Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kakariki a nie wolno wtedy ich jesc?Kureczka nic mi o tym nie wiadomo i nigdzie nie wyczytalam,ze nie mozna
Kasiar12 no to tym bardziej supcio bo dluuugo sie utrzymuje efekt i nie trzeba sie fiolkowac rano by wygladac jakos do ludzi hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Nana z tego co wiem to gruszka wzdyma i dziecko bedzie bolal brzuszek a i banan wywoluje zaparcia a owoce morza sa zabronione w okresie ciazy i karmienia.Tak slyszalam i stosuje sie do tego ,nawet mojego ulubionego sera plesniowego nie jem Ale jak sama wiesz kazde dziecko jest inne jak i jego mama.Wiec moze u Ciebie nie bedzie sie nic dzialo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
kasiar a bedziesz na swieta w polsce??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aguss- nie swieta tutaj, rodzice przylatuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kakariki moj synek ma problemy z kolka i wszystko po kolei przez pewien czas eleiminowalam z diety nawet gruchy i krabiki i sprawdzalam czy to z powodu jakichs potraw ale i tak mial kolki niemniej jednak jestem gotowa z nich zrezygnowac zupelnie dla dobra synka bo nie mialam pojecia,ze te produkty szkodza dzidziNo to teraz musze znalesc zamienniki do mojej dietki heheKureczka ja czytalam np.takie artykuly o diecie mam karmiacych i nic o tym nie pisalo-

www.dieta.pl/nowosci/dla_mamy/co_moze_je...ma_karmiaca-762.html
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...iacej-w-pigulce.html
www.dlarodzinki.pl/kuchnia/dieta/jadlosp...j-mamy,175_1062.html

A tu wprost pisza ze nie ma podstaw, by karmiąca mama miała na wyrost i bez wyraźnych wskazań stosować dietę eliminującą potencjalne alergeny (mleko, ryby, jaja, pszenicę, orzechy, miód, czekoladę) czy unikać wzdymających warzyw.

www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,724..._karmiacej_mamy.html

Najlepiej chyba obserwowac dziecko jak reaguje na dany produkt i tak tez robilam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
nana ja tez tak robilam jadlam wszystko i patrzylam
nie jadlam tylko kalafiora brokol nie pilam gazowanego no i groch i kapusta a i fasola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
No ja glownie patrzylam na mleko i przetwory mleczne,produkty wydymajace,owoce pestkowe glownie cytrusy bo to najczestsze produkty powodujace kolki u dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
W helse lakarka mi powiedziala,ze to moze byc niedojrzalosc przewodu pokarmowego czy cos w tym stylu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kasiar12 wlasnie nadszedl dzien Twoich 21 urodzin-WSZYSTKIEGO CO NAJ!!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Dziekuje bardzo :*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok