Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
iksiński igrek hugo11 hugo11 Maciek .,.,.,.,., Malgorzata Skora Marta Janus Łukasz Dulęba Onaa Onaa (11996 niezalogowanych)
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Mi się wydaje że trochę pióro się stępiło Fachurze, czekam na jakiś zryw twórczy.
Może opowiadanie świąteczno- noworoczne było zbyt dobre i czuję teraz niedosyt?
Osobiście znalazłem sobie nową fascynującą telenowelę w wątku pt: "szukam omki stavanger i okolice"
Nadają jeden odcinek dziennie i już nie mogę doczekać się następnego.
Pytania: czy oni będą razem, czy wreszcie spotkają się na tej siłowni, czy może jednak nie?
może karnet będzie za drogi, może miejsc na parkingu nie być, może któremuś internet padnie?
Tyle niewiadomych Scenariusz genialny i trzyma w napięciu od pierwszego posta.
Polecam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
cyganka napisał:

Fachura, na tym portalu masz najmniej wyrażonych opinii na temat Twojej podróży ale z pewnością tak jest dlatego,że nikt nie chce okazywać Ci litości w Twoim zagmatwanym , pechowym życiu.
Chyba z tego powodu jest Ci trochę przykro , ale nic się martw Fachura, wszystko ułoży się dobrze , głowa do góry

wierna czytelniczka

Serduszko moje !!

Dziekuje Ci za slowa pocieszenia i dodanie mi otuchy .
Bo juz mialem mysli smobojcze !! Ale teraz jest wszystko dobrze .
Tak to juz niestety jest na naszym swiecie , ze blizni blizniemu zbyt malo okazuje wspolczucia , a co tu dopiero mowic o checi czynnej pomocy ...
Po prostu wszyscy sie boja ze moglbym ktoregos dnia zapukac do ich drzwi i poprosic o strawe i nocleg ..... Wiec siedza cicho . A ja i tak zapukam !!!

A z Toba spedze po prostu reszte mojego zycia !! !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Grzes203 napisał:
Mi się wydaje że trochę pióro się stępiło Fachurze, czekam na jakiś zryw twórczy.
Osobiście znalazłem sobie nową fascynującą telenowelę w wątku pt: "szukam omki stavanger i okolice"
Pytania: czy oni będą razem, czy wreszcie spotkają się na tej siłowni, czy może jednak nie?
może karnet będzie za drogi, może miejsc na parkingu nie być, może któremuś internet padnie?
Polecam

Drogi Grzesiu !

Zycie to nie tylko zabawa i wesole chwile .. Wiekszosc naszego pobytu na Matce Ziemi to po prostu walka o byt , twarda walka o byt . Moj pamietnik to reportaz z zycia , bazujacy na prawdzie i tylko prawdzie, wiec nie oczekuj samych wesolych odcinkow . Zreszta teraz po Twoim rozreklamowaniu "szukam omki... " i tak juz nikt nie zajrzy do moich wspomnien..... Wyswiadczyles mi niedzwiedzia przysluge . Nie przepraszaj , bo i tak juz za pozno..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Ja to nie specjalnie... To kot mi po klawiaturze przebiegł
Jakoś mi tak... Nie przepraszam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Grzes203 napisał:
Polecam

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fachurra napisał:
cyganka napisał:

Fachura, na tym portalu masz najmniej wyrażonych opinii na temat Twojej podróży ale z pewnością tak jest dlatego,że nikt nie chce okazywać Ci litości w Twoim zagmatwanym , pechowym życiu.
Chyba z tego powodu jest Ci trochę przykro , ale nic się martw Fachura, wszystko ułoży się dobrze , głowa do góry

wierna czytelniczka

Serduszko moje !!

Dziekuje Ci za slowa pocieszenia i dodanie mi otuchy .
Bo juz mialem mysli smobojcze !! Ale teraz jest wszystko dobrze .
Tak to juz niestety jest na naszym swiecie , ze blizni blizniemu zbyt malo okazuje wspolczucia , a co tu dopiero mowic o checi czynnej pomocy ...
Po prostu wszyscy sie boja ze moglbym ktoregos dnia zapukac do ich drzwi i poprosic o strawe i nocleg ..... Wiec siedza cicho . A ja i tak zapukam !!!

A z Toba spedze po prostu reszte mojego zycia !! !

Fachurze sie pióro nie stępiło . On poczuł w sobie instynkt ojcowski i chce adoptowac Cygankę. Jak do niej pięknie mówi "serduszko moje".
Współczuje fachurze, bo jak w zyciu prywatnym taka sama ciapa jak w pracy to szkoda tej Cyganki adoptowac, bo dziewczyna głodem przymrze, a i za przybranym tatą teskinc bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
agnes K
(rozowa89)
Wiking
Panie Fachurra.. może Pan być spokojny =) zapewniam, że wiele osób będzie nadal czytało Pańskie niesamowite, lecz prawdziwe wspomnienia =) Osobiście, dana lektura mnie wciągnęła.. z niecierpliwością każdego dnia zaglądam tutaj by sprawdzić czy jest kolejny wpis.. =)
pozdrawiam =)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Hilton napisał:
Fachurze sie pióro nie stępiło . On poczuł w sobie instynkt ojcowski i chce adoptowac Cygankę. Jak do niej pięknie mówi "serduszko moje".
Współczuje fachurze, bo jak w zyciu prywatnym taka sama ciapa jak w pracy to szkoda tej Cyganki adoptowac, bo dziewczyna głodem przymrze, a i za przybranym tatą teskinc bedzie.[/quote]

Droga siostrzyczko !

Mam wrazenie, ze Ty po prostu jestes zazdrosna ! Cyganka jest mlodsza i ladniejsza od Ciebie i trudno Ci sie z tym pogodzic . Dzisiejsza medycyna daje jednak wielkie mozliwosci przeciwdzialania matce naturze . Zajrzyj pod ten adres : www.naples-csc.com/#f507 , na pewno beda mogli cos dla Ciebie zrobic .
Potem zglos sie ponownie i moze znajdziesz we mnie troskliwego tatusia .
Chociaz nie wiem czy bylbym w stanie zarobic na Twoje rachunki telefoniczne i internetowe ? A i sprzataczke , praczke i nianie ( dla wnusiow ) tez musialbym Ci pewnie finansowac .

Zatroskany Ojciec Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
OBOZ PRACY 61

Moj nowy towarzysz podrozy ma na imie Kancior . Pochodzi z pomorza , a wiekszosc zycia spedzil w miejscowosciach Sztum , Wronki i Iława . Powital mnie sympatycznie - "sie masz, sie masz , zajarac nie masz ?" A ja na to - "kopsaj szluga do pasera , bo cie paser sponiewiera" ( mielismy w naszej wsi Zdzicha Zybelko, ktory pracowal jakis czas w Pruszkowie, a potem spedzil kilka lat na panstwowych wczasach , to sie od niego nauczylem ). I juz bylismy przyjaciolmi . Kancior pogniewal sie na Polske , bo mu przed rokiem chcieli odwiesic jekies zawieszenie , a byl oczywiscie niewinny . Znalazl sie w niewlasciwej chwili w niewlasciwym miejscu i padl ofiara nieslusznych podejrzen . Wyjechal do Norwegii na pozyczony paszport i pracuje tu ciezko jako akwizytor. Tak to Polska traci coraz wiecej porzadnych , pracowitych ludzi , bo nie stwarza sie im odpowiednich warunkow do uczciwego zycia i jeszcze ich przesladuje. Glownym zrodlem dochodu Kanciora sa takie wlasnie podroze zaopatrzeniowe jak nasza obecna . Najpierw jedzie od odbiorcy do odbiorcy i zbiera zamowienia , potem po towar do Kowalskiego , a pozniej juz tylko dostarcza zamowione ilosci w promieniu 300 kilometrow od stolicy Norwegii - Oslo.W wolnych od pracy jako akwizytor okresach , pomaga koledze w Oslo prowadzic Tattoo Studio . To wlasciwie jego zawod - robi dziargi , a ostatnio wkreca jeszcze ludziom srubki w jezyki , policzki , pepki , a niektorym paniom to nawet w intymne czesci ciala. To ostatnie tez bym mogl robic ! Kancior powiedzial ze moze mnie nauczyc . Zawsze to jeden zawod wiecej w reku , a tych nigdy nie jest za wiele . Dzisiejsza noc spedzimy w domu Kanciora , na przedmiesciach Oslo, a od jutra bedziemy rozwozili towar . W niedziele bedziemy znow w Oslo , bo tamtejsza Polonia organizuje walentynkowe spotkanie i Kancior zabierze mnie z soba zebym poznal troche ludzi . Doswiadczenie w takich polonijnych imprezach to ja juz mam .Mieszka moj nowy kumpel skromnie ; jednopokojowe mieszkanie , na parterze , ale za to ma wielki garaz - magazyn . I tu wprowadzil mnie w tajniki handlu polska wodka . Butelki zawieraja napoj z 40% alkoholu . Kancior , zeby nie rozpijac rodakow i innych konsumentow , obniza zawartosc alkoholu do 35% . Ma strzykawki z cienkimi iglami i te wbijamy przez naklejke na zakretce , na ukos ( bo wtedy najmniej widac) wyciagamy 45ml i wpuszczamy w to miejsce wode destylowana . Smakuje tak samo , a nie powoduje utraty zmyslow w krotkim czasie . Konsumenci kupuja wiecej , handlarze sie ciesza , a Kancior ma na swoje potrzeby ( teraz na nasze ). Bardzo sprytny facet, ten Kancior .C.d.n.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
OBOZ PRACY 62

Wpadlem jak sliwka w kompot !!! Kancior opowiedzial mi co nieco o tym kraju, ktory wszyscy tak mi zachwalali i w ktorym chcialem znalezc nareszcie spokoj i dobrobyt ..Nic z tego ! W tej "wspanialej" Norwegii, wodke kupuje sie w specjalnych sklepach , ktorych jest mniej niz aptek ! A w nocy to nawet te zamykaja ! I ceny!! Za byle jaka butelczyne placisz 200-300 koron - to jest powyzej 100 zlotych !! Stowa za flaszke ? Jak masz robote to zarabiasz w ciagu 2-3 godzin na jedna , jedyna butelczyne . Zaczynam tesknic za Hiszpania , Holandia i Niemcami . Tam jest normalnie . Pracujesz i zarabiasz na tyle wodki ile normalnemu czlowiekowi trzeba aby przezyc .Na szczescie, mam obecnie zatrudnienie u Kanciora w branzy monopolowej i nie musze martwic sie o zakupy . Obskoczylismy dzis kilku kanciorowych klientow w Oslo i okolicy. Jeden polski sklep ( ci biora kilkanascie kartonow wyborowej i kilkaset wagonow papierosow ), dwie knajpki , ktorych norwescy wlasciciele poznali sie na doskonalej jakosci oferowanego przez nas towaru , a na koniec zaopatrzylismy jeszcze kilku odbiorcow indywidualnych, chroniacych swoje ciezko zapracowane pieniadze przed pazyrnoscia norweskiego panstwa . W wiekszosci siedza ci ludzie w domu i poszukuja pracy . To przemawia pozytywnie za norweskim systemem socjalnym . Szukasz pracy -masz zasilek i mozesz dalej udawac ze szukasz pracy. Potem wstapilismy jeszcze do tego Tattoo Studio z ktorym Kancior wspolpracuje . Szefem jest Gabor- wegierski kumpel Kanciora z ktorym mieszkal 3 lata w jednym pokoju we Wronkach. Gabor pracowal jako kierowca i wozil auta z Polski na Ukraine, az jakis zawistny konkurent zglosil polskiej policji ze te auta po drodze zmieniaja kolory i numery . Gabor nauczyl sie swietnie naszego jezyka . Akurat przyszla jakas ruda Norwezka o figurze takiej jak dwie moje Kaski zwiazane do kupy i zamowila sobie kolczyk do pepuszka .To sie nazywa piercing. U nas sie tak krowom blaszki w uszy wtykalo , a buchajom kolka do nosow . Pomoglismy Gaborowi ; ja trzymalem dwie faldy tluszczu w jedna strone, Kancior trzy faldy w druga strone, a Gabor montowal to metalowe kolko z wisiorkiem . Jak puscilismy to okazalo sie ze nic nie widac i trzeba bylo cala akcje startowac jeszcze raz . Tym razem Gabor przyczepil branzoletke i troche jej wystawalo. Panienka bardzo sie cieszyla i powiedziala ze jedzie na urlop do cieplych krajow i musi wygladac sexi , zeby sie panom podobac .Kiedys slyszalem, ze u tych egzotycznych to baby ocenia sie wedlug wagi , wiec bedzie miala dobre szanse .C.d.n.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok