Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

10 Postów

(Anna M)
Wiking
śliczne dzięki za odpowiedż Fionnka,ta odp.rodzi kolejne pytanie czy ja musze pracowac bądz prowadzic działalnosc w NO by otrzymac ten numer?
ciekawi mnie też jak sobie radzicie bez rodziny pomocy mam dziadków bedac w domku podczas gdy mezowie pracują i czy nie czujecie sie samotne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
anetamilka23 napisał:
Poparzyłam brzuszek odcedzajac ziemniaki dosc sporo wody mi chlapło na bluske
robilam zimne oklady piekło strasznie mam czerwone plamy i mały obrzek mam nadzieje ze przejdzie i ze nie bedzie blizny

Moja znajoma kiedyś spontanicznie poparzonemu dziecku nałożyła na ślady miód, ale taki prawdziwy, potem lekarz ją chwalił za to, że dzięki temu dziecko nie cierpiało, nie bolał zbytnio i dobrze się goiło. Poparzenia były silne, bo na skórę spadł i wtopił się roztopiony gorący plastik. To taka rada na przyszłość, schłodzić i nałożyć miód. Kup sobie też aloe vera gel 98% w sklepie LIFE firmy Jason, kosztuje ok.100-120 nok.

Tak w ogóle jedno słowo na temat produktów Jason, balsam do ciała taki z pompką, z aloe vera 84% używam od dawna, przetestowałam go również przeciw rozstępom. Dla porównania używałam w pierwszej ciąży Mustela 9 months z polskich aptek, produkt dobry i skuteczny, polecany też szeroko na różnych forach. Moim zdaniem balsam Jason jest dużo lepszy, skuteczniejszy, bardziej wydajny, a co istotne kosztuje 1/3 ceny Musteli (Mustela 200ml 130 zł, Jason 340 ml ok 120 nok, a często dużo taniej w promocjach). Naprawdę polecam, a potem tylko się smarować i smarować jak najczęściej. Grunt to się w ciąży nawadniać, tzn. dużo pić i smarować się często. W pierwszej ciąży miałam tylko jeden mały rozstęp nabyty w szpitalu pod koniec, gdy przestała się smarować, bo Mustela się skończyła. Brzuch miałam wielki. W drugiej mogłabym powiedzieć, że obeszłoby się bez, ale nabyłam kilka podczas wakacji, gdy się nie smarowałam i mało piłam, bo zapominałam w podróży. Przed podróżą nic nie miałam, po podróży, gdy wróciłam do dobrych nawyków też już żaden mi nie przybył. A balsam jest na prawdę rewelacyjny i polecam. Jest też świetny dla noworodków na ciałko, również na ciemieniuchę (tu lepiej sprawdza się żel), wszystko przetestowałam, jest nieperfumowany i znacznie lepszy niż wile produktów typowo dla bobasów. Ja moją córcię smarowałam, gdy miała suchą skórkę po porodzie. Oliwka na to nie działa, bo ona natłuszcza, a tu trzeba nawilżać. Działa świetnie!

Czuję się prawie jak akwizytor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
nie nie muszisz pracowac anie prowadzic dzialalnosci wystarczy ze twoj maz jest tutaj legalnie i zrobicie laczenie rodzin wtedy otrzymasz wszystkie papiery. a ta samotnoscia to jest strasznie!trudno tak naprawde nawiazac z kims kontakt!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mi na przykład udalo się już nawiązać pare fajnych znajomosci przez to forum własnie, trzeba tylko działać , spotykać się, a nie czekać aż samo z nieba spadnie. Nie wolno tez zamykać się na znajomosci z kobietami z innych krajow, bo są bardzo rozwijające. Ja mam znajomych z różnych stron swiata, a teraz również z Polkami dzięki forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
fajnie jeszcze jak się mieszka w mieście to się łatwiej nawiąże znajomości a nie tak jak ja mieszka się na odludziu.. he he... ale to lipa siedzieć w domu całymi dniami i czekać na męża no i nie mieć kontaktu z cywilizacja.. dobrze że jest skype
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Na mieszkam na zadupiu, hihi. Do najbliższego miasteczka 10 km.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
o to nie jestem sama tez do najblizeszego miasteczka mam jakieś 10-15km a do większego miasta Alesund- mam 35km..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Justke E
(Justke)
Początkujący
Hej gama28 ! dzieki za te namiary na balsamy, bo ja zaczynam wlasnie 4miesiac (pisalam kiedys na poczatku ze jestem w ciazy, a tu juz - 4 miesiac!) no i zaczyna byc widac brzuszek czyli czas na smarowanie

co do kontaktów miedzy miedzy to mysle że bez tego sie nie da!
Fionnka i Anna M ( jak przyjedziesz) możemy sie spotkać, mysle że jeszcze wiecej mam, tudzież przyszłych mam
dołaczy w czasie, bo to przecież zbedne..!

Miałam myśl też taką żeby zorganizować tu taką sesję weekendową, zaprosić specjalistów z Polski ( mam bliskie znajomosci) i zrobic taka weekendowa szkołe rodzenia.
W gre wchodziłoby Oslo - czy byliby chetni? wstepnie jesienią.
Może w nowym wątku jak by były już konkrety..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
a powiedz gama28 czy na pewno można stosować ten balsam w ciąży i w czasie karmienia?ja na razie używam z PL Gerber i jest naprawdę jak dla mnie zarąbisty i działa jak do tej pory,w pierwszej ciąży miałam troszkę rozstępów a taraz jeszcze nowych nie widać,ale mi się wydaje że jeśli ktoś ma super elastyczną i rozciągliwą skórę to kremy nie potrzebne(daje przykład moja teściowa urodziła 9 dzieci i żadnego rozstępa nie ma jej córka urodziła 3 miała brzuchy jak baaalony i też nawet jednego rozstępa) ale spóbowałabym ten balsam bo podejżewam że zrobią mi się rozstępy bo mam brzuszek większy jak z pierwszym dzidziusiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok