Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Omdigattnix omdigattnix
(Omdigattnix)
Wiking
@boj fra oszlo

No dobrze, tak mnie wypytujesz, widze, ze chcesz do Niemiec. Ok , powiem Ci. Nic mi nie zalezy, zeby nie powiedziec. Legalnie to ty mozesz jako budowlaniec dostac najnizsza stawke godzinowa czyli 8,50 Euro ale nikt tak tez nie robi, tylko zatrudnia sie za 5 Euro ludzi z Ukrainy na wizie 90 dni albo tak jak robia z Rumunami za 3 Euro do uboju na mc a potem wymiana. Wystarczy danych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Omdigattnix napisał:
@boj fra oszlo
Ja tylko powtorze, moze da Tobie to cos do myslenia, moze zapali Ci sie jakies swiatelko w glowie, ale oczywiscie nie mam zamiaru tu nikogo przekonywac. Pojedz zobacz jak tam jest, w czym problem.
Dobrze to ujales... nie wiem czy najwieksza.. ale gospodarka niemiecka jest napedzana smieciowkami, to nawet kazde dziecko w Niemczech o tym wie.
Tak tak.. duzo ludzi wierzy jeszcze w niemiecka propagande sukcesu ale realia sa jakie sa. Czasami to nawet rozbraja do smiechu.

..klepiesz bzdury,dobrze że nie zwalasz wszystkiego na uchodżców..to plus
...wg mnie masz nie więcej niż 25 lat
...kochasz TVRepublike i WC Cejrowskiego
...zejdz ze żle obranej drogi!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...2 opcja
...z powodu wieku,mądrości ,doswiadczenia zawodowego
...czyli brak ww.
...nie mogłes znależc pracy tam,Tak?
...a to co ci oferowali to było te 3 Euro?
...Ps. dlaczego piszesz na tym forum ?
...bo wydaje mi się ,że nie ma ciebie tutaj w NO..
...internet bez granic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Omdigattnix omdigattnix
(Omdigattnix)
Wiking
A wedlug mnie to Ty jestes internetowym trollem robiacym bezpodstawne i bez pokrycia aluzje polityczne i nic nie wiesz o ekonomii ogolnie, jak rowniez nie masz najmniejszego pojecia o gospodarce niemieckiej, o rynku pracy w niemczech itp. Do tego dochodzi fakt, ze jak sie czyta Twoje posty to ma sie wrazenie, ze chcesz kogos zwalczac, sam nie wiesz kogo i uderzasz tak na slepo. Moze to wyraz Twojej frustracji ale to juz nie moj problem. Dla mnie taka dyskusja z kims, kto akceptuje tylko swoje poglady nie ma sensu. Jedz do Niemiec, sprawdz sam jak tam jest a potem napisz tutaj. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Omdigattnix omdigattnix
(Omdigattnix)
Wiking
Prawda jest taka, ze np. Niemcy to, ze znalezli sie na czele tej statystyki, mnie osobiscie ani nie dziwi ani nie zachwyca. Dlaczego? W Niemczech nie ma praktycznie juz stalych pelnych etatow. Na stalych, nieokreslonych czasowo i pelnych etatach pracuje tylko niewielka rdzenna elita, ze tak sie wyraze. To sa albo pracownicy urzedow albo czolowki zarzadzajace firmami. Reszta ludzi pracuje na tzw. dole, na smieciowkach na pare godzin. Np. za 450 Euro caly miesiac po 2 godziny dziennie, albo za najnizsza podstawowa czyli 8,50 Euro za godzine np. 20 godzin w mcu. Nie chodzi o to czy tu ktos jest leniwy czy nie, nie to jest powodem, tylko i wylacznie brak miejsc pracy w pelnym wymiarze godzin. Dlaczgo braukuje tych pelnych miejsc pracy w Niemczech? Otoz, koncerny wykalkulowaly sobie, ze po co maja kogos ubezpieczac, placic skladki na rente pracownika i placic mu porzadna pensje, skoro panstwo zgadza sie na smieciowki i na zatrudnianie pracownika bez ubezpieczen za 450 Euro. Dlatego w Niemczech prawie wszyscy nowi pracownicy sa zatrudniani na 450 Euro na miesiac w niepelnym wymiarze godzin, tzw. 20-50 godzin na miesiac. Tu juz niektorzy maja po dwa a nawet trzy miejsca pracy jednoczesnie zeby zwiazac koniec z koncem. W Norwegii sprzataczka zarobi jakies 25 Euro na godzine na szaro a w Niemczech 10 Euro albo maksymalnie 15 Euro. Makrelcia dogadala sie z koncernami i juz nie ma calych etatow w pelnym wymiarze i nie bedzie. Dlatego Niemcy sa w czolowce w tej statystyce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Na stalych, nieokreslonych czasowo i pelnych etatach pracuje tylko niewielka rdzenna elita, ze tak sie wyraze. To sa albo pracownicy urzedow albo czolowki zarzadzajace firmami.

...ale brednie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-19  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Omdigattnix omdigattnix
(Omdigattnix)
Wiking
@boj fra oszlo
Ten cytat dedykuje Tobie - @boj fra oszlo i tym zakanczam ta przydluga dyskuje. Powodzenia.

"Czasami czlowiek sadzi, ze ujrzal juz dno studni ludzkiej glupoty, ale spotyka kogos dzieki komu dowiaduje sie, ze ta studnia jednak nie ma dna" Stephen King
Zgłoś wpis
Oceń wpis:18  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Manitou)
Początkujący
Omdigattnix napisał:
@boj fra oszlo
No dobrze, tak mnie wypytujesz, widze, ze chcesz do Niemiec. Ok , powiem Ci. Nic mi nie zalezy, zeby nie powiedziec. Legalnie to ty mozesz jako budowlaniec dostac najnizsza stawke godzinowa czyli 8,50 Euro ale nikt tak tez nie robi, tylko zatrudnia sie za 5 Euro ludzi z Ukrainy na wizie 90 dni albo tak jak robia z Rumunami za 3 Euro do uboju na mc a potem wymiana. Wystarczy danych?

Skoroś taki oblatany w tych niemieckich sprawach to może i mnie podasz takie skromne dane.
Ile kosztuje skromne, miesięczne wyżywienie dla jednej dorosłej osoby, pracującej fizycznie.
- skromne co nie znaczy by z głodu ważyć jak piórko i słaniać się z niedożywienia.
Ot takie by mieć siłę iść codziennie do pracy i przetrwać tam do fajrantu dzień w dzień przez cały miesiąc.
I jeszcze jedno, ile kosztuje miesięcznie wynajęcie, skromnego samodzielnego pokoju, takiego w kolektywie.
ZNACZY:
- pokój jednoosobowy,
jednak, wspólna kuchnia, łazienka, i ogólnie dostępny "pokój stołowy/wypoczynek z telewizorem i internetem.
Dziekuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paździoch
(MarianPazdzioch)
Wiking
oj to chyba ja jakiś dziwny jestem. Pracuje 6 dni w tyg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
andrzej32
(andrzej32)
Nowicjusz
Nortwegia ukrywa bezrobocie
wszyscy pracuja na telefon albo na czesc etatu
kto ma fasta to przez pol roku choruje
to i godzin nie maja
za to
Według raportu "2018 Global Wealth Migration Review", który sporządziła New World Wealth, Polska jest w gronie 10 najbezpieczniejszych dla kobiet krajów świata. Oto ranking:

Polska najbezpieczniejszym dla kobiet dużym krajem Europy

Według raportu "2018 Global Wealth Migration Review", który sporządziła New World Wealth, Polska jest w gronie 10 najbezpieczniejszych dla kobiet krajów świata. Oto ranking:
1. Australia
2. Malta
3. Islandia
4. Nowa Zelandia
5. Kanada
6. Polska
7. Monako
8. Izrael
9. USA
10. Korea Południowa
Ranking oparto na procencie kobiet, które były ofiarami poważnych przestępstw.
według raportu PwC Polska jest wśród 10 państw świata o najniższych nierównościach płac kobiet i mężczyzn i najszybciej na świecie zniesie te nierówności - wbrew kolportowanym mitom nie dlatego, że mamy niezbyt wysokie pensje, gdyż w innych krajach o podobnym poziomie płac są znacznie większe nierówności;
- według badania UE w Polsce jest najmniejsza skala przemocy wobec kobiet - i to wbrew mitom kolportowanym przez media nie wynika to z niezgłaszania na policję, badanie bowiem dotyczyło realnego poziomu przemocy a nie tylko tego zgłaszanego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok