Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Mam 24 lata mieszkam 60km od Stolicy PL Warszawy
. Coraz częściej zastanawiam się nad swoją przyszłością i powiem szczerze że nie widzę siebie w moim ojczystym kraju. Sami wiecie jak jest. Człowiek albo tyra jak wół albo siedzi na bezrobociu bo warunki pracy dają dużo do myślenia. Może co do samej wykonywanej pracy można nie mieć zastrzeżeń to jednak płaca często dołuje.
Czasami człowiek czuje się jakby dostał porządny strzał w mo.de od życia i zastanawia się "a co mnie tu trzyma? czemu by nie wyjechać w cholerę stąd..". Niby szkoda opuszczać swoją ojcowiznę i rodzinę.Ale dłużej zastanawiając się przychodzi do głowy myśl stwierdzająca " Przecież będę miał swoją rodzinę przy sobie, żonę dziecko.. A ojczyzna pozostanie w sercu. Trzeba iść tam gdzie jest lepiej a nie jak ślepiec tkwić w miejscu ze strachem przed zmianami"..
Dlatego też postanowiłem wzbogacić się o wiedzę w jakim kraju będzie mi najlepiej.Szczególnie interesuję mnie Norwegia ponieważ siostry znajomi bardzo sobie chwalą wyjazd tam i mówią że za cholerę nie wrócą do szarej Polskiej rzeczywistości.
Dlatego też moi drodzy mam taką prośbę aby każde z was które będzie miało chwilę czasu i trochę chęci, opisało mi Norwegię swoimi oczami..
Nie ukrywam że chciałbym znaleźć tu odpowiedź na pytania typu:
PRACA:
-z jakim zawodem najlepiej wyjechać?
-o jaką pracę łatwo w Norwegii
-ile średnio laik zarobi
ŻYCIE:
-czy łatwo znaleźć jakieś fajne atrakcyjne cenowo mieszkanie?
-ile na takie mieszkanie z wszystkimi opłatami trzeba wydać?
-ile średnio wydam na jedzenie i inne rzeczy dla 2ch osób?
-jak z opieka medyczną?
-w jakie rejony Norwegii najlepiej się wybrać żeby nie było za bardzo zimno w 4ry litery?
-czy da coś się odłożyć gdy pracują 2 osoby?
-jak z motoryzacją? drogie są samochody i utrzymanie ich(paliwo) bo naprawić to sam naprawię.
Myślę że wypisałem takie najważniejsze i mniej ważne punkty. Za wszelkie mądre odpowiedzi i poświęcony mi czas bardzo dziękuję..
Pozdrawiam Paweł
Mam 24 lata mieszkam 60km od Stolicy PL Warszawy

Czasami człowiek czuje się jakby dostał porządny strzał w mo.de od życia i zastanawia się "a co mnie tu trzyma? czemu by nie wyjechać w cholerę stąd..". Niby szkoda opuszczać swoją ojcowiznę i rodzinę.Ale dłużej zastanawiając się przychodzi do głowy myśl stwierdzająca " Przecież będę miał swoją rodzinę przy sobie, żonę dziecko.. A ojczyzna pozostanie w sercu. Trzeba iść tam gdzie jest lepiej a nie jak ślepiec tkwić w miejscu ze strachem przed zmianami"..
Dlatego też postanowiłem wzbogacić się o wiedzę w jakim kraju będzie mi najlepiej.Szczególnie interesuję mnie Norwegia ponieważ siostry znajomi bardzo sobie chwalą wyjazd tam i mówią że za cholerę nie wrócą do szarej Polskiej rzeczywistości.
Dlatego też moi drodzy mam taką prośbę aby każde z was które będzie miało chwilę czasu i trochę chęci, opisało mi Norwegię swoimi oczami..
Nie ukrywam że chciałbym znaleźć tu odpowiedź na pytania typu:
PRACA:
-z jakim zawodem najlepiej wyjechać?
-o jaką pracę łatwo w Norwegii
-ile średnio laik zarobi
ŻYCIE:
-czy łatwo znaleźć jakieś fajne atrakcyjne cenowo mieszkanie?
-ile na takie mieszkanie z wszystkimi opłatami trzeba wydać?
-ile średnio wydam na jedzenie i inne rzeczy dla 2ch osób?
-jak z opieka medyczną?
-w jakie rejony Norwegii najlepiej się wybrać żeby nie było za bardzo zimno w 4ry litery?
-czy da coś się odłożyć gdy pracują 2 osoby?
-jak z motoryzacją? drogie są samochody i utrzymanie ich(paliwo) bo naprawić to sam naprawię.
Myślę że wypisałem takie najważniejsze i mniej ważne punkty. Za wszelkie mądre odpowiedzi i poświęcony mi czas bardzo dziękuję..
Pozdrawiam Paweł