Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1434 Posty

(gama28)
Maniak
beatris0302 napisał:
Gama28 gratulacje oby zdrowa była a muszę tez zajrzeć na tę stronkę o której tu piszecie, może uda mi się tanio wózek kupić bo jeszcze nie mamy a czas leci szybko..

Dzięki wszystkim za gratulacje!
Ja mam wózek do sprzedania, jest wystawiony tu www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=22965488
możliwa negocjacja ceny. My musimy zaopatrzyć się w kombi, taki głęboki ze spacerowym obok dla starszej córci, bo ona jeszcze mała będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nasz wózek właśnie się sprzedał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Witam !! czy ktoras z Was uzywala moze tego kremu na rozstepy ??
www.vitalab.pl/20,revitol-stretch-mark.html
Mam zamiar go kupic ale wczesniej chcialam sie dowiedziec czy Ktos go uzywal i czy poskutkowal , z tego co o nim czytam to ma pozytywną opine , co o tym sadzicie ?? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja nie, ale używałam Mustela www.fabrykazdrowia.pl/info/mustela_9_mie...ala_200_ml-1502.html W normalnej aptece kosztuje ok.130 zł. I jak już pisałam, porównując konsystencję oraz długość nawilżenia skór, a również skuteczność wolę teraz balsam Jason, o którym pisałam. Jest też tańszy i dostępny na miejscu w Norwegii, a Mustela w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Problem z zozstepami to nie nowosc i nawet nasze babcie sie z tym borykaly . Duzo zalezy od naturalnej rozciaglosci skory - niektore, nawet mlode dziewczyny w okresie dorastania dostaja rozstepow gdy za szybko rosna im n.p. piersi albo nagle przybieraja na wadze .

Ale bylam na stronie : kjærringråd - taki jakby "rady babci" - domowe sposoby na rozstepy i smiem twierdzic - z wlasnego doswiadczenia, ze to skutkuje :

- pierwsza zasada piling ciala - moze byc albo rekawica albo kremem - masaz i scieranie martwego naskorka ale rowniez hartowanie skory - ja tak wlasnie robilam przez moje dwie ciaze i nie mam rozstepow

- latwo dostepne i tanie do nacierania skory : olej kukurydziany, spenol - to taki krem no. przeznaczony do nacierania krowich ( nie pamietam jak to sie nazywa - sutkow ??? ) - ale rozumiecie o co chodzi

- przyjmowanie doustnie Omega 3 - jako ochrone wewnetrzna

- niektorzy sa zwolennikami aloe vera a inni masla kakaowego

Jak chcecie same poczytac to tu :

www.kjerringrad.com/strekkmerker-309.html

Nie zawsze drogie preparaty sa najlepszym rozwiazaniem - ja najbardziej wierze w piling

Powodzenia dziewczyny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gama28 napisał:
BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ!!!! Byłam dziś na USG, wątpliwości nie ma, Ale się cieszę!!!

GRATULUJE!! tak samo jak ja wczoraj byłam na usg4d i lekarz tez nic nie widzial wiecej, i stawia na corke
niestety ciaza moja cos z malymi problemikami, antybiotyki i inne leki od miesiaca biore, az w koncu ruchy przestalam czuc i wystraszona wczoraj pojechalam calkiem do innego lekarza, a w mojej miejscowosci juz bylam u trzech na szczescie leki zaczynaja dzialac i sa o wiele delikatniejsze od tamtych ruchy wrocily, z dzieciatkiem wszystko w porzadku jestem w 20tyg ciazy a w NO bede dopiero pod koniec sierpnia
pozdrawiam mamusie i przyszle mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mi jutro kończy się 19 tydz. Od poniedziałku będę już w 20 tyg. Termin mam na 28.11 (lekarz rodzinny) lub 25.11 (USG). Nasza malizna tak się fajnie "rozkraczyła", że nawet ja na tym zwykłym USG widziałam co tam ma między nóżkami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Anna M)
Wiking
Dziewczyny ,czy wie może któraś z Was jakie dokumenty należy przetłumaczyć by sprawnie załatwić spr.łaczenia rodzin, czy wystarczy angielski czy musi byc norweski?
I czy karte przebiegu ciaży tez tłumaczyć?w sumie sa tam prawie same cyfry
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
gratulacje gama my nie wiemy co będzie bo nie chcemy z pierwszym też nie wiedzieliśmy i wszystko kupowaliśmy uniwersalne ale teraz mamy z mężem przeczucie że będzie córcia i troszkę kupiłam coś pod dziewczynkę no zobaczymy.Co do balsamu JASON jest zarąbisty fajnie pachnie dobrze nawilża i jest bardzo wydajny ten z PL na rozstępy odłożyłam na bok bo się za przeproszeniem nie dosrywa do tego NO,używam go dopiero 4 dzień rano i wieczorem zobaczymy jak się spisze.pozdrowienia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok