Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia,ja kupuje w Lindexie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
dokładnie w Lindexie jest ogromny wybór staniczków i często na promocji a co do tego terminu to wiem że dzidziek wyjdzie kiedy zechce ale ja chce urodzic w tym roku Aguss mamy tu jeszcze Daris na forum i ona ma jakos termin na pazdziernik więc jestes przedostatnia a tak własnie Aguss duzo juz przytyłaś?? bo mi cos waga stanęła a jem duzo wiem ze jeszcze mam trzeci trymestr i może wtedy waga najbardziej idzie w góre
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Dziewczyny a ja mam takie pytanie o macierzyńskie a mianowicie mam przepracowane 4 miesiące a teraz jestem na zwolnieniu od lekarza i wiem że to zwolnienie bedzie sie zaliczało do macierzyńskiego, bo wiem że wymagane jest 6 miesięcy pracy przed porodem a ja bede na zwolnieniu do końca ciązy, no i ja musze poczekać to 1,5 miesiąca do tych 6 miesięcy i czy moge od razu składać papiery w listopadzie czy może jeszcze zaczekać a może to juz bedzie za pózno???? jestem w tym kompletnie zielona i gdzieś wyczytałam na forum że musze złozyć do Nav wypełnione papiery ''Krav om ytelse ved fødsel og adopsjon',pozwolenie na prace,trzy ostatnie odcinki wypłaty,karte ciązy,potwierdzenie terminu rozwiązania. No chyba że coś jeszcze???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
MamaNel tez tak mysle-nic na sile. Marysie karmilam moze z 3 tygodnie, ale mialam takie rany, ze jak odciagalam mleko to bylo rozowe:/ teraz jak w ciagu tygodnia nie dam rady, to od razu przestawiam Niunie na NAN. Nie chce zeby karmienie dziecka kojarzylo mi sie z placzem, krwia i bolem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
A jestem sobie na forum jestem Czytam codziennie i skoro juz pisze to napisze ze akurat jutro zaczyna mi sie 35 tydzien a dla swiezynek na forum przypominam ze termin mam na 25 pazdziernika Co do wszystkich akcesoriow to uwaga- nie mam jeszcze nic Tzn kupowalam juz dwa wozki oczywiscie w PL ale sprzedalam ( wiadomo zeby na nich zarobic ) tak samo zrobilam z kolyska wiec tez juz nie mam Swoj wozek kupuje tutaj w barnevognhuset bo o dziwo cena jest prawie taka sama jak w Pl a mniej zachodu,dlatego mam jeszcze czas na kupno tego jedynego Byl tez temat czy lozeczko czy kolyska to moge napisac ze my kupujemy kolyske moze nawet taka sama jak sprzedalismy-w sumie ladnie wygladala jak tak sobie stala jakis czas A co do tych mniejszych rzeczy to hmm w sumie mam tylko to co z tych gratisow przyszlo te male probeczki wszystkiego,pampersiaki sasiadka mi non stop podrzuca bo jej maluszek szybko wyrasta i jej zostaja wiec mam cala szuflade juz i mam jeszcze jedna jedyna butelke antykolkowa Lovi ktora sama kupilam kiedys w Pl ale oprocz tego nic- choc to juz zawsze cos Mam jeszcze czas-mimo ze leci szybko
Co do karmienia to tez oczywiscie planuje karmic tylko piersia dostalam od poloznej super ksiazeczke o tym jak karmic prawidlowo zeby nie miec ran i zeby sie dziecko najadalo ale jak to bedzie w praktyce to sie okaze i napisze wam na gwiazdke hihi Bez wariacji-kompletny luz Napewno przyjdzie czas na zmartwienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Aha jeszcze jesli chodzi o macierzynskie to dziewczyny-kazda z nas ma tak indywidualna sytuacje ze informacji najlepiej szukac u zrodla-czyli w Nav.. tam najlepiej wytlumacza i powiedza co jest potrzeba Mi macierzynskie zaczyna sie 4 pazdziernika i jedyny papier jaki skladalam oprocz tego druczka o macierzynskie to to ze jestem juz po 26 tygodniu ciazy chyba ale nic wiecej.. I odpowiedz dostalam oczywiscie listownie i to po dwoch dniach. Ale z tego co pisaly dziewczyny to tak roznie bywa z tym ze niektore to czekaja i czekaja.. wiec jeszcze raz polecam Nav jako zrodlo informacji Pozdrawiam was goraco wszystkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
uhh daris jak dobrze ze jeszcze jestes ty przede mna
marzenie u mnie bylo dziwnie na poczatku schudlam potem dobilam do swojej wagi i od tego czasu schudlam kilo i pol tylko wiec malutko nie wiem nawet czy nie za malo;/ a ty ile
mam lozeczko ale tez bym chciala kolyske dziewczyny gdzie kupilyscie jakias tania bez szalenstw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Aguss ja na razie 4 kg do przodu tu chyba raczej drogie beda kołyski ale ja nie wiem bo tu sie nie rozglądałam ja zamówiłam na allegro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kurcze Daris to szybko dostałaś odpowiedz ciekawe czy ja tez nie bede miała wiekszych problemów z załatwieniem tego wszystkiego i czy mi wystarczy to 6 miesięcy ale racja najlepiej tam pytać w Nav Daris a tak w ogóle to Ty na luzie wielkim na pewno to lepiej ale ja jakoś stresa mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Stres w nas zawsze siedzi - ja go sobie tylko dozuje
Co do kolyski to ja kupilam w Pl za chyba 300 zl tutaj sprzedawalam za 1400 kr ale lacznie z wyprawka do kolyski, za wiecej by nie poszla bo widzialam ze w sklepach kosztuja okolo 1500kr
Jaka kupie sobie to jeszcze niewiem ale ogolnie nie sa one drogie Co do przytycia to ja do tej pory 10 kg mi przybylo i w sumie wiecej sie nie zapowiada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok