Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Marcin Kobinski
(marcino0211)
Wiking
jak Bog chce kogos pokarać to mu rozum odbiera , widać ze przyszedll czas i na Ciebie !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
jasta102 napisał:
za co nienawidzę Polski
za to
że w każdym mieście od 5000 mieszkańców nie ma pomników i ulic
generała Rozwadowskiego, Pana Gomułki, Pana Gierka
że w każdym mieście od 10000 mieszkańców nie ma pomników i ulic generała Zagórskiego, generała Hallera, Sikorskiego i Jaruzelskiego
za to że w każdej gminie stoi pomnik Wojtyły a na wawelu leży Kaczyński
a to tylko początki

juz sie spusciles w raczke
a gdzie dalej

po co pomniki mamy muzeum kresow ziem odzyskanych zolnierzy wykletych
ops nie mamy
braklo pieniedzy
za to starczylo na muzeum zydow za 330 milionow z kosztem utrzymania 10 milionow miesiecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Elise napisał:

Chyba nie za dokladnie przeczytales, to co pisalam wczesniej.

Bardzo dobrze przeczytałam...
Ja nie znając dobrze języka, to jednak na tyle dobrze rozumiałam,że z dzieckiem moim nie ma problemów w przedszkolu i szkole, gdyż razem z dzieckiem przebywałam w gronie jego nauczycieli z uwagi na pracę i nie było problemu, aby zapytać każdego dnia na korytarzu czy jest wszystko dobrze z dzieckiem, czy daje radę itp A częściej nie musiałam pytać, gdyż moje dziecko uczyło się b.dobrze i nie było z nim żadnego problemu.

Co do dzieci,tak mam dzieci i jedno o którym wspominam miałam zabrane przez Barneveren, więc jestem w temacie i rozumie wszystko .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pozazycie napisał:
Co do dzieci,tak mam dzieci i jedno o którym wspominam miałam zabrane przez Barneveren, więc jestem w temacie i rozumie wszystko .
czy to ten przypadek, co jak BV przyszło to mamusia była podpita, i jeszcze przy funkcjonariuszach sobie dla kurażu pifko walnęła
a BV nasłał spławiony norweski kochaś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
proszę sobie tego posłuchać w jaki sposób BV manipuluje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wrzeszczot napisał:

po co pomniki mamy muzeum kresow ziem odzyskanych zolnierzy wykletych
ops nie mamy
ziemie odzyskane
kresy
żołnierze wyklęci
może od tyłu
ja bym ci dał tych żołnierzy
ale rzeczywiście pamiętam jak to będąc dzieckiem kilkakrotnie słyszałem od starszych osób tylko tę wersję
bandziory buszowali po wsiach i rekwirowali pod lufami chłopom żarcie
dla dobra wolnej polski
tamci ludzie już ich dość wyklęli, aby im jeszcze pomniki stawiać i płacić klechom miliony jak w wojsku kapelanom i święcić co chwila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
plagą były gwałty popełniane przez sowieckich maruderów, przede
wszystkim ofiarami były Niemki, ale gwałcono także Polki. W sierpniu 1945 r. właściciel majątku Kotliska w Kutnowskiem skarżył się, iż żołnierze sowieccy z koszar w Skleczkach „co noc, a nieraz i w dzień włamują się na teren folwarku i gwałcą zatrudnione tam Niemki, próbowali także zgwałcić jego żonę. Poza jednostkowymi
aktami gwałtów, zdarzały się ekscesy na skalę masową. Starosta powiatu
łódzkiego informował wojewodę, iż 3 lipca 1945 r. „żołnierze sowieccy z transportu
stacjonującego w 2-ch pociągach na stacji Olechów dokonali większymi
grupami napadu z bronią w ręku na wsie: Zalesie, Olechów, Feliksin i Hutę
Szklaną, rabując gospodarzom ich dobytek i dopuszczając się gwałtów na kobietach
polskich. W obozie dla Niemców w Olechowie zgwałcono 50 kobiet
Niemek. Ludność w panicznym strachu uciekała z domów, porzucając wszystko na
pastwę losu”. Konieczna była interwencja polskich sił bezpieczeństwa z okolicznych
miejscowości i z Łodzi, ale na niewiele się to zdało, skoro następnego dnia
żołnierze sowieccy zaatakowali inne wsie, gdzie znowu dopuścili się gwałtów
i rabunków.
Nierzadko napady dokonywane przez żołnierzy sowieckich kończyły się strzelaniną. Podczas napadu rabunkowego w gm. Radogoszcz, w końcu lipca 1945 r., żołnierze sowieccy postrzelili dziecko. W miesiąc później w podłódzkich Łagiewnikach
znaleziono zamordowaną bestialsko kobietę. Dochodzenie wykazało, iż zabili ją żołnierze sowieccy.

(Janusz Wróbel, Wyzwoliciele czy okupanci? Żołnierze sowieccy w Łódzkiem 1945-1946,[w:] Biuletyn Instytutu Pamięci Narodowej, nr 7/2001, str.41)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Odtąd już kłamstewka takie małe jak dotychczas będą bez znaczenia . Nie będą zaprzątać uwagi, zajmować się nimi będą najlepsi adwokaci w Australi oraz USA.

Góry złota odziedziczyli a raczej zagrabili i przywłaszczyli sobie namiestnicy Stalina jak Bierut i reszta zydobolszewi .Wiele milionów dolarów odebranych Polakom zwyrodnialcy tacy jak tatko byłego prezydenta trzeciej RP Kwaśniewskiego-prawdziwe nazwisko Stolzmann –pułkownik NKWD mordujący rodziny żołnierzy NSZ oraz AK na Pomorzu zachodnim, NKWD-zista Kiszczak ,braciszek Michnika-Szechtera i wielu wielu dzisiaj żyjących z krwi Polaków .Mieli oni z tym bogactwem pewien kłopot. Gdzie to wszystko schować, gdzie ulokować, przecież twór jakim był PRL może się rozpaść. Grupy zydo bolszewików zwalczające się nawzajem o schedę po wymordowanym społeczeństwie Polskim, nie widziały innego rozwiązania jak tylko zaufać braciom rozsianym po świecie . Pieniądze i złoto nie śmierdzą.

costerin.wordpress.com/2011/12/04/parol-...o-goldberga-czesc-2/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
skup się w tym temacie
czy słusznie pijanej Polce, spożywającej na dodatek przy urzędnikach pifko
nasłane przez zazdrosnego norweskiego kochasia BV odebrało dziecko?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
kłamca i tchórz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok