Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
pawel kamilowski Rafal Wisniewski Marek Łaźniowski Eryk Rutkowski Sylwia Jaworska zanecia1988 Bartek Plesniak szarak125 (7044 niezalogowanych)
26 Postów

(Magik24)
Wiking
marianek73 czyli słoma wystająca Ci z butów też może po wielu procesach dać ci dziecko..ciekawy objaw braku mózgu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Frustracie życiowy, jak tak źle w tej Norwegii to po co siedzisz tam tyle lat?? Przecież sie dorobiłes w Polsce już, a do tego praca w ojczyźnie to taka sielanka. Ja jestem JA i nie muszę się pytać męza o zgode na pisanie czegokolwiek (rozumiem, że twoja żona dzwoni do ciebie albo listy pisze czy może kupić masło czy margaryne, ale u nas tak nie jest).

Hilton, emilce zapewne nie chodzi o robienie 14h non stop, nie chwytaj za slowa.

Wiem jak jest tu, w Polsce.
Jak człowiek zrobi studia, kursy miedzynarodowe podwyższające kwalifikacje, ożeni się i bedzie miał 1 dziecko ( słownie : JEDNO), to moze w Polsce z torbami pójsc pracujac w zawodzie!
Prosty przykład:
wypłata ok 2tys zł
koperta 1tys zł (zeby prezesi mniej odciagali, bo na wakacje w New Jork i Emiratach im nie starczy)
rata za mieszkanie kawalerke w najtańszym z mozliwych miejsc w polsce: Bytomiu i opłaty: czynsz, prad, ogrzewanie, tv, net 1700 zł

zostaje 1300 na 3 osoby...
dziecku co sezon nowe buty, ubranka ( bo rosnie) , pampersy, chusteczki mokre ( za 1 paczke chusteczek mozna w polsce kupic 3-5 piw, jak ktos jest w temacie to wie jaki jest przelicznik w Norwegii.. i to nazywam polityka prorodzinna)

Moze niektorzy nie sa w temacie, ale jako, ze mieszkan nadal w Polsce to wiem co ile kosztuje:
pampersy 50-60z;
chusteczki mokre ( ktore ida jak woda!) 7-12zł
buty 79-200zł
bluza na rozmniar 98 80zł!!!

Nie ma mowy o wyjsciu do kina, zakupie samochodu, że o tygodniowym wyjeździe w gory nie wspomnę!!

Moi znajomi, ktorzy żyją na poziomie to ludzie ktorzy przez całe zycie ( mowa o tych przed emerytura) harowali jak murzyni i teraz do czegos doszli ( a przy okazji maja wrzody, nerwice, sa rozwiedzeni, albo po prostu samotni bo nie mieli czasu zalozyc rodziny)

To, że człowiek chce polepszyć swoj swiat, przyszłosc, stara sie, czarem bardzo ryzykuje, to tylko świadczy o nim jako o NAPRAWDE wartosciowym człowieku!
Nie wmówisz mi Marycostam, że kazdy kto chce przyjechac do norwegii to glupiec i szaleniec, bo powinien dziekowac ze zyje w kraju gdzie człowiek po podstawówce zarabia wiecej kładac asfalt czy bruk, niz lekarz, ktory przez kilka lat nie mial zycia studiujac a teraz kroi np twoja matke!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Siedzą bo pracując tutaj są w stanie odłożyć z 3000-5000 zł miesięcznie a w Polsce nawet tyle nie zarobią od dlaczego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
właśnie ci człowieku wytłumaczyłem

z czym masz problem magik24 ?? przecież napisałem ci że nie jest łatwo

no chyba że masz dużo pieniędzy i wybierasz się tutaj na wycieczkę --- w co wątpię

nie wiem co dla Ciebie oznacza źle ?? dla mnie na przykład jak mam zatwardzenie -- zależy co dla kogo

jest takie powiedzenie ,, wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma ,, ---

ktoś z Australii napisze że jemu tam jest najlepiej --- zapytam dlaczego ?? on powie ,, bo tak ,,

złotego środka nie ma do póki nie przekonasz się na własnym tyłku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Magik24 napisał:
powiatowy myśliciel ogarnij brochę człeku. kto tu mówił o wszystkim na raz.

W dalszym ciągu nikt mi nie odpowiedział na pytanie " czemu tam do chuja siedzicie jak jest tak? źle.Czy chociaż jedna osoba poprze odpowie mi i poprze to faktami?

No ja moge poprzec. W PL mam tylko mieszkanie, 70 m2 a to za male dla mnie i dwojki dzieci. Nie chce mi sie wracac tam i pracowac w jakiejs szkole za 2000 zl, wysluchiwac wrzaskow na przerwie i rozwiazywac problemow uczniow z patologicznych rodzin.
Nie chce mi sie placic 5 baniek czynszu plus prad, internet, telefon, gaz wyjdzie z 1000zl, normalnie nie chce mi sie wegetowac za tysiaka w PL
A w NOrge to ja mam dostep do norweskiej tv, internet, telefon i inne pierdoly daje w koszty, mam piekny widok z balkonu, nikt mi nie zwraca uwagi na to, ze nie jestem elegancko ubrana, wszyscy sie usmiechaja, nie ma awantur na klatkach schodowych, sa tanie bilety do kina, do teatru drozsze. No i mam przystanek 3 minuty od domu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
właśnie Hilton idę spać

bo czytać mi się nie chce czyiś fantazji , nie wiem sennych , alkoholowych itd.....

każdy tylko potrafi dobrze pisać -- bo najłatwiej

ale jak trzeba stawić czoło rzeczywistości to niektórym nóżki od razu miękną i mają ciepłego stolca na dzień dobry w spodniach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Magik24 napisał:
[quote]powiatowy myśliciel ogarnij brochę człeku. kto tu mówił o wszystkim na raz.

W dalszym ciągu nikt mi nie odpowiedział na pytanie " czemu tam do chuja siedzicie jak jest tak? źle.Czy chociaż jedna osoba poprze odpowie mi i poprze to faktami?[/quote

siedzimy tu w tej chwili na tzw.przetrzymanie.....
Mamy po kilkaset tysiecy na koncie,a to zbyt mało na jakis powazny,własny biznes w polandii....
poza tym teraz wybory w pl, wiec pełno tych plakatów, wieców wyborczych,agitacji,itp.....
poza tym kto ci powiedział,ze tu jest "tak zle"?
Tu jest bosko i w ogóle daja wszystko za darmo,dbają o nas jak o swoich,lezymy o sączymy drinki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
Hilton czyli nie jest tak źle. Chociaż życie nie jest bajeczne to i tak na dzień dobry mamy lepszy standard.. Czy może źle rozumiem Twój przekaz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
marianek73 migasz się od odpowiedzi. tyle ci powiem. Sam nie wiesz co powiedzieć i chuj.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Magik24 napisał:
Hilton czyli nie jest tak źle. Chociaż życie nie jest bajeczne to i tak na dzień dobry mamy lepszy standard.. Czy może źle rozumiem Twój przekaz

Magik24 zamiast dyskutować ucz się języka i szukaj pracy bo marnujesz czas i pamietaj norweg nie da ci pracy jak nie masz doświadczenia i referęcji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok