Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Same slicznotki tutaj widze

Dziewczyny, ja to taka (chyba moge sie tak okreslic) mamusia z doswiadczeniem... Pierwsza corke karmilam piersia 2 lata, laktator byl kupiony reczny avent, ale po porodzie jak zaczal lapac mnie stan goraczkowy od piersi...wtedy dobrze jest, gdy wam twardnieja piersi od pokarmu, rozbic tluczkiem liscie kapusty i przylozyc do piersi jako oklad, i zmieniac je co jakis czas...temperatura szybko sie zmienia i po chwili odczuwa sie duza ulge.
Co do podraznionych piersi to u mnie okazala sie dobra masc bepanthen, bo nie trzeba bylo jej zmywac przed karmieniem...jezeli nie ma krwi na brodawkach to mozna karmic....i nie odstawiajcie dziecka na iles tam dni od piersi zeby sie zagoily a w tym czasie butelke.... dacie rade. ja mialam z pierwsza straszne bole podczas karmienia ale zaciskalam zeby i powiedzialam sobie ze chce i bede karmic oboijetnie jakby to bolalo. Nawal pokarmu mialam spory... 3 razy dziennie musialam uzywac laktatora i w ciagu chwili byl pelen...a do tego przystawianie corki do piersi...mleka ani razu jej nie podalam z butelki. I tak to trwalo dobre 3 miesiace!

Z druga niunia bylo zupelnie inaczej, sama mnie odtracila od piersi jak miala 4miesiace...ciezko mi z tym bylo i winilam siebie za to. Wogole zaczelam ja dokarmiac jak miala 2tyg, na poczatku raz dziennie, wieczorem zeby byla najedzona do spania i dzieki temu zaczela mi przesypiac cale noce.jak zasnela o 21 tak mi spala nawet do 7-8. Pozniej ilosc butelek zwiekszalam, podawalam jej po pierwszym karmieniu porannym, i wieczorem. Az w koncu nadszedl ten dzien...ze tylko butla. Ja mam Tommee Tippee.Avent sie nie sprawdzil.

co do cc to ja mialam dwie, jedna w Pl druga tutaj, lekarze nie sa na nia chetni. u mnie pomimo zaswiadczenia od lekarza starali sie mnie namowic na naturalny podrod,ale ja bylam uparta na swoje i nie zaluje, juz po 3 godz od operacji siedzialam a po 6godz chcialam na nogi wstac ale mi nie zezwolono za to rano byla pobudka, wtanie na nozki i prysznic pozniej to tylko kursowalam z mala po korytarzu cesarka tutaj to niebo w porownaniu z Pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Agnieszka Jarosińska
(Agagdańsk)
Wiking
cześć Dziewczyny.

Ja trochę z innej bajki "wyskoczę". Jak jest po norwesku "karimata"? Przygotowuję się powoli na przyjazd do Męża, a nie chcę brać wszytskiech akcesoriów do spania. I tak muszę wziąć łóżeczko turystyczne, a ono zajmuje sporo miejsca w torbie. Zawsze na ten materacyk kładziemy karimatę, ale ona też zajmie dużo miejsca. Więc może bardziej się opłaca kupić w NO Stąd też moje pytanie Chyba że może orientujecie się ile karimaty w NO kosztują ?
Miłego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Hej dziewczyny mam pytanie a mianowicie tez miałyście problem ze spaniem??? ja niby jestem dopiero w połowie 5 miesiąca i chce spać na tym lewym boku bo ponoć lepsze ukrwienie łożyska ale ja kocham prawy bok a jak śpie na plecach to rano mnie bolą myślałam że to w pózniejszych miesiącach są problemy z kręgosłupem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Hej ja tez jestem w polowie 5 miesiaca i na plecach to wogole wykluczone bo mi nawet nie wygodnie spac,ta pozycja mi nie odpowiada najlepiej spalabym na brzuszku ale wiadomo nie mozna wiec spie sobie tak z 2 godzinki na lewym boczku i potem na prawym i tak na zmiane .Przewaznie tak wstaje do toalety co 2 godzinki wiec jak wracam klade sie na drugi boczek.Ale mam pytanie czy ktoras z Was odczuwala klucie w prawym boku tak mniej wiecej gdzie jest pachwina.Tzn ten bol czuje tylko jak sie podnosze lub wstaje albo sie przemieszczam.Jak jestem w pozycji siedzacej lub lezacej to nic mi nie dokucza.I za bardzo nie wiem co to moze byc a do lekarza ide dopiero w czwartek a to klucie dokucza mi od soboty.Mam nadzieje ze to nic groznego i nie szkodzace mojej ksiezniczce Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
marzenie: ja problemy ze spaniem mam od 6 miesiaca ciazy, teraz przy koncowce to jeszcze bardziej, ja spie raz na prawym raz na lewym boku, na lewym nie dlugo bo moj synus kopie wtedy tak wiec zmieniaj pozycje czesto raz na prawo raz na lewo to tez dobrze wplywa na ukrwienie lozyska,tak mi moja lekarz powiedziala.

Kakariki: mialam takie bole i teraz czasem tez mam jak sie podnoze z lozka albo zmieniam pozycje, mowilam o tym lekarzowi, ale stwierdzila ze to normalne, w sumie tu to wszystko jest normalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja lubialam spac na boku i tez nie potrafilam sie ulozyc, ciagle mnie cos uwieralo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Dziewczyny,podleczylam piersi i znowu karmie Julka nie miala problemu zadnego z powrotem Co do masci,to wyleczylam Purelanem. No i oczywiscie wietrzenie Bepanthen mnie szczypal i trzeba go zmywac. Wyraznie jest to napisane w ulotce. Co do spania,to lewy bok jest prawdopodobnie najlepszy. Tak mowia lekarze. I ja tak z reguly spalam. Ale pod koniec na prawym juz tez,bo na lewym juz nie dawalam rady. Na wznak nie,bo zle sie czulam. Ciezar dziecka odcina doplywy krwi. Kakariki,mnie do 6 miesiaca to ciagle cos bolalo. Do tego bardzo duzo skurczy. Ale w moim przypadku to nic nie znaczylo. Po prostu taki urok ciazy Ale zawsze wszystko sprawdzalam. Bylam czestym gosciem u lekarza. Teraz mysle,ze za duzo chodzilam. Ale wtedy balam sie o wszystko i wolalam sprawdzic Julka spi teraz, a ja zjadlam dopiero sniadanie. Nie mialam czasu wczesniej Jak sie uczepila cyca,to na 2 godziny No i odpadl jej wczoraj kikut pepowiny. Dzisiaj ma juz suchutki sliczny pepuszek. A ona ma dopiero 6 dni Kasia,ta Wasza Zuzia jest cudna i jaka juz duza A koszulka super
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Aga super ze znowu karmisz piersią a co do pepuszka to bardzo szybko odpadł a smarowałaś czymś???? bo ktoś mi kiedys mówił że tutaj niczego nie używają na pępuszek no i Julcia juz bedzie miała tydzień ale czas leci Kasia ale kupiłaś Zuzi wystrzałowe ubranie a co do tych bóli z prawej strony to mnie też bolało ale teraz przeszło i jak pytałam lekarza to oczywiście odpowiedz "to normalne w ciąży"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kakariki a w którym szpitalu bedziesz rodzić??? bo ja mam termin na grudzień,kawał czasu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Marzenie ja bede rodzic na Ulevall a Ty
Dzieki dziewczyny za te odpowiedzi odnosnie tego klucia w boku ,troche mnie to uspokoilo a najbardziej mojego meza , bo to on tak panikuje Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok