Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pomoc socjalna w Norwegii – na czym polega i jak można ją uzyskać? - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Pomoc socjalna w Norwegii – na czym polega i jak można ją uzyskać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Kobinski
(marcino0211)
Wiking
Odpowiadam : należy zatem chlac wóde ile wlejzie az kasy braknie lub cpac itp. Mieć w głębokim powazaniu pracę udawać skrzywdzonego przez los i żyć na koszt podatników, można udawać nastoletniego muzulmanina nawet tuż przed 40 . Ogólnie mówiąc trzymać sztame z lewacka logika i brzydzi się pracą czyli robić wszystko by cywilizacja białego człowieka coraz bardziej obchodziła od Boga . Niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Iza123)
Wiking
No, dobrze ale tak poważnie jesli ktos znalazł sie w krytycznej sytuacji, został tutaj bez środków do zycia to od czego zacząć ??? Aby uzyskać nawet doraźna pomoc i czy wymagany jest stały person nr. ? Pisze tak bo ktos mbie tutaj zaprosił zobligował sie do pomocy i praktycznie postawiłam wszystko na prace i prowadzenie firmy w Norwegii, obecnie nie mam juz do czego wrócić w Polsce , ten kto miał
Mi tutaj pomoc okazał sie alkoholikiem i zaluje mi
Nawet suchego chleba. Nie mam sie gdzie podziać i spie na podłodze gorzej niz zwierze. Zastanawiam sie nad procedura prawna ale nie wiem od czego i czy ktokolwiek mi pomoze i uwierzy. Codziennie jestem poniżana i stosuje sie na mnie psychiczna przemoc na tle sexualnym. Jesli ktos moze mi pomoc to jest moj adres. Prosze o wsparcie izasz71@wp.pl nawet jakaś cennna rade cos ci pomoze nawet w drobnej mierze.Z gory dxiekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Jan Kowalski
(German)
Nowicjusz
Sprawa jest prosta. Jak znasz Norweski to dobrze ale jak angielski to też dobrze, jak nie znasz nawet angielskiego to możesz prosić o tłumacza lub skorzystaj z tłumacza w komórce. Zadzwoń do NAV i na policję, przedstaw sytuację. Albo udaj się tam osobiście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Iza123)
Wiking
Nie mam świadków osoby, które tutaj przebywają sa non stop w stanie upojenia alkoholowego i nie staną po mojej stronie poniewaz nie pije z nimi, w ogole nie spożywam alkoholu. Wniosek jest prosty i taki jest swiat ....,,, zło wygrywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Iza123 napisał:
Aby uzyskać nawet doraźna pomoc i czy wymagany jest stały person nr. ? Pisze tak bo ktos mbie tutaj zaprosił zobligował sie do pomocy i praktycznie postawiłam wszystko na prace i prowadzenie firmy w Norwegii, obecnie nie mam juz do czego wrócić w Polsce , ten kto miał Mi tutaj pomoc okazał sie alkoholikiem
Na jakiej zasadzie tu przyjechałas?
Jezeli na łaczenie rodzin, to mozesz moze udac sie do krisesenter.
Jezeli nie na łaczenie rodzin, to sprawa pewnie gorsza. Załoze sie, ze musisz wtedy wykazac jakie masz wydatki, czyli ile placisz za mieszkanie, prad, itp. Pewnie musisz miec tez zaswiadczenie z pracy o zarobkach lub, ze ciebie zwolnili. Jezeli natomiast nigdy legalnie w Norwegii nie pracowalas i nie jestes tutaj na laczenie rodzin, tylko tak sobie u kogos mieszkasz, to pewnie powiedza ci w NAV, ze nic sie tobie nie nalezy. Pewnie moga przy tym stwierdzic, ze jak sie pracy nie znalazlo przez te pol roku, to nalezy z Norwegii wyjechac.
Ogolnie powinnas pojsc do NAV i tam z nimi porozmawiac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
andrzej32
(andrzej32)
Nowicjusz
a to twoja fima ? i jaki masz nummer ? D numer ? Sprobuj poszukac pomocy w kosciele
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Iza123)
Wiking
nie mam firmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
Iza123 napisał:
Nie mam świadków osoby, które tutaj przebywają sa non stop w stanie upojenia alkoholowego i nie staną po mojej stronie poniewaz nie pije z nimi, w ogole nie spożywam alkoholu. Wniosek jest prosty i taki jest swiat ....,,, zło wygrywa

Napisalem ci wiadomosc ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok