Margaret1975 napisał:
a co masz na mysli startowac?
startowac?
co tzn?
jesli chodzi ci o prace to wybacz dziecko drogie ale w PL zrobilam swoje, w NO nie narzekam.
nie oceniaj mnie nie wiedzac jakie mam wyksztalcenie.
za porade masz u mnie gratis
milej soboty
Po pierwsze-bez kierunkowego wyksztalcenia, a po drugie, to nie jest rodzaj pracy, gdzie powinno sie stratowac ".[/quote]
Potraktowalam Ci zupelnie powaznie, ale widze, ze bezcelowo. Nie pytalam Ciebie jakie masz wyksztalcenie, ani co robilas w Polsce. Natomiast ocenialm Twoje beztroskie podejscie do pracy w BV, ale przeciez Ty bylas ich klientka, to wiesz wszystko jaki to rodzaj pracy. Pracowalas juz w jakiejkolwiek instytucji w Norwegii zwiazanej z rodzina, dziecmi, pomoca rodzinie i dzieciom z problemami ? Jesli nie, to daruj sobie ten ton, co to Ty juz tu nie osiagnelas, kiedy temat dotyczy stricto dzieci i rodziny.
Twoich porad droga Margaret, w zadnej dziedzinie zycia w Norwegii nie potrzebuje, ani gratis, ani odplatnie. Jestem tu zbyt dlugo i od poczatku do dzis mialam jasna i ustabilizowana sytuacje. Nie przywiozlam tu swoich dzieci i nie trzymalam ich bez zalegalizowanego pobytu, nie biegalam po pomoc, ani do NAV, ani do barnevernet.Nie narazilabym swoich dzieci na jakiekolwiek ryzyko. Z tego co sie o swojej sytuacji rozpisywalas, to Ty owszem potrzebowalas wiele od osob prywatnycjh, jak i instytucji tutaj. To, ze tak sie to dla Ciebie i dzieci skonczylo, to tylko zasluga odpowiednich ludzi, na odpowiednim stanowisku. Inaczej by sie mogly sprawy potoczyc, gdybys trafila na kogos "beztrosko niedouczonego w temacie", takiego co to "hahah - co mi tam popracuje tu sobie"....i to mialam na mysli, kiedy mowilam o starcie w takiej instytucji bez gruntownego przygotowania zawodowego.( zacytowalas te "startowac" oderwane od dalszej czesci zdania, a ta byla wlasnie wyjasnieniem - wiec wroc i doczytaj...Po "startowac" w mojej wypowiedzi nie bylo kropki, dopisalas ja tam sobie. Dziecko drogie, musisz sie nauczyc cytowac, nie przekrecajac po swojejmu. Masz wyzsze wyksztalcenie, a to do czegos zobowiazuje. )
Wiec jakby troszke sie zagalopowalas kochana w swoich odpowiedziach.