Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
cyt.

Prokurator Thiis venile wierzy, że w ciągu 30 lat, wiele dzieci ", którzy nielegalnie, a także przez prawa człowieka zostały oddzielone od swoich rodzin" prawdopodobnie będą wypłacone odszkodowanie.

OCHRONA DZIECI: - CPS pojawia się często w mediach jako pomocników, ale zbyt często koncentrują się na usuwaniu dzieci od ich rodzin.
4 WRZEŚNIA 2012
- Chcę, aby ostrzec rodziców lub inne osoby gdy mają na celu skontaktować się z opieki nad dzieckiem, jeśli lub dzieci mają problemy do rozwiązania w inny sposób.

-Nadużywanie władzy
- W ciągu 20 lat jestem organem w powiecie pokładzie, maksymalne trzy przypadki, w których widzę, że aby opieka była konieczna. Jako były narkotyki i alkohol w obrazie. Reszta nie pojawiła się w sposób uzasadniony, mówi Thiis venile prawnik.

byavisa.no/2012/09/04/advarer-foreldre-mot-barnevernet/

PRAWNICY Norwescy pracujący od ponad 20 laty, ostrzegają rodziców przed Służbą Opieki nad Dzieci, zaś Forumowicze POPIERAJĄCY BV ,przybyli od kilku laty przekonują, że JEDNAK wiedzą lepiej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a od kiedy to jest zakaz sprzedazy alkoholu ciezarnym

czyzby islam juz opanowal Norwegie

w remie kupuja po 2 zgrzewki piwa bez problemow a jeszcze im reklamowke dadzom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ktos, kto sam pil w obecnosci dziecka, trzymal alkohol w jego pokoju, mial (jak zeznal syn) bezkrytyczne podejscie do seksu w obecnosci dzieci, pral sie z ojcem dziecka w jego obecnosci itp.itd... nie jest zadnym autorytetem dla forumowiczow....Wiec daruj sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patim napisał:
a od kiedy to jest zakaz sprzedazy alkoholu ciezarnym

czyzby islam juz opanowal Norwegie

w remie kupuja po 2 zgrzewki piwa bez problemow a jeszcze im reklamowke dadzom

Tu nie o zakaz poszlo, a o ciezarna w zaawansowanej ciazy,ktora przychodzila po wodke do monopolowego zachlana. Zawsze ja bez problemu kupila, az raz padala na ryj i juz nie bylo zmiluj sie, bo pogotowie trza bylo wezwac...Robi roznice prawda ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Lindemans napisał:
kryss napisał:
Lindemans napisał:
Wyobraz sobie, ze przez 8 lat w Norwegii bylam w wielu miejscach i zobaczylam wiele. Widzialam dobrze bawiace sie w towarzystwie, mlode kobiety w ciazy (nie wiem dlaczego mialyby zrezygnowac z normalnego zycia i zalozyc szaty pokutne?) - zadnej z nich nie widzialam zalanej. Natomiast to, ze dobrze sie bawiala, to nie upowaznia mnie do zalozenia, ze nie potrafila sie dobrze bawic bez alkoholu i na pewno cos wypily. Ty nie widziales jak kupowaly, nie widziales jak pily, ale jestes przekonany, ze byly pijane, bo inaczej, jak mogly sie wyglupiuac i bawic ?

Moje pytanie, pierwotnie brzmialo : "mozesz sobie wyobrazic, ze w Norwegii pijana kobieta w zaawansowanej ciazy przylazi do monopolowego i bezkarnie nabywa alkohol - do dnia, w ktorym juz padla, jak swinia...?"

owszem moge sobie to wyobrazic,tylko ze nie przyjdzie bo wie ze jej nikt nie sprzeda,przydzie jej kolezanka,i wychlaja w domu,i jesli ma resztki rozumu to w nim zostaje.
a jesli mloda glupia,badz tylko glupia to sie szlaja.

potrafie odroznic osobe dobrze bawiaca sie, trzezwa,od wychlanej w widocznej ciazy prowadzacej sie w trojke z dwoma kolezankami spacerujace dobrym slalomem,no chyba ze ona trzezwa prowadzila dwie pijane,
mojej zony kolega z pracy mial zostac szczesliwym tata,nie zostal bo jego dziewczyna nie potrafila przez kilka miesiecy zrezygnowac z alkocholu
ale widze ze wypisywanie przykladow nie ma sensu,nawet gdybym wrzucil tu zdjecie/gdybym je mial/odp.bylaby ze to napewno nie norwezki.
idealizowanie tutaj to delikatnie mowiac naduzycie.oni w tym wzgledzie lepiej sie maskuja i tyle.

Pogrubienie i nie mam wiecej pytan.... Teraz zauwazasz roznice. Nie idealizuje, tylko wlasnie pokazuje roznice w mentalnosci i pojmowaniu konsekwencji. Ta w Norwegii wie, ze za taki numer ma barnevernet na karku i ryzyko utraty dziecka, ta w Polsce wie, ze moze robic co chce, bez konsekwencji i dlatego potrafi zachlac swoje jeszcze nienarodzone dziecko prawie na smierc.
Ten kolega zony z pracy , niech nie zrzuca winy na dziewczyne - gdzie byl widzac, ze ona pije, ze to zagraza ich dziecku ? Uznal, ze bycie szczesliwym i odpowiedzialnym ojcem zaczyna sie po urodzeniu dziecka ?

tak widza konsekwencje jesli je ktos nakryje,
a nie widza konsekwencji dla dziecka.
kolega zony pracuje w hotelu czesto do 2 w nocy,wiec powinien byl zrezygnowac z pracy i pilnowac MENTALNA,SWIADOMA I ODPOWIEDZIALNA PRZYSZLA MAME,nie zrezygnowal nie pilnowal wiec to jego wina.

wiesz co .....coraz bardziej bredzisz

i to nie zadna mentalnosc tylko strach przed konsekwencjami,ktory konczy sie w momencie opuszczenia granic norge,a wtedy "hulaj dusza piekla nie ma"
szkoda ze w danii czesciej alko-kontroli nie robia przy zjezdzie z promu....,duza czesc rodzinek w kamperach zakonczyla by wakacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
kryss napisał:

tak widza konsekwencje jesli je ktos nakryje,
a nie widza konsekwencji dla dziecka.
kolega zony pracuje w hotelu czesto do 2 w nocy,wiec powinien byl zrezygnowac z pracy i pilnowac MENTALNA,SWIADOMA I ODPOWIEDZIALNA PRZYSZLA MAME,nie zrezygnowal nie pilnowal wiec to jego wina.

wiesz co .....coraz bardziej bredzisz

i to nie zadna mentalnosc tylko strach przed konsekwencjami,ktory konczy sie w momencie opuszczenia granic norge,a wtedy "hulaj dusza piekla nie ma"
szkoda ze w danii czesciej alko-kontroli nie robia przy zjezdzie z promu....,duza czesc rodzinek w kamperach zakonczyla by wakacje

Rownie dobrze, ja moge uznac, ze bredzisz, jednak starm sie od personlanych przysrywek (a to slepy, a to bredzi..) powstrzymac.
Ta jego dziewczyna, wyglada na to, ze nie byla "mentalna, swiadoma i odpowiedzialna", ale tak mu pewnie latwiej, jak zwali wine tylko na nia

Jak dla mnie, te alko-kontrole moga robic na kazdej granicy, a w Polsce, to i bez specjalnych sprzetow. Wystarczyloby rozejrzec sie dookola , posluchac, popatrzec...tylko kogo to w Polsce obchodzi? To sprawy rodzinne, to taka normalna rodzina byla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Ktos, kto sam pil w obecnosci dziecka, trzymal alkohol w jego pokoju, mial (jak zeznal syn) bezkrytyczne podejscie do seksu w obecnosci dzieci, pral sie z ojcem dziecka w jego obecnosci itp.itd... nie jest zadnym autorytetem dla forumowiczow....Wiec daruj sobie

Trzymaj się powyższego, pusta kobieto.

PODAŁAM wypowiedź PRAWNIKA ,nie swoje słowa ..ale i ten Prawnik też nie jest dla TYLKO Ciebie wiarygodnym i autorytetem....
WAŻNE że dla INNYCH jest.

Twoje plucie- zbędne, więc wytrzyj bródkę bo kapie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
Lindemans napisał:

PODAŁAM wypowiedź PRAWNIKA ,nie swoje słowa ..ale i ten Prawnik też nie jest dla TYLKO Ciebie wiarygodnym i autorytetem....

Hela!! cos taka wkur..ona Syn ci zszedl na tumora czy jak?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
marecki00 napisał:
Hela!! cos taka wkur..ona Syn ci zszedl na tumora czy jak?[/quote]

...jaka???

Nie piszę w tym temacie o synie.Jasne? Dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
pozazycie napisał:
Lindemans napisał:

Prawda zabolala ? To Tobie zabrano corke za wyzej wymienione (tylko ich czesc) zarzuty - nie mnie. Wiec wyglada na to, ze moja glowa jednak bardziej pelna

Podalas wypowiedz prawnika, zgadza sie, a po niej wlasna opinie na temat forumowiczow....wroc i sprawdz, jak juz zapomnialas. Wiec Ci jeszcze raz mowie, ze nie jestes tu ZADNYM autorytetem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok