Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
pawel kamilowski Rafal Wisniewski Marek Łaźniowski Eryk Rutkowski Sylwia Jaworska zanecia1988 Bartek Plesniak szarak125 (7052 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
nie zniechecajmy mlodego kolegi- niech przyjedzie zycie tutaj skopie mu tylek to szybko spokornieje,nastepne posty beda... rodacy pomocy,albo co zrobic jak mi ie placa, itp.itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Oj dajcie spokój jest młody wszystko przed nim, może orientując się w temacie będzie miał lepszy start w Norwegii, nie każdy tutaj musi dostać po dupie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
niech kolega wejdzie sobie na finn.no,tam sa oferty pracy .ceny wynajmu,auta do sprzedania,milej lekturki i twardej dupy w zetknieciu z ziemia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ja mu jakos nie wróże tu kariery, chocby ze wzgledu na jego "pokore"......
no, ale jemu i jemu podobnym sie przeciez nalezy.....
On musi miec juz,bo przeciez tyle lat ciezko harował w polsce,a niczego sie nie dorobił......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
... i zaraz bedzie raban, że się nie znam i ..uja wiem bo przeciez nie mieszkam w norge..

ALE

Maż pracuje w Norwegii i jednego jest pewien, ze do Polski do pracy nie wróci. Inna jakość pracy, płacy i życia. Mam na myśli fakt ze teraz ma wszystko jasno okreslone, ze tyle i tyle zarabia, co rok dostaje taka a taka podwyzke, premię od tego i tego. Jasne, że nie jest to standard, z tego co tu ludzie piszą to jest sporo szumowin a nie pracodawców.
Tak, mieszkania są drogie (i to bardzo) i cięzko jest wynając coś bo chętnych jest duuuzo, ale zawsze mozna isc na pewne ustepstwa i na kilka miesiecy wynając u kogos pokój ( a tych ogłoszen jest trochę nawet na tym forum), a co za tym idzie kaucja jest o wiele mniejsza ( zazwyczaj 1mczny czynsz) i mozna sobie odłozyc pieniadze na jakies auto na poczatek.

Co do pracy to poczytaj ogłoszenia ( np te tłumaczone na głownej stronie forum) i obczaj kogo najbardziej poszukują i w kierunku czego jestes w stanie sie wyszkolić.
Jestem przekonana, że warto bo jakos zycia jest o niebo lepsza niż w Polsce.
Masz pytania, pisz na priv

( i w (_I_) mam komentarze tego frustrata życiowego, który chyba od niedawna cierpi na jakąś chorobę zawodową czyt. hemoroidy, sam nic konstruktywnego nie umie z bólu napisać, więc niech nie sapie, że się wymądrzam i co tam jeszcze mu przyjdzie do głowy)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zycie to najlepszy nauczyciel,napewno go nauczy.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:
...
I wyjechałem tylko dlatego,zeby szybko(w kilka lat) odłozyc wieksze pieniadze na spokojna przyszłosc!

Podsumowując > do roboty kurwa jego mac!

miałeś na myśli prywatną klinikę psychiatryczną
pewnie
bo widać, że stadium nerwicy już wyraźnie zarysowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Magik24 napisał:
...-Mam 24 lata...
...-Szczególnie interesuję mnie Norwegia ponieważ siostry znajomi bardzo sobie chwalą
-z jakim zawodem najlepiej wyjechać?
-o jaką pracę łatwo w Norwegii

-ile średnio laik zarobi
-czy łatwo znaleźć jakieś fajne atrakcyjne cenowo mieszkanie?
-ile na takie mieszkanie z wszystkimi opłatami trzeba wydać?
-ile średnio wydam na jedzenie i inne rzeczy dla 2ch osób?
-jak z opieka medyczną?
-w jakie rejony Norwegii najlepiej się wybrać żeby nie było za bardzo zimno w 4ry litery?
-czy da coś się odłożyć gdy pracują 2 osoby?
-jak z motoryzacją? drogie są samochody i utrzymanie ich(paliwo) bo naprawić to sam naprawię.

Wiesz ... mam takie wrażenie Iż ten Twój temat i zadane pytania , to zwykła podpucha ...
-Z jednej strony piszesz , że masz Już 24lata ...
-Z drugiej strony pytasz się z jakim zawodem najlepiej wyjechać i o jaką pracę jest łatwo .
TO TY NIE MASZ JESZCZE SWOJEGO KONKRETNEGO ZAWODU ...!!! I to w wieku 24lat ...!!!! , dla Mnie osobiście , to czysta ściema .
Reszty postu nie będę dalej komentował , szkoda nerwów
Przecież masz bliskich znajomych , przyjedź do Nich na tydzień / Miesiąc ,zobacz co i jak .i będziesz wiedział wszystko z pierwszej ręki .
Przecież My tu na Forum z nudów ... ,możemy cuda niewidy wypisywać . Kto to w Polsce sprawdzi ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Popieram Gabriela w 100% jak nigdy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
marianek73 hahaha ładnie masz. Nervosol powinien Ci pomóc.Nie pisz już więcej, ja Ciebie proszę bo naprawdę nic tu nie wnosisz tylko pierniczysz 3po3.

gabriel Wiesz zasadniczo masz racje. 24 lata człowiek bez zawodu? Podejrzane. Lecz nie zawsze życie się układa tak jak chcemy i czasami nie mamy szansy pójścia gdzieś wyżej.Ale jak za jakiś czas widzimy cień szansy na lepsze jutro to trzeba to wykorzystać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok