Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
ale rasisci te norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Quam
(Quam)
Wiking
Kiedy tak słucha się rozmów polskich imigrantów chwalących się ciągłymi nadgodzinami i narzekających na leniwych kolegów Norwegów, pojawia się pytanie - czy norweski rynek pracy wymaga tego od imigrantów?

To prawda polak w dupe wejdzie wszedzie dla paru złoty udowadnianie na sile czegos czego zaluja siedzac w domach z przemeczenia a wszystko po to bo nie potrafimy zniesc tego ze kolega zarobi wiecej , chore zazdrosne spoleczenstwo , brak wspolczucia i pomocy ze stroby rodaka to nasza domena , tylko polak polakowi nie pomoze bez interesownie , popiprzona zeczywistosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
Quam napisał:
Kiedy tak słucha się rozmów polskich imigrantów chwalących się ciągłymi nadgodzinami i narzekających na leniwych kolegów Norwegów, pojawia się pytanie - czy norweski rynek pracy wymaga tego od imigrantów?

To prawda polak w dupe wejdzie wszedzie dla paru złoty udowadnianie na sile czegos czego zaluja siedzac w domach z przemeczenia a wszystko po to bo nie potrafimy zniesc tego ze kolega zarobi wiecej , chore zazdrosne spoleczenstwo , brak wspolczucia i pomocy ze stroby rodaka to nasza domena , tylko polak polakowi nie pomoze bez interesownie , popiprzona zeczywistosc

W takim razie jak jest z tobą?
Pomagasz komukolwiek z rodaków, czy tylko powielasz zasłyszane bajki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów
noregg
(noregg)
Stały Bywalec
Co Wy tak na tych norwegow przeciez to sa tytani pracy nie znacie tego ETOSU PRACY tu w norwegii panujacego.Moj pracodawca jest tego przykladem (pajac jeden )miliony trzepie ma 59lat od 15 lat na urlopie nie byl robi od rana do wieczora mnie wykonczyl (padl mi kregoslup juz o innych sprawach nie wspomne)jak mu pierwsze w zyciu po 23latach zwolnienie przynioslem 8 miesiecy temu to zapytal sie tylko na co i odrazu stwierdzil ze ja na rente musze isc wiec ja jak stwierdzil ze na rente to na rente i tak juz do roboty majac w reku obraz rezonansu magnetycznego nie dam sie nagonic a on coz majac dokladnie to samo co ja (bo jak go nacisnie to do kibla nie moze zdazyc )ani se dupy nie zawroci zeby do lekarza sie wybrac i na rente isc nawet jak go traktor przejechal to jako kulas na zwolnieniu lekarskim pooperacyjnym (skurczybyk) robil i bral z NAV pieniadze.Taki cholerny pracocholik.Ale to trzeba byc naiwnym aby nie wiedziec o c tu w tym wszystkim chodzi.Ja wiem ETOS PRACY Prawda jest taka ze to chytrus jeden gdy sie miliony zarabia to on w dupie ma rente bo ta to by byla tylko z 6G i lat pracy mnie natomiast na te 6G i te 23lata przepracowane to bez mrugniecia okiem wysyla bo na co mu pracownik nie rokujacy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(opolop)
Wiking
Gabriel- napisał:
Quam napisał:

W takim razie jak jest z tobą?
Pomagasz komukolwiek z rodaków, czy tylko powielasz zasłyszane bajki.

ty za to okradasz rodakow
gabriel kapus klamca i zlodziej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Quam napisał:

--------
Deklaruje Ci bezinteresowna pomoc w poslugiwaniu sie jezykiem polskim, gramatyce i ortografii, w cyzelowaniu wypowiedzi pelnych kultury i kwiecistych zwrotow.
A w sprawach innych interesownych dla Ciebie... spierdalaj na drzewo. Altruistow szukaj w noclegowniach albo przy darmowych jadlodajniach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Ten artykul juz kiedys byl,tekst bardziej pasuje do plotek.pl niz tutaj.Polacy sa rozni,podobnie norwegowie.Starsze pokolenie bardziej jest robocze,zas nowe juz mniej,co tutaj wiecej opisywac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Ki8)
Wiking
wszystko zależy od człowieka , a nie od narodowości , zwyczajnie , nie którym ,Polakom , zależy o wiele bardziej na danej pracy z przyczyn oczywistych . Znam Norwegów , co pracują za dwóch , tak i Polaków i innych, Najważniejsze , że się pracuje i poważnie podchodzi do powierzonych obowiązków .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok