Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Tylko pytanie co trzeba zrobic żeby dobrze karmic piersia jeszcze jakbym miała jakies doświadczenie a tu trzeba bedzie dać radę samemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
To nie takie proste. Mam nadzieje,ze trafisz na dobra polozna i pokaze Ci pozycje do karmienia. Ja trafilam zle i pewnie dlatego Julka tak mnie poranila. Zle ja przystawialam. Wiec jak przyjdzie polozna to nie wstydz sie tylko mecz ja az do skutku. Niech Ci wszystko pokazuje a Ty pytaj jak cos bedzie nie tak A moze akurat nie bedziesz miala zadnego problemu. Dzidzia bedzia miala super odruch ssania i ladnie bedzie lapala piers I tego i zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Aga masz rację ja tak miałam z pierwszym dzieckiem takie pęknięcia aż krwawiły a położna uczyła mamę z pierwszym dzieckiem i tylko spojrzała w moją stronę i powiedziała do niej nooo ucz się widać że drugie dziecko ale to nie jest takie łatwe jak jest się po raz pierwszy mamą
dziewczyny kwestia prób i błędów i wiele cierpliwości i spokoju bo takie maleństwo wyczuwa nawet niepokój
mam koleżankę której dziecko płakało bo przyszli ze spacerku i dzidzi już było gorąco w kombinezonie a ona rozczensiona mówi do 3 miesięcznego daj rączkę to zdejmiemy kombinezonik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A więc Aga bede mordować położną ile sie da z reszta i tak bede potrzebowała pomocy teraz mi sie strasznie dłuzy czas w domu;( to grudnia tak daleko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
a mi sie zdaje ze to wszystko juz zaraz, powoli rozgladam sie po sklepach za rzeczami dla Nelki kurde wszystko jest takie fajne ) w poniedzialek zlozylam papiery w navie o dofinansowanie, mam nadzieje ze nie bede musiala czekac az do porodu bo zwariuje, juz bym chciala zaczac kupowac )

lizzi extra sprawa z tym czajnikiem, planuje karmic butelka wiec bylby to dobry gadzet, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ahahaha zdrowiej z ta reka

sterylizatora mialam nie kupowac, ale jednak kupie, na pewno sie przyda! ale za to zrezygnowalam z laktatora, moglabym podawac swoje mleko ale z butelki ale boje sie ze bede miala brzydkie obwisle cyce i boje sie tego bolu, moze pomyslicie ze glupia jestem ale karmienie butelka wydaje sie dla mnie 100 razy lepsze niz cyc

marzenie przypomnij na kiedy masz dokladnie termin??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
pierwszy termin miałam z miesiączki na 23 grudz a potem jak byłam na połówkowym to połozna mi powiedziała że ciąża jest starsza i że bardziej prawdopodobny termin jest na 18 ale nie duża róznica
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Ojej,przy karmieniu piersią można się nieźle umordować.Gabriel tak mocno zasysa ze mi porobil małe siniaki na brodawkach.Poza tym chłopcy mają taki apetyt ze hoho.Synek nie najadał się moim pokarmem,musiałam dołozyc do diety mleko Nan.Mając 2 tyg wypijał 80ml mojego mleka(tyle udało mi się sciągnąć) i po krzyku strasznym jeszcze dodatkowo 100ml sztucznego,dacie wiare???Żarłok nie z tej ziemii.
A z laktacją bywa róznie,jest skokowa.Raz mleka mam tyle,ze samo z piersi cieknie a raz tyle co kot napłakal ,bo mały po godzinie ssania sie frustruje i złosci
Rekord pobiłam w pierwszym tyg.karmienia piersią.....8h non stop.I dalej krzyczał,bo głodny.Masakra jakas.
Jeśli chodzi o TATUAŻE,to mam newsa ze mój mąż zajmuje się tym profesjonalnie,takze polecam Tatuuje w Oslo prywatnie.Pracował w studiu w Warszawie 3.5 roku.Tutaj niestety bariera językowa-ang.nie wystarcza:-/ Piszcie na priva gdybyscie były zainteresowane
Pozdrawiam!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
O rety, czyli z tym karmieniem to nie taka prosta sprawa.... Nic to, nie ma co planować, przyjdzie czas i się okaże, ale nic na siłę-ja wychodzę z takiego założenia.

Dziewczyny, mam pytanie znowu, i znowu trochę z innej beczki - gdzie można kupić porządne staniki do karmienia? Ja niestety jestem z tych co maja raczej wiekszy biust i HM nie jest opcja dla mnie W PL kupowałam staniki w salonach brafiterskich, nie bardzo wiem, gdzie tutaj szukać staników do karmienia. Pomóżcie, jesli wiecie.

Marzenie i MamaNel - mamy podobne terminy, ja mam na 1 grudnia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
ej dziewczyny nie zostawiajcie mnie samej na listopad mam rozumiec ze teraz na mnie kolej czy jest jakas mamusia przede mna
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
MYALLMINE , to faktycznie maly zarloczek Co do siniakow,to wiem o czym mowisz. Do tej pory mi nie poschodzily i jak tylko Julka sie za mocno dopadnie do piersi, to boli jak cholera. Coraz czesciej ja wlasnie dlatego karmie butla. Ale tylko moim mlekiem. Mam go pod dostatkiem. Za kazdym razem sciagam okolo 250 ml. Wiec polowa laduje w zlewie bo Julka tego nie zjada. Marzenie,termin to termin a dzidzia i tak wylezie kiedy chce Wiem cos o tym MamaNel, piszesz obwisle cyce...Dobre Masz wolny wybor. Nikt Cie nie zmusi do karmienia cycem. A butelka to duza wygoda Tez karmie butla, tyle ze tylko moim mleczkiem. I dopoki bede miala to bede sciagac i dawac. Kupilam Nan tak dla sprobowania ale Julka nie chciala go pic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok