisał:
"

A wiesz, ze alkohol dezynfekuje i neutralizuje bakterie ? A jesli wysypia Ci sie pieniazki z portmonetki to pozamiatasz je i wrzucisz do kubla na smieci , czy pozbierasz i zabezpieczysz w portmonetce ?
Wszystko zalezy od indywidualnego podejscia do zagadnienia !

Dobrego i wesolego dnia ,

zyczy Tobie i innym - Fachurra

a czy wiesz, że alkohol, który ma właściwości dezynfekujące musi mieć stężenie 77%?
nie sądzę, abyś miał tak mocną nalewkę
wiesz, pieniądze a rozlany alkohol, to inna jest kategoria, jak dla mnie
również wesołego, no już teraz to popołudnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
saka napisał:

a czy wiesz, że alkohol, który ma właściwości dezynfekujące musi mieć stężenie 77%?
nie sądzę, abyś miał tak mocną nalewkę
wiesz, pieniądze a rozlany alkohol, to inna jest kategoria, jak dla mnie
również wesołego, no już teraz to popołudnia [/quote]

Dziekuje za cenna informacje .
Zastosuje w przyszlosci .

I jak juz mawiali starozytni slowianie " alkohol to pieniadz ", czy jakos tak..

Do jutra ,

Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok