Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
pawel kamilowski Rafal Wisniewski Marek Łaźniowski Eryk Rutkowski Sylwia Jaworska zanecia1988 Bartek Plesniak szarak125 (7052 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
o CHusteczka....
kolor twoich włosów idealnie odzwierciedla twoj charakter ciemna....
Znam i owszem, mysle ze bardziej niz ci sie wydaje i liczyc dokładnie potrafie!
Moje pytanie brzmi > po co przyjedziesz do No?
Twoje dziecko tez bedzie za male,zeby zostac samo, a ty pracy tez nie dostaniesz z marszu.....
A moze jak wiekszosc : zatrudnisz polska opiekunke do dziecka( na czarno), potem sama znajdziesz sobie dwa/trzy domki do sprzatania(tez na czarno) i bedziecie zyli długo i szczesliwie czerpiąc zyski z opieki społecznej,wydajac pieniadze na które my musimy tyrać płacąc ogromne podatki.....
A mieszkanie w Bytomiu wynajmiecie(tez na czarno)nie płacac ani grosza Urzedowi skarbowemu.....
Jakie to baaardzo realne.....
A potem narzekanie jak to zle sie dzieje w Polsce......
PS: Chcesz zmienic swiat, to zacznij go zmieniac od siebie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jasna napisał:....Widze, że doskonale znasz realia zycia w rodzinie zyjac tam.. z dala od własnej
Dla uświadomienia ...Twojej Ignorancji I ZŁOŚLIWEJ wrednowatej ZACZEPKI ...!!! .
Hilton przyjechała Tutaj z pełną rodziną ...
I dzieci Swoje ma przy Sobie Tutaj w Norge .
I Tu również pracuje ...by było Jej lepiej niż było w Polsce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
to do mnie było purple ......
Znów chlasz ten bimber na ketchupie?
Gabrys > ona tam od ciebie jest......
twoja kochana krajanka pokazała nam prawdziwe ja
Ludzie z sandviki beda niebawem masowo emigrowac,bo kto normalny z nią tam wytrzyma.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Jasna napisał:....Widze, że doskonale znasz realia zycia w rodzinie zyjac tam.. z dala od własnej
Dla uświadomienia ...Twojej Ignorancji I ZŁOŚLIWEJ wrednowatej ZACZEPKI ...!!! .
Hilton przyjechała Tutaj z pełną rodziną ...
I dzieci Swoje ma przy Sobie Tutaj w Norge .
I Tu również pracuje ...by było Jej lepiej niż było w Polsce .

ja do MArijanka w te słowy się odezwałam Poczytałam posty Hilton i wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marianek73 napisał:Gabrys > ona tam od ciebie jest...... ....
Odpowiadam jedynie gwoli wyjaśnienia ...
Bytom /o ile faktycznie tam..."Jasna"...mieszka /... to nie Chorzów ...
Mało tego to zwykłe Gebelsowo ... przed wojną Chorzów powrócił do Polski a Bytom nie .
Po wojnie Rosjanie wywieźli z Bytomia wszystkich bez wyjątku a zasiedlili Swoimi zausznikami ...
Rdzenni Powojenni Chorzowianie , zawsze z pogardą mówili o Bytomianach ...to zwykli Komuniści stalinowscy ... I to wyziera z wypowiedzi ..."Jasnej"... Jej ukryta pogarda dla Innych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jasna, nie chodzi mi, aby kupowac rzeczy z serii TIP, ale o to, zeby nie kupowac rzeczy zbednych. Co do balonika - kazdy rozpieszcze wlasne dziecko wedlug uznania. Moja corka nie chce balonika, bo ma ksiazeczki, kredki, farby. Ale za to nie ma 120 bajek na dvd, mokrych chusteczek i innych pierdol.
Tak probujesz okrezna droga zalagodzic sytuacje Ale chyba wiedzialas z mezem ile kosztuje dziecko w momencie jak sie na nie decydowalas.
Moje dzieci nie maja wszystkiego tego, co by chcialy, a sa szczesliwe, zdrowe i usmiechniete. A nie maja dlatego, ze sa uczone, ze aby "cos wyjac najpierw trzeba wlozyc". Ja moim dziciom tlumaczylam od najmlodszych lat, ze nie mozna miec wszystkiego i ze nie ma nic za darmo. Ale to juz jest temat do innego watku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
gabriel napisał:
marianek73 napisał:Gabrys > ona tam od ciebie jest...... ....
Odpowiadam jedynie gwoli wyjaśnienia ...
Bytom /o ile faktycznie tam..."Jasna"...mieszka /... to nie Chorzów ...
Mało tego to zwykłe Gebelsowo ... przed wojną Chorzów powrócił do Polski a Bytom nie .
Po wojnie Rosjanie wywieźli z Bytomia wszystkich bez wyjątku a zasiedlili Swoimi zausznikami ...
Rdzenni Powojenni Chorzowianie , zawsze z pogardą mówili o Bytomianach ...to zwykli Komuniści stalinowscy ... I to wyziera z wypowiedzi ..."Jasnej"... Jej ukryta pogarda dla Innych.

Tyle odnosnie bycia polakiem
Jestem za młoda na stalinowca i komuniste, za to wolę myśleć ze jestem ze Ślaska, nie mam zamiaru odpowiadac za przodków ktorzy to powracali do polski czy nie..
a co do "ukrytej pogardy", dlatego tu tyle postów wyszło ode mnie bo szanuję ludzi i ich wybory, ale nie zgadzam sie z obrazaniem i gnojeniem ( jak to cudownie wychodzi ostatnimi czasu mariankowi).

Hilton, nie o "łagodzenie" mi chodzi.. po prostu mam wrazenie ze mowimy o tym samym ale ty bierzesz przypadkowe przykłady, ktorymi opisuję sytuację i traktujesz je dosłownie.
Sama napisałas ze jestes tu by było lepiej, bo 70m wam nie starcza. Nam chodzi o to samo. I nie jest to kwestia cholernych chusteczek czy biletu do kina. Po prostu końcowy bilans jest klarowny i dla nas nie bylo dlugich przemyśleń- mielismy okazje cos zmienic na lepsze i staramy sie ja wykorzystać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jasna, nie wymiguj sie, ze byly to przypadkowe przyklady, bo zrobilas tu niezly kalkulator wydatkow w Pl . Ja tylko chcialam ci pokazac, ze te twoje przyklady nijak sie maja do argumentowania tego, co chcialas argumentowac.
Jak dolaczysz z corka do meza, to przekonasz sie jak jest w Norwegii. Tu nie ma nic za darmo. Jezeli wynajmie duze mieszkanie, to bedzie duzo placil. Zanim znajdziesz prace to nie bedzie wam lekko, chyba ze raz w miesiacu bedzie dostawa mielonki sztygarskiej z Bytomia.
Bo na jedzenie, takie normalne, nie TIP trzeba wydac okolo 8 tys. koron, kasa idzie jak woda, nawet nie wiesz kiedy. Ale przynajmniej do kina pojdziesz, bilet 100 koron.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
klasyczny przebieg tasiemca na MN pod tytułem "wyjazd do NO....."

każdy swoje wie najlepiej, a kto uważa inaczej tego trzeba obrzucić błotem.
Kompleksy trzeba przecież jakoś leczyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Zuzu napisał:
klasyczny przebieg tasiemca na MN pod tytułem "wyjazd do NO....."

każdy swoje wie najlepiej, a kto uważa inaczej tego trzeba obrzucić błotem.
Kompleksy trzeba przecież jakoś leczyć.

...a przy okazji "pomocy" - towarzyski lans i promocja własnej dupy.

Tu zgodziłbym się z gabrielem, że temat jest mocno podpadający pod prowokację.
Nie pierwszy raz i nie ostatni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok