Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iksi艅ski igrek hugo11 hugo11 Maciek .,.,.,.,., Malgorzata Skora Marta Janus 艁ukasz Dul臋ba Onaa Onaa (12782 niezalogowanych)
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
Grzes203 napisa艂:
Widzia艂e艣 czary???
Wystarczy艂o si臋 delikatnie publicznie upomnie膰 o swoje i mam.
Jak obieca艂em to ju偶 nie wypada mi si臋 teraz wycofa膰

Jak mo偶esz to zbierz szybciutko znajomych i jak mo偶esz to nagrywaj oficjalne przekazanie.

Niestety nie mam zboczenia o kt贸rym wspomnia艂e艣, ale jest to ciekawy pomys艂 i nie omieszkam dzisiaj sprawdzi膰 czy doznania s膮 a偶 tak ciekawe jak opisa艂e艣.

Uwa偶aj, b臋d臋 dawa艂

Dobra, dziekuje! Na razie wystarczy. Jeszcze nigdy tego tyle nie mialem, wiec nie wiem czy sobie z nimi poradze. A wykarmic toto tez trzeba. No wlasnie : czym najlepiej karmic oklaski, bo z samej czekolady to zrobia sie grube i oblesne?

Fachurra- juz zadowolony
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Dok艂adnie, a i kup臋 ci臋偶ko potem zrobi膰.
Ja to swoje puszczam wolno i niech sobie same radz膮.
Czasem jak膮艣 kanapk臋 biegaj膮c膮 po pokoju z艂api膮.
Na razie chyba dobrze im tak bo si臋 rozmna偶aj膮
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Post贸w
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Sta艂y Bywalec
Fachurra napisz co艣 bu tu lipa na maksa!!! Nie ma na czym oka powiesi膰.
Pozdrawiam.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
OB脫Z PRACY 72 i 73

Miniony weekend mo偶e zadecydowa膰 o reszcie mojego 偶ycia. A to by艂o tak:

Na lotnisko musia艂em wyje偶d偶a膰 w pi膮tek trzy razy. Fabrycznie nowym Bentleyem. Ka偶dy inny kierowca narobi艂by pewnie w portki ze strachu, gdyby mu kazali jecha膰 autem za 膰wier膰 miliona euro. A ja nie. Bo znam swoje mo偶liwo艣ci. Jako pierwsi przylecieli pan Blo艂okowski z sekretark膮 i dwoma ochroniarzami. Fajnie jest by膰 bogatym. Sekretarka- blondyna, chuda jak szczapa, a zderzaki ma wi臋ksze od mojej Ka艣ki i ci膮gle si臋 nimi ociera o szefa.. W dwie godziny p贸藕niej przylecia艂 pan 呕olarz-Sak z sekretark膮 i jednym gorylem. Sekretarki to oni chyba maj膮 z tej samej fabryki, bo i u tej biust stanowi prawie po艂ow臋 ca艂ej wagi. Oko艂o p贸艂nocy trzecia jazda na lotnisko. Po pana Julczyka. Ten przylecia艂 z trzema ochroniarzami. Bez sekretarki? Ale jeden ochroniarz co艣 taki szczuplutki i g艂osik tez o dwie oktawy wy偶szy od pozosta艂ych. I o szefa si臋 ociera.. Aha, pan Julczyk ma sekretarza. Pokoje dla go艣ci s膮 w domu pani Stanis艂awy w tym samym skrzydle co m贸j, tylko pi臋tro wy偶ej. Dok艂adnie nade mn膮 zamieszka艂 pan Julczyk z sekretarzem. P贸艂 nocy nie mog艂em spa膰. Przez kana艂y klimatyzacyjne s艂ycha膰 prawie wszystko co dzieje si臋 na pi臋trze. Zaczynam rozumie膰, dlaczego pani Stasia ka偶e nikomu nie m贸wi膰 o tym co tu widz臋 i s艂ysz臋.
W sobot臋 go艣cie konferowali w jadalni, a ja akurat przez ca艂y ten czas by艂em w kuchni, znajduj膮cej si臋 dok艂adnie pod jadalni膮. I zn贸w czy chcia艂em czy nie, musia艂em s艂ucha膰 ca艂ego przebiegu rozm贸w. Naczelnym tematem s膮 tegoroczne wybory prezydenckie w ojczy藕nie. Panowie ustalaj膮 ile milion贸w da膰 tej partii kt贸rej kandydat powinien wygra膰 wybory. Jeden z naszych go艣ci musi mie膰 co艣 wsp贸lnego z telewizj膮 ( nie umiem rozpozna膰 po g艂osie, kt贸ry) i ustalaj膮 wsp贸lnie strategi臋 kampanii wyborczej w mediach. Z tego co us艂yszalem, to 偶aden z obecnych kandydat贸w nie zas艂uguje na stanowisko prezydenta, a i wszystkie partie s膮 ju偶 spalone i nie maj膮 wystarczaj膮cego poparcia u narodu. Jeden z pan贸w m贸wi 偶e czas na zmiany i 艣wie偶膮 polityczn膮 krew. Potrzebna jest nowa partia, kt贸rej oficjalnym programem musi by膰 walka z korupcj膮, a jednoczy膰 musi wszystkie najwi臋ksze grupy wyborc贸w - katolik贸w, robotnik贸w i rolnik贸w. Tych naj艂atwiej jest manipulowa膰. Trzeba im tylko naobiecywa膰. Chyba sko艅czy艂 im si臋 koniaczek, bo pani Stasia zadzwoni艂a po mnie i kaza艂a przynie艣膰 kilka butelek z bibliotecznego barku ( tylko ja wiem jak si臋 go otwiera). Wchodz臋 z tymi flachami do jadalni, a Julczyk zwraca si臋 do mnie:

- Panie Fachurra, jak wed艂ug pana powinna nazywa膰 si臋 partia polityczna kt贸rej zaufa艂by pan, pana 偶ona, pana dzieci, partia kt贸rej uwierzy艂by pan, 偶e doprowadzi polsk膮 gospodark臋 do rozkwitu i do europejskiej czo艂贸wki? Partia, kt贸ra po艂膮czy polskie tradycje z czym艣 nowym?

Hmm? Zastanowi艂em si臋 kr贸tko, a poniewa偶 ju偶 przedtem z pods艂uchanej rozmowy wiedzia艂em o co im chodzi wi臋c wystrzeli艂em jak z karabinu:

- Federacja Antykorupcyjno Chrze艣cija艅skiej Unii Robotniczo Rolniczej Awangardy!

Wszyscy spojrzeli z podziwem w moj膮 stron臋..

-Dobre! -m贸wi 呕olarz-Sak

-Dobre? Doskona艂e! - potwierdza Blo艂okowski

-To jest to!! -cieszy si臋 Julczyk

-Federacja Antykorupcyjno Chrze艣cijanskiej Unii Robotniczo Rolniczej Awangardy - FAChURRA !
To godzina narodzin nowego ugrupowania politycznego! Zanim ten mot艂och si臋 po艂apie, 偶e jest dalej to samo co by艂o, min膮 zn贸w z dwie kadencje, a nasze maj膮teczki si臋 podwoj膮, albo potroj膮! Potrzebujemy jeszcze leadera tej nowej partii. Najlepiej 偶eby by艂 to praktykuj膮cy katolik, robotnik z wiejskimi korzeniami, ojciec sze艣ciu albo nawet o艣miu dzieci, znaj膮cy realia 偶ycia i umiej膮cy werbalnie nagina膰 rzeczywisto艣膰 w zale偶no艣ci od potrzeby..Sprawdzony przepis, raz ju偶 si臋 potwierdzi艂, to czemu nie mia艂by si臋 sprawdzi膰 jeszcze raz? Sk膮d takiego wzi膮膰? -zastanawia si臋 g艂o艣no Julczyk..

Cholera jasna... Czemu powiedzia艂em pani Stasi ze mam tylko troje dzieci? Ale zaraz, zaraz... Przecie偶 mog艂em o偶eni膰 si臋 z Ka艣k膮 i zaadoptowa膰 pi膮tk臋 jej nie艣lubnych bachor贸w! No to mam osiem!

-Panowie... przepraszam, ale wydaje mi si臋, ze znam kogo艣 odpowiedniego na stanowisko wodza tej nowej partii..
C.d.n.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
Grzes203 napisa艂:

Grzesiu!
Puscilem te moje dwa oklaski wolno, tak jak Ty i popatrz co sie stalo.. Juz sie rozmnozyly. Czy mozna je gdzies sprzedac, albo oddac w dobre rece? I jeszcze cos: czy trzeba je wyprowadzac na spacerek? A moze jeszcze placic za nie jakis podatek? Narobilem sobie chyba tylko klopotu...

Fachurra
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
Fachurra napisa艂:
Grzes203 napisa艂:

Grzesiu!
Puscilem te moje dwa oklaski wolno, tak jak Ty i popatrz co sie stalo.. Juz sie rozmnozyly. Czy mozna je gdzies sprzedac, albo oddac w dobre rece? I jeszcze cos: czy trzeba je wyprowadzac na spacerek? A moze jeszcze placic za nie jakis podatek? Narobilem sobie chyba tylko klopotu...

Fachurra

Jeden chyba juz zdechl?
Moze je lepiej wytruc i bedzie spokoj?
Oczekuje konkretnych i powaznych porad.

Fachurra
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Nie mam na Tw贸j problem stu procentowej rady, ale s艂ysza艂em 偶e jak obrazi si臋 kogo艣 na forum to w akcie zemsty potrafi膮 wybi膰 co do sztuki.
S膮 nawet podobno tacy kt贸rzy morduj膮 oklaski na kredyt i wtedy jeste艣 na minusie.
Kiedy艣 by艂 taki Alfred, w ci膮gu tygodnia chyba z tuzin mi za艂atwi艂, ca艂膮 hodowl臋
Przez dwa dni p艂aka艂em.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
OB脫Z PRACY 74

W oczach wszystkich pan贸w zobaczy艂em wielkie znaki zapytania.. Jedynie pani Stanis艂awa u艣miechn臋艂a si臋 od razu i gestem obydwu r膮k wskaza艂a na mnie.
No tak, ona jest jedyn膮 z tego towarzystwa, kt贸ra mnie ju偶 zna. Wyja艣ni艂em szybciutko jak to o偶eni艂em si臋 z Katarzyn膮 Opie艂ko, m艂od膮 wdow膮 i matk膮 pi臋ciorga ma艂ych dzieci膮tek, kt贸re zaadoptowa艂em, 偶eby mia艂y poczucie posiadania kompletnego domu rodzicielskiego. Razem z nasz膮 wsp贸ln膮 tr贸jka mam wi臋c o艣mioro potomstwa. Opowiedzia艂em o mojej s艂u偶bie w 艣wi膮tyni Boga jako ministrant i o mojej ci臋偶kiej pracy w kraju i za granic膮, aby stworzy膰 mojej rodzinie godne warunki 偶ycia. Pan Julczyk stwierdzi艂, 偶e to wszystko nie jest wa偶ne, bo specjalna ekipa socjolog贸w i psycholog贸w przygotuje dla mnie i tak nowy 偶yciorys. Ju偶 w przysz艂ym tygodniu jego ludzie zaczn膮 pracowa膰 nad wyborcza taktyk膮, kt贸rej centralnym punktem b臋d膮 FAChURRA i Pan Fachurra. Mam czeka膰. W odpowiednim czasie przyb臋dzie sztab szkoleniowy i naucz膮 mnie wyg艂asza膰 patriotyczne przem贸wienia i udziela膰 wywiad贸w. Po co? Przecie偶 ja to wszystko ju偶 umiem. No ale jak chc膮..
Potem ju偶 popijali艣my sobie jak w艣r贸d starych znajomych. Pan 呕olarz-Sak posadzi艂 mi nawet swoj膮 sekretark臋 na kolana!! To by艂 naprawd臋 bardzo weso艂y wiecz贸r.
W niedziel臋 zawioz艂em wszystkich go艣ci na lotnisko i wr贸ci艂em do domu 偶eby troch臋 odpocz膮膰 po tym m臋cz膮cym tygodniu no i zastanowi膰 si臋 jak podziel臋 przysz艂e stanowiska pomi臋dzy moich krewnych i znajomych. Pomy艣la艂em nawet, czy by nie przenie艣膰 stolicy z Warszawy do naszej wsi, tak jak to kiedy艣 zrobi艂 Zygmunt III Waza? A z naszej chaty zrobimy muzeum z restauracj膮, kawiarni膮 i kioskiem z pami膮tkami. Mam bardzo wiele 艣wietnych pomys艂贸w i coraz bardziej jestem przekonany, 偶e to z woli boskiej musz臋 zosta膰 tym zbawicielem naszego kraju. Przede wszystkim rozprawi臋 si臋 z korupcj膮. Koniec 艂ap贸wkarstwa na ka偶dym szczeblu gospodarki i polityki. Za ka偶d膮 przys艂ug臋 b臋d膮 oficjalne cenniki i ka偶dy kto b臋dzie chcia艂 co艣 za艂atwi膰, przeleje na konto jednego z moich krewnych, z g贸ry ustalon膮 kwot臋. I z oszustami podatkowymi te偶 si臋 rozprawi臋! Ka偶dy obywatel powy偶ej lat 5 b臋dzie musia艂 kupi膰 sobie tak膮 malutk膮 kas臋 fiskaln膮 wielko艣ci telefonu kom贸rkowego i przy p艂aceniu za cokolwiek b臋dzie si臋 zapisywa艂o dane uczestnik贸w operacji finansowej i numery banknot贸w i monet (te trzeba b臋dzie ponumerowa膰). Codziennie te informacje b臋dzie si臋 przekazywa艂o do urz臋du finansowego i sprawdza艂o kto ile kiedy i komu. Powo艂am specjaln膮 s艂u偶b臋 kontroln膮 w cywilu i ka偶demu obywatelowi b臋dziemy proponowa膰 wsp贸艂prac臋 z t膮 s艂u偶b膮. Nikt nie b臋dzie wiedzia艂, kto si臋 zgodzi艂 na wsp贸艂prac臋, a kto nie i wszyscy wszystkich b臋d膮 si臋 ba膰! Co艣 podobnego ju偶 kiedy艣 by艂o i funkcjonowa艂o ca艂kiem dobrze. I tak przy okazji zlikwiduj臋 bezrobocie! Ja to chyba jestem urodzonym politykiem. Po kim ja to mam? C.d.n.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Post贸w

(Fachurra)
Maniak
Grzes203 napisa艂:
Nie mam na Tw贸j problem stu procentowej rady, ale s艂ysza艂em 偶e jak obrazi si臋 kogo艣 na forum to w akcie zemsty potrafi膮 wybi膰 co do sztuki.
S膮 nawet podobno tacy kt贸rzy morduj膮 oklaski na kredyt i wtedy jeste艣 na minusie.
Kiedy艣 by艂 taki Alfred, w ci膮gu tygodnia chyba z tuzin mi za艂atwi艂, ca艂膮 hodowl臋
Przez dwa dni p艂aka艂em.

Grzesiu!
Znow sa trzy! To moze ja Ciebie obraze?Tak tylko eksperymentalnie..
Grzesiu!! Ty to jestes brzydki, bardzo brzydki!!
Zobaczymy czy poskutkuje.

Fachurra
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Odpisa艂bym Ci co my艣l臋 o tym co napisa艂e艣, ale jestem obra偶ony i nie odzywam si臋 do Ciebie
Za kar臋 te偶 palcem nie kiwn臋 w sprawie oklask贸w, namno偶y艂e艣 to rad藕 sobie sam.
Teraz wida膰 dopiero jaki z Ciebie cz艂owiek, pewnie zaraz si臋 oka偶e 偶e przywi膮zujesz oklaski w lesie do drzewa na pewn膮 艣mier膰 zostawiaj膮c Wstyd.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok