Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Aleks26 kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie i oni w helse powinni to wiedziec a nie niepotrzebnie wprowadzac niepokoj Moja mlodsza corcia tez nie przekrecala sie za wczesnie z brzuszka na plecki i wszystko bylo z nia ok-zreszta nie miala na to czasu bo szybko stanela na nozkiNo ale zobaczysz co Ci powiedza za dwa tygodnie na wizycie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
NANA76 masz racje, ja to wiem , ze dziecko sie rozwjia wlasnym tepem i nic na to nie poradzimy , co prawda cwicze z malym codzien , ale jemu sie nie spieszy i juz no nic zobaczymy co dalej.

co do jedzonka , to dalam malemu pomidorowki i normalnie sie trzasl jak sprobowal i teraz juz je, wczoraj ugotowalam mu rybke i zmielilam z marchewka , po pierwszej lyzeczce mial dosc dziwna mine , ale chcial jeszcze i zjadl , takze metoda prob i bledow idziemy hehe wszystko narazie ok , nie boli brzuszek i wszytsko w normie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Droga Mamo,
jeśli zamierzasz karmić Twojego Maluszka piersią, laktator zapewne przyda Ci się niejednokrotnie. Wybór pomiędzy laktatorem ręcznym i elektronicznym zależy natomiast od Twoich indywidualnych potrzeb i oczekiwań . Istotny jest oczywiście budżet, jaki możesz przeznaczyć na zakup. Aby podjąć właściwą decyzję, dobrze jest znać wszystkie najważniejsze funkcje i parametry konkretnego urządzenia. Dlatego też poniżej postaram się w jak najbardziej przystępny i precyzyjny sposób, opisać laktatory Philips AVENT.
Aby zapewnić Mamom jak największy komfort, do każdego zestawu dołączono pojemniki na pokarm. Po nałożeniu smoczka do karmienia mogą one służyć również jako butelki. Dzięki temu możesz od razu nakarmić Twoją Pociechę, lub też bezpiecznie przechować mleko w lodówce i zamrażalniku.
Aby odciąganie pokarmu nie sprawiało Mamom najmniejszego bólu, wszystkie laktatory Philips AVENT posiadają nakładki masujące. Są to mięciutkie poduszeczki, z pięcioma płatkami masującymi, które dopasowują się swoim kształtem do kobiecej piersi i pobudzają laktację.
Specjalna, ergonomiczna rączka pozwoli Ci natomiast z łatwością regulować szybkość i siłę odciągania mleka.
Wyróżnikiem bardziej zaawansowanego laktatora elektronicznego jest natomiast pamięć elektroniczna iQ. Zapewnia ona Mamom jeszcze większą wygodę, ponieważ zapamiętuje indywidualny rytm i tempo odciągania pokarmu.
Mam nadzieję, że moje wskazówki ułatwią Ci podjęcie decyzji. Z przyjemnością odpowiem Ci na wszystkie ewentualne pytania: ekspert@philips.com.
-----------------------
Ekspert Philips AVENT, udzielam porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
Milusia ma dzis 4 miesiace
nana czyli mowisze bambino dobre??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Nana niech ci cóRka poczta wyśle po co macie się męczyć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Cześć

my w końcu dotarłyśmy dziś do helse
Ida waży równiutko 6,5 kg
a jutro kończy 3 miesiące
w 4 tygodnie przybrała 880 g
Klusia Idusia hihihihi
Nie wiemy tylko jak jest długa, ale pani powiedziała, że jesli ma poduszkę i lekką awarię z biodrem, to nie będziemy jej rozciągać ) ale po ubrankach widzę, że rośnie

Dziewczyny, ten płyn micelarny to ja mam specjalny dla niemowląt. Kupiłam w PL, tu nie mogłam znaleźć takiego dla dzieci.
Ja mam CATTIER bebe
esentia.pl/Cattier_Bebe_Plyn_micelarny_d...niemowlat_p47917.htm
dobry (tylko droższy) jest też Bioderma
www.domzdrowia.pl/75213,bioderma-abcderm...iemowlat-500-ml.html

Agusss- ja jakaś ociemniała jestem nie skumałam, że to fotelik....

Kasia- Zuzia jak zwykle śliczna, ona zawsze taki śmiechulec jest

Nana - wera ma racje, niech Ci ktos wysle z PL paczke. Ja w razie czego mam do oddania pol butelki Gripe Water jak bedziesz miała sytuacje awaryjną.

Ida leci tylko na mleku póki co i właściwie planuje ją jak najdłuzej na mleku z cyca utrzymać, ale widzę, jak zainteresowana jest jak my jemy. Każdą łyżkę odprowadza wzrokiem A wczoraj mąż ją trzymał na kolanach i jadła jabłko, dał jej kawałek do polizania - rety jaka radocha u dziecka była jej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
oo to Ida kolejna klusia rosnie

U nas juz 2 dni nonstop deszcz leje!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
TEZ JESTEM ZDANIA ZE KAZDE DZIECKO ROZWIJA SIE W INNYM TEMPEM I NIE MA CO PANIKOWAC I NA SIŁE DZIECKO ZMUSZAĆ CZY DO SIADANIA PRZEKRECANA CHODZENIA CZY DO JEDZENIA OSKAROWI DAJE SŁOICZKI WIADOMO WYGODNIEJ I SKORO MU SMAKUJĄ TO CZEMU NIE CO INNEGO JAK BY MU NIE SMAKOWAŁO TO NIE MA ZMIŁUJ SIE I TRZEBA GOTOWAĆ ALE JAK PODROŚNIE BEDZIEMY REZYGNOWAC Z TYCH PAPEK I UCZYC SIE GRYZ JEDZONKO ALE POKI CO MAMY NA TO CZAS
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Moja Zuzia w 2 miesiace przybrala 1kg

A co do pomidorowej to my mielismy dzis na obiad ze startym serem i zgniecionym czosnkiem mniam mniam polecam w takim wydaniu - bardzo dobra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Lady_dosia to Idusia rosnie ze hej!
Miesiac mlodsza od Natana a juz wazy wiecej niz on
Chociaz aktualne dane bedziemy mieli jutro,bo idziemy do helse
Ja malemu daje marchewe ze sloiczka w dzien a po poludniu zawsze jakis deserek-najbardziej lubi banana-az sie trzesie tak mu smakuje i odrazu chcialby calego sobie wsadzic bo akurat wczoraj nie dawalam mu ze sloiczka tylko przystawialam do buzi jak sama jadlam
A tak wogole to jestem w szoku bo wlasnie sie zorientowalam ze maly zaczal lapac za zabawki jak mu podaje do raczki a jeszcze niedawno tylko bral cos jak mu wisialo nisko albo blisko! a tu prosze postepy kazdego dnia-masakra jak to szybko sie dzieje
A jak lezy na macie to musze uwazac zeby sie nie uderzyl tym plastykowym przyrzadem gimnastycznym ktory zobaczycie na zdjeciu jak mi sie uda wstawic hihi, bo taki silny jest skubany ze kula sie na boczek i podnosi go do gory hihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok