Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
pawel kamilowski Rafal Wisniewski Marek Łaźniowski Eryk Rutkowski Sylwia Jaworska zanecia1988 Bartek Plesniak szarak125 (7044 niezalogowanych)
26 Postów

(Magik24)
Wiking
gabriel widzisz nareszcie coś sensownego powiedziałeś a nie zacząłeś od zabawy w detektywa. A no na początku pytałem kulturalnie ale jak widać dopiero po paru chamskich odzywkach usłyszałem coś konkretnego. Czy to tylko moja wina? Czy może tez osób którzy się wymądrzają i zniechęcają z samego wejścia nie powiedziawszy mi o co tak naprawdę kaman?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
koalski

"Tu zgodziłbym się z gabrielem, że temat jest mocno podpadający pod prowokację.
Nie pierwszy raz i nie ostatni."

o jakiej prowokacji mówisz?? za cholerę nie rozumiem ciebie i Gabriela.Po co mi jakieś prowokacje?
Ojciec mi umarł przed moją 18stką to trzeba było do roboty zapierdalać od razu po szkole aby matce w utrzymaniu domu i brata pomóc a nie za studiami się oglądać.Od to cała Prowokacja.

Mnie wkurwiacie tym pieprzeniem bez sensownym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Magik24 napisał:
jak widać dopiero po paru chamskich odzywkach usłyszałem coś konkretnego. Czy to tylko moja wina? Czy może tez osób którzy się wymądrzają i zniechęcają z samego wejścia nie powiedziawszy mi o co tak naprawdę kaman?
no może i parę konkretów ode mnie
jako widzisz po wypowiedziach, zdecydowana większość bywalców MN dorobiła się w Norge nerwicy, alkoholizmu i qurestfa
tak naprawdę to ci co czegoś potrafią się dorobić, to nie mają czasu, aby go marnotrawić na takich forach
póki jesteś młody, zdrowy, głupi i silny to śmiało możesz jechać do bogatych krajów i nie utoniesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
jasta102 tak naprawdę to ci co czegoś potrafią się dorobić, to nie mają czasu, aby go marnotrawić na takich forach Zaskoczyła mnie twa wypowiedź,ale coś pewnie w tym jest ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
W zasadzie po 7,5 godzinach pracy kazdy robi to, na co ma ochote. Ktos ma ochote spedzic godzinke na forum to spedza.

W Norwegii, tak jak i w kazdym innym cywilizowanym kraju, trzeba pracowac abyc zyc na normalnym poziomie. Tu tez sa narzekacze, jak wszedzie. Ale miodem i mlekiem to tu rzeki nie plyna.
Nie nalezy sugerowac sie podnieceniem polskich zon, ktorym mezowie co miesiac przysylaja do Polski NOKi, bo wtedy wydaje sie ze Norwegia jest zajebista, zarobki takie, ze nie wiadomo na co wydawac. Rzeczywistosc jednak daje takim zonom kopniaka na powitanie zaraz po ich przeprowadzce do NO
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
Hilton czyli zarobki rzędu 8tys netto PLN to bujda? opisz jak to wygląda z zarobkami i wydatkami będę wdzięczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton, jeśli te "żonki" to o mnie, to wiedz, że mi mąż jeszcze nic nie przysłał i na razie nie przyśle, wiemy, że trzeba się na nowo tam urządzić.
Ja mam swoje lata, umiem liczyć i planowac przyszlość. Nie bujam w obłokach o rzekach mlekiem i miodem płynących. Wiem ile musimy liczyc na mieszkanie, na wyżywienie na osobe, pośrednie wydatki i ile nam zostanie.. i dodam, że w moich wyliczeniach zawyzam koncowe kwoty. Wiem ze na teneryfe co miesiac nie bedziemy latać, ale mimo to bedzie o niebo lepiej niż w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
... i prosze nie brać tej teneryfy na serio...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Magik24 napisał:
Hilton czyli zarobki rzędu 8tys netto PLN to bujda? opisz jak to wygląda z zarobkami i wydatkami będę wdzięczny

8 tys. zl netto to okolo 16 tys. koron netto, ale trudno rozmawiac o kwocie netto, bo podatek zalezy od zarobionej kwoty. Poza tym zarobki podaje sie rocznie.
Ja ci moge napisac to co wiem, sa to prawdziwe dane. Napisze "okolo", bo nie ma sensu wpisywac dokladnych kwot ( dane sa dpstepne na stronie intern. urzedu podatkowego )

Wykwalifikowany elektryk w Oslo Sporveier AS - okolo 400 000 koron rocznie

Inzynier projektant w norweskiej firmie - okolo 600 000

Lekarz neurochirurg w Rikshospitalet w Oslo - okolo 1 400 000 koron rocznie

Sprzedawca w sklepie spozywczym - 180 000 koron ( nie wymaga wyksztalcenia )

Budowlaniec wykwalifikowany ok 250 000 koron

Pracownik sadu z wykszt. prawniczym - ok 300 000 ( mniej niz elektryk)

Prawnik w EFTA - 450 000
Wspolwlascicel kancelarii prawnej w Oslo - 1 800 000 koron

Urzednik np. w NAV ( taki norweski ZUS ) . okolo 220 000

Podane kwoty dotycza pracy na caly etat. Podalam zarobki osob, ktore znam osobiscie.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jasna napisał:
Hilton, jeśli te "żonki" to o mnie, to wiedz, że mi mąż jeszcze nic nie przysłał i na razie nie przyśle, wiemy, że trzeba się na nowo tam urządzić.
Ja mam swoje lata, umiem liczyć i planowac przyszlość. Nie bujam w obłokach o rzekach mlekiem i miodem płynących. Wiem ile musimy liczyc na mieszkanie, na wyżywienie na osobe, pośrednie wydatki i ile nam zostanie.. i dodam, że w moich wyliczeniach zawyzam koncowe kwoty. Wiem ze na teneryfe co miesiac nie bedziemy latać, ale mimo to bedzie o niebo lepiej niż w Polsce.

Jasna, nie o tobie. Ja jestem dosc rozgarnieta osoba i domyslialm sie ze nic ci jeszcze nie przyslal, bo czeka piaty tydzien na nr personlany
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok