Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
96 Postów
Początkujący
ja wczoraj zaczelam pakowanie torby do szpitala ake znajac zycie pewnie ja bede przepakowywac z 5 tys razy teraz mi sie wydaje za za duzo rzeczy spakowalam potem pewnie bedzie ze za malo
A moze rodzila ktoras z Was w ostatnim czasie w Stavanger?? mialam tam jechac i sie dowiedziec wszystkiego ale polozna poiwedziala ze pojade nadarmo bo teraz nie oprawadzaja tak po spziatlu jak jakis czas temu a tez raz slysze ze wszytsko jets w szpitalu np dla maluszka a drugi raz ze lepiej miec swoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Justke E
(Justke)
Początkujący
Hej,
nie mam pojecia co jest w szpitalu, a co nie musza Ci odpowiedziec doswiadczone dziewczyny ;]

ja za to chcialam zaproponowac :
moze ktoras z Was albo i wszystkie (!) mialybyscie ochote na basen?
ja jestem w 4 miesiacu i caly czas chodze na basen, widze tez sporo dziewczyn w zaawansowanej ciazy na basenie.
Mozemy sie wybrac ktoregos dnia razem..?
ja chodze na Toyenbadet, oczywiscie sprawa dotyczy Oslo..
ucze tez plywac jakby ktos potrzebowal,
ale tym razem chetnie poprostu - dla przyjemnosci spotkania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
ja mialam straszna ochote zapisac sie na basen, ale zrezygnowalam z tego pomyslu, jestem bardzo podatna na rozne infekcje, ale za to moze jak maluszek przyjdzie na swiat to sie razem zapiszemy zobaczymy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
mi narazie skurcze przeszły dużo też ich nie było ale boli mnie albo to też takie ciągnięcie w kroczu aż ciężko nie kiedy chodzić ale jak się rozruszam to już nie boli bardzo,może któraś z pań ma bądż miała podobny przypadek?jak byłam w PL to lekarz powiedział że wszystko się rozciąga i nie mam czym się martwić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Anna M)
Wiking
ja chetnie sie wybiore bardzo lubie pływac,jesli tylko dotre do oslo mam dostep do samochodu może nie było by problemu a mieszkam w sandvika ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
toja ja mam podobnie skurcze narazie mi przeszly czasem tylko delikatnie cos zakuje ale to przewaznie w tedy jak sie zmecze, a jak wstaje to masakra gorzej niz babcia 90 letnia musze sie czegos podtrzymac bo tak boli, pachwiny w podbrzuszu ciagnie w dol, ale pare krokow i koniec, jedyne co mi naprawde dokucza to bol plecow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Agnieszka Mol
(gaga89)
Wiking
Hej ja pod koniec pierwszej ciąży mialam takie dokuczliwe bóle pleców tak, że czasami potrzebowałam pomocy męża żeby wstac z łóżka, ale pózniej mi przeszło. Dopiero wrociło przy porodzie, miałam skurcze idące od kręgosłupa to bolało bardziej ,ale po znieczuleniu mi troszke przeszło. A co do basenu to bardzo dobry pomysł ,sama nie dam rade teraz chodzić ,ale polecam w pierwszej ciąży chodziłam i pózniej jak urodzilam to też chodzilismy z małą ,tylko my jezdziliśmy na boler tam jest tez fajnie i jest ciepla woda dla maluszków.
W szpitalu jak urodzisz to zapewniaja Ci wszystko dla dziecka ,ubranka, pieluszki ,ale zawsze lepiej miec swoje, bo te ubranka szpitalne sa troszke porozciągane albo zaduże. Niewiem jak w innych szpitalach, ale ja rodzilam na Ulevalu i tak było. Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
witam!!! ja jestem dzien po terminie ale juz brzuch mi sie obmirzył wiec moze juz nie dlugo w srode mam kolejna wizyte w szpitalu. Na poczatku nie bylo zaciekawie jak tu przylecialam wydawalo mi sie ze nie tutejsza opieka lekarka jest nei za dobra i ze wogole malo sie interesuja kobietami ciezarnymi ale od jakiegos czasu wszystko sie unormowalo zaczelam miec normalne wizyty no i usg tez mi robia wsumie w norwegii mialam juz 5 razy usg a mowili mi ze robia tylko w 20stym tygodniu i tyle wiec bylam przerazona ale tak jak mowie potem wszystko sie ulozylo ze jestem pod opieka lekarzy.Troszke nie fajnie ze na kazdej wizycie bada mnie inny lekarz :/ na ostatniej wizycie zbadal mnie od wewnatrz bo powiedzial ze skoro nie bylam tak jeszzce badana to on musi mnie tak zbadac po tym badaniu mialam lekki krwotok . Mama przyleciala do mnie 8go lipca takze mam pomoc pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
mi mala sie tak wierci ze we czwartek w tamtym tygodniu rano wstaje patrze na brzuszek a on obnizony, a na drugi dzien znowu byl u gory dzis znowu jest troszke nizej, przy tym mala sie kreci i mam delikatne bolesne skurcze w czwartek ide do poloznej zobaczymy co powie,.
A co do USG ja mialam tylko raz w 17-18 tyg. mialam miec w 20 ale ze lecialam do Polski lekarz mnie wyslal wczesniej, a tak powiedzieli ze jezeli sie nic nie dzieje to nie ma potrzeby robienia kolejnego USG.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
anetamilka to tak nie delikatnie Cie zbadał lekarz czy to tak samo z sie dostałas krwotoku,duzo zdrówka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok