Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
high_octane napisał:
HotLips napisał:
Czyli nadchodzi koniec znanego nam swiata?
Swiat pozostanie ten sam. Za prace dalej beda tak samo placic. Tylko oszczedosci wyparuja. Pieniadze z kont bankowych / obligacje / fundusze emerytalne / akcje.
Nadchodzacy RESET bedzie oznaczal likwidacje dlugow panstwowych po przez likwidacje oszczednosci. Kto nie przejdzie do nowego systemu z realnymi aktywami typu: nieruchomosci, ziemia, maszyny, zloto. Ten bedzie wyzerowany i bedzie zaczynal od zera.

---------
O Matko Bosko. O Matko Bosko - zbierajma dziatki i uciekajma....na Białoruś. Tamuj się to nie ima.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
high_octane napisał:
wolny rynek zrewiduje jaka jest rzeczywista wartosc danego produktu.
hmm
należysz do tych co to jeszcze wierzą, że na świecie istnieje coś takiego jak wolny rynek
no cóż widocznie ja do tej drugiej grupy co wierzą w teorie spiskowe
na pewno wolny rynek nie miał nic wspólnego z faktem, że javle szybko euro do dolara spada z 1,4 do 1,07
czy cena ropy spada o 70 % w ciągu roku
i to tak głowa nie boli od wierzenia w to, ze to się samo zrobiło za sprawą wolnego rynku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
należysz do tych co to jeszcze wierzą, że na świecie istnieje coś takiego jak wolny rynek (...)
czy cena ropy spada o 70 % w ciągu roku
i to tak głowa nie boli od wierzenia w to, ze to się samo zrobiło za sprawą wolnego rynku

Spadek cen surowcow do obecnego poziomu byl mozliwy tylko dzieki dodrukowi waluty. Ilosc dolara w obiegu wzrosla 5x od 2008r. Finansowanie wydobycia ponizej kosztow produkcji odbywa sie przez zwykly dodruk. Teraz nadchodzi czas kiedy przyjdzie zaplacic za ta tania rope w postaci inflacji.

Wolny rynek sprawi, iz w niedlugim czasie 1,5mln na koncie bedzie mialo sile nabywcza 0,3mln.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja to tam cały czas czytam, że największym problem całej gospodarki światowej to jest akurat brak inflacji
czy inaczej deflacja
wszędzie ceny rosną za wolno niż ekonomiści by chcieli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(boddekk)
Wiking
Cześć, podobnie jak Wy szukam mieszkania. Interesuje mnie kawalerka. Nie wiem czy znacie serwis, w którym zamawia się raport dotyczący nieruchomości? W raporcie dostaje się informacje o zadłużeniu, wadach prawnych mieszkania, odległości do przedszkoli, szkół, sklepów, transportu publicznego. Ten serwis to homescanner.pl. Działa od niedawna, ale ja już 3 razy zamówiłam raport i dzięki niemu nie mam mieszkania z lokatorem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok