Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Joseph napisał:
WujekJanek napisał:
No i poczułem się jak u nas w Polsce:

GWAŁTOWNY ATAK ZIMY ZASKOCZYŁ NASZYCH DROGOWCÓW.

A nawiasem mówiąc, to właśnie wróciłem do domu i mogę się teraz pośmiać, ale na dworze było mi stanowczo nie do śmiechu. Na Bogstadveien gdzie mieszkam czekałem na jakikolwiek tramwaj żeby dojechać do centrum 55minut. Podkreślam, jakikolwiek, obojętnie który. Na OlavRyesPlass rozstałem się z kolegą, on pojechał samochodem do domu [na tyłach Vigelanda], chciał mnie podwieźć ale nie skorzystałem, poszedłem z buta. I przed chwilą dzwoniłem do niego - on już prawie prawie dojechał - przy okazji nauczyłem się wielu bardzo ciekawych wielopietrowych brzydkich wyrazów. A ja już sobie siedzę w domku i pisze ten komentarz.

Ale widok mojego kota który niczym nie zrażony usiłuje poruszać się w tym śniegu - BEZCENNE.

A u mnie żaden autobus się dziś nie spóźnił, drogi rano były w śniegu, ale teraz wszystkie odśnieżone i czarne, jedynie działkę mam całą w śniegu i muszę odpalić odśnieżarkę albo czekać aż stopnieje. Kot był na dworze ze dwie minuty może, wrócił i wbił się do sypialni otwierając sobie zamknięte drzwi, cfanika jeden...

Eeeee tam, to że nauczył się otwierać zamknięte drzwi to nic wielkiego.
Gdyby nauczył się otwierać otwarte, to by było coś!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
a co to za poskeferie bez sniegu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Poskeferie bez śniegu to jak Juleferie bez jajec, albo wieczór po wywiadówce bez 10 pasów na gołą dupę od ojca...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Refleksja...
Moja żona pracuje dziś od 16:00 do północy.
Na jej zmianie pracuje 12 osób, w tym 4 Norwegów. Właśnie miała pause i dzwoniła.
7 osób, nie Norwegów było w pracy na czas. Jedna nie Norweżka spóźniła się 10 minut.
Dwu Norwegów spóźniło się do pracy godzinę, a dwu zadzwoniło z informacją iż z powodu trudnych warunków pogodowych niestety do pracy dotrzeć im się nie uda.

Baz komentarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
podpowiedzi
google prawde ci powie
wystarczy wpisac :norwedzy to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
Refleksja...
Na jej zmianie pracuje 12 osób, w tym 4 Norwegów. Właśnie miała pause i dzwoniła.
7 osób, nie Norwegów było w pracy na czas. Jedna nie Norweżka spóźniła się 10 minut.
Dwu Norwegów spóźniło się do pracy godzinę, a dwu zadzwoniło z informacją iż z powodu trudnych warunków pogodowych niestety do pracy dotrzeć im się nie uda.

Baz komentarza.

Nic nowego. U nas tak co roku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
WujekJanek napisał:
Refleksja...

Baz komentarza.

jak pracowałem w Holandii i spadło 8-10 cm śniegu to połowa Holendrów nie "przyszła" do pracy, ci co przyszli to mieszkali tak blisko ze że mogli na piechotę dotrzeć do pracy. obcokrajowcy byli wszyscy, nawet Hiszpan dał radę..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
169 Postów
Magda Lena
(madeleine)
Stały Bywalec
Ja dzis do pracy nie dotarlam przez ta pogode. Takie spontaniczne wolne bardzo sie przydalo nie narzekam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Nawet w pokonywaniu pogody polacy sa lepsi od norwegow.
To taka cecha narodowa...Bycie najlepszym we wszystkim. Polak potrafi.

Jak bedzie potop, to kazdy polak bedzie wplaw udawac sie do pracy. Na wszelki wypadek. Aby sie przypodobac szefowi ( jezeli on przypadkowo nie utopil sie i stawil sie do pracy ).

Bravo! Jestem z was dumna. Nalezy to naglosnic w prasie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Polacy to odpowiedzialny narod
m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,117915,17186051.html?i=3
W Wielkiej Brytanii jak spadnie pół cm śniegu to ludzie dzwonią do pracy, ze nie dojadą, bo ich zasypało.

Potwierdzam. Parę centów śniegu i do pracy docierają tylko Polacy i Słowacy. Boss zdziwiony że w ogóle przyszliśmy, każdemu w łapę dał po 50 funtów....

www.facebook.com/marcinwrona.tvn/posts/632396983464847

W Irlandi spadl snieg,wszystko pozamykane,do pracy gnali tylko Polacy i Ruscy.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Na-ulice...114949&_ticrsn=5

Media doniosły, że nikt oprócz Polaków i Rosjan nie przyszedł do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok